MENU

Assessio en Main Capital bundelen krachten met HFMtalentindex om een toonaangevende Europese talentmanagementspeler te creëren

Assessio en Main Capital bundelen hun krachten met SaaS-leverancier HFMtalentindex om een ​​toonaangevende Europese speler te creëren op beiden, de Talent Assessment en Talent Development markt. Dit is Assessio’s eerste add-on acquisitie sinds de toetreding van Main Capital als meerderheidsaandeelhouder in 2019 en wordt aangedreven door een aanvullend productaanbod, bijpassende wetenschappelijke achtergrond en versterkte geografische aanwezigheid in zowel de Scandinavische als de Benelux-markt.

HFMtalentindex is een toonaangevende speler op de Nederlandse markt voor talentbeoordeling en talentontwikkeling. HFMtalentindex helpt organisaties meer van talent te profiteren door talent te herkennen en te benutten. Sinds de oprichting in 1997 is HFMtalentindex uitgegroeid tot een toonaangevende SaaS-leverancier van talentevaluatie- en ontwikkelingstests die organisaties helpen talent te vinden, de werknemers  te ontwikkelen en effectieve samenwerking te vergemakkelijken. De grote selectie van online beoordelingen aangeboden door HFMtalentindex geeft HR-managers meer inzicht in hun organisatie. HFMtalentindex heeft een sterk en groeiend klantenbestand dat voornamelijk bestaat uit middelgrote tot grote zakelijke klanten. Voorbeelden van klanten zijn Capgemini, Deloitte, Rabobank, Rode Kruis, FedEx en Crédit Agricole Consumer Finance.

Als onafhankelijke leverancier van moderne evidence-based SaaS-oplossingen voor het matchen, de selectie, ontwikkeling en bedrijf gestuurde HR, is het Assessio’s missie om deel te nemen aan het ontwikkelen van effectieve organisaties door het voorspellen van succes en het verbeteren van prestaties. De nieuwe combinatie van Assessio en HFMtalentindex creëert een vooraanstaande Noordwestelijke groep in de markt voor Talent Assessment en Talent Development, met bijna 2 000 klanten en meer dan 100 mensen uit 4 kantoren. Beide bedrijven hebben een sterke wetenschappelijke basis en met het gecombineerde aanbod zullen ze hun klanten kunnen helpen  met zowel talent verwerven als managen door meer uitgebreide mogelijkheden aan te bieden binnen zowel het pre- en post-lease proces.

Behalve organische groei in haar kernmarkten, zal Assessio Group een buy-and-build-strategie volgen die gericht is op het bereiken van strategische combinaties die het productaanbod verder zullen verbeteren en haar geografische positionering als toonaangevende SaaS-leverancier op de Europese markt zullen versterken.

Pär Cederholm (CEO Assessio): “De aankoop van HFMtalentindex, versterkt het aanbod van de Assessio groep. Met de toegevoegde beoordelingsoplossingen die HFMtalentindex biedt en een zeer bekwaam personeelsbestand, zijn we nu in staat om onze gecombineerde diensten te leveren aan de Europese markt.

Evelien Schram (Managing Director HFMtalentindex): “Ik ben ervan overtuigd dat HFMtalentindex en Assessio samen grote stappen kunnen zetten in de toekomst. Door onze kennis en expertise op het gebied van psychometrische wetenschap en nieuwe technologie te combineren, kunnen we de nieuwste oplossingen bieden voor de verschillende strategische (HR) vraagstukken van organisaties. Altijd vanuit het idee dat het succes van organisaties bestaat uit de kwaliteiten van hun mensen.”

Charly Zwemstra (voorzitter van de Board Assessio en Managing Partner Main Capital Partners): “Deze acquisitie bewijst de toegevoegde waarde van onze beleggingsaanpak en maakt gebruik van een uitgebreid Europees netwerk van softwarebedrijven waarmee we complementaire en strategische combinaties kunnen identificeren. De Assessio Group is nu goed gepositioneerd om de positie te claimen als de nummer één speler in oplossingen voor talentbeoordeling in Europa.

Over Assessio

Al meer dan 65 jaar is Assessio een specialist in talentbeoordelingen die zijn erfgoed vindt in wetenschappelijk psychologisch onderzoek. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf deze sterke basis en kennis geïntegreerd in het moderne, geavanceerde Ascend-platform dat klanten verschillende gebruiksvriendelijke oplossingen voor talentbeoordeling biedt. Assessio neemt een unieke positie in de markt in, door oplossingen van het digitale beoordelingsplatform Ascend te combineren en wereldberoemde producten te leveren zoals MBTI en 16pf. Het bedrijf ontwikkelt momenteel aanvullende innovatieve modules die later dit jaar worden gelanceerd. Met de productsuite van Assessio kunnen klanten datagestuurde werkmethoden integreren in kern-HR-processen, waardoor het succes van HR-strategieën verder wordt gestimuleerd.

Over HFMtalentindex

HFMtalentindex, opgericht in 1997, is een erkende softwareplayer voor Talent Management en Talent Assessment met een leidende positie in de Benelux-markt en een kernfocus op middelgrote tot grote zakelijke klanten. HFMtalentindex helpt organisaties meer van talent te profiteren door talent te herkennen en te benutten. De online beoordelingen door HFMtalentindex via hun moderne SaaS-platform bieden HR-managers meer diepgaand inzicht in de organisatie: waar is het talent? Wie maakt het verschil? Waarom doet het ene team het beter dan het andere? Welke combinatie van talenten werkt het beste? HFMtalentindex bedient ongeveer 250 klanten, voornamelijk op de Benelux-markt met extra aanwezigheid in Zuid-Afrika.

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en groeikapitaal in een later stadium voor strategische acquisities. Main Capital heeft ongeveer € 450 miljoen in beheer voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity-fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Naast Assessio bestaat de huidige investeringsportefeuille van Main Capital uit groeiende (SaaS) softwarebedrijven zoals Onventis, Optimizers,  HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, Onguard, SecondFloor, Sofon and ChainPoint. Main Capital heeft ook een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een langetermijnperspectief met de bedoeling om grotere sterke softwaregroepen te bouwen. Voormalige succesvolle Main Capital-groepsmaatschappijen zijn onder meer Roxit, Axxerion, Ymor en Regas.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners

Partner
Partner
Partner
Partner