MENU

Over Main Capital Partners


Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 375 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (SaaS)software bedrijven als GOconnectIT, evania video (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd. Main Mezzanine Capital heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere The Valley, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

Software industry events

Jaarlijks organiseert Main Capital Partners diverse events gericht op de software industrie.

1. Main Insight Event

Dit is een terugkerend software industrie event waarin actuele thema’s binnen de software industrie verder worden uitgediept door interessante (internationale) sprekers. Op 18 mei 2017 werd de zevende editie gehouden in het Hilton Den Haag met als centrale thema 'Customer Success & Customer Experience management for software companies'. Eerdere thema's die tijdens het Main Insight event zijn behandel zijn onder andere ‘Sales Performance Improvement en Sale Effectiveness’ in 2016; 'Successful marketing strategies for software companies' in 2015 en ‘Successful international partner and channel strategies for software companies’ in 2014.

Sprekers van 2017 waren Ralph Delsing (Manager Customer Strategy, Accenture), Gerben de Boer (Benelux Region Lead, Qualtrics), Marcel van de Sandt (Director Customer Success, Exact Online) en Stephan Schoon (VP Customer Success, OnGuard). Er waren dit jaar ca. 140 CEO’s en senior managers aanwezig op het event.

De sprekers van 2011-2017 zijn hiernaast afgebeeld.

Content

2. Main CTO Day

Jaarlijkse seminar speciaal gericht op de CTO’s en developers van portfolio bedrijven van Main Capital en andere genodigde CTO's. In verschillende sessies worden de laatste trends en ontwikkelingen onderling gedeeld. Doelstelling is voorop te blijven lopen op technologie gebied en van elkaars kennis en ervaring te kunnen leren.

Content

3. Main Software 50

Jaarlijkse ranking van de meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse software bedrijven. Na vier succesvolle edities, wordt in 2017 de zesde editie van de Main Software 50 gelanceerd. De prijsuitreiking zal wederom plaatsvinden in de omgeving van Amsterdam. De populariteit van de lijst en de media aandacht wordt elk jaar groter. Ook het aantal inschrijvingen neemt ieder jaar toe. Doelstelling is om meer zichtbaarheid te geven aan succesvolle Nederlandse software bedrijven en om de software sector als geheel beter op de kaart te zetten.

Content

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners

Partner
Partner
Partner
Partner