MENU

De software sector in beeld


Het herstel van de Nederlandse economie gaat voorspoedig en houdt vooralsnog aan. In het eerste kwartaal van 2017 is de economie met 0,4% gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. De groeiverwachting voor 2017 is 2% op jaarbasis.

Een drijvende kracht achter deze groeicijfers is de Nederlandse software sector. In mei 2017 publiceert ING haar bevindingen; Software is een groeisector, gedreven door cloud computing en digitalisering van de economie. In 2017 groeit de sector naar verwachting met vijf procent in volume. Vooral software en dienstverlening op het vlak van security groeit sterk. Het vinden van geschikt personeel kan een rem op de expansie van de sector zetten. Een groot deel van de ondernemers signaleert dit als belemmering.

Volgens Gartner groeit de globale Enterprise Software markt in 2017 met 6%. Binnen deze totale markt groeit SaaS/cloud software met meer dan 20%.
Resultaten uit de Main Software 50 laten zien dat Nederlandse software bedrijven sterk groeien en niet onderdoen voor internationale competitie. De gemiddelde groei van deelnemende bedrijven aan de Main Software 50 is 13%. De helft van de deelnemende bedrijven aan de Main Software 50 groeit zelfs met meer dan 20% op jaarbasis.

De software industrie blijkt hiermee een belangrijke motor voor innovatie en groei van Nederlandse bedrijven. De grootste belemmering om nog meer groei te realiseren, naar onderzoek van ING, is het vinden van (geschikt) personeel. Net als in voorgaande jaren is het doel van de Main Software 50 dan ook om meer zichtbaarheid te geven aan de Nederlandse software industrie in het algemeen, en aan de 50 meest succesvolle Nederlandse software bedrijven in het bijzonder!

Bron: https://www.ing.nl/zakelijk/kennis-over-de-economie/uw-sector/ondernemen-in/software-en-services-sector.html

Winnaars 2016

banner-winnaars-2016

 

 

mcp_winnaars_2-2

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners

Partner
Partner
Partner
Partner