Axxerion en Plandatis bundelen krachten

Algemeen
18/09/2018

Meerderheidsaandeelhouder Main Capital bouwt met Axxerion verder aan leidende business combinatie op het gebied van Facility Management- en Vastgoedsoftware in de Benelux.

Heteren, 18 september 2018

Axxerion, een gespecialiseerde cloud Facility en Property management software provider gevestigd te Heteren, gaat samen met het in Apeldoorn gevestigde Plandatis. Olaf Zernitz, CEO van Plandatis, blijft betrokken en treedt toe tot de directie van Axxerion. Door de business combinatie ontstaat een solide bedrijf met ruim 100 werknemers en brede offering.

Plandatis is leverancier van een software suite op het gebied van technisch beheer- & onderhoudsmanagement, risco en compliance oplossingen voor vastgoed en energielabel certificering. Met de software van Plandatis houden klanten onder andere grip op hun onderhoudsverplichtingen en budgetten door middel van Meerjarenonderhoudsplannen (MJOP). Daarnaast helpt de software om vastgoed, installaties en infrastructuur efficiënt te beheren. Ruim 1.200 bouw- & installatiebedrijven, woningbouwcorporaties en overheidsinstanties werken momenteel met de softwareproducten van de onderneming.

De producten en diensten van Axxerion en Plandatis sluiten naadloos op elkaar aan. De combinatie speelt actief in op de trend van het steeds dichter bij elkaar komen van de Facility Management- en Vastgoedmarkt om zo een totaaloplossing te bieden in beide markten.

 

Samenwerking Plandatis – Axxerion

Herman de Jonge (Algemeen Directeur van Axxerion): “Axxerion heeft een sterke positie opgebouwd in de FMIS- en vastgoedmarkt in de afgelopen 14 jaar. Plandatis heeft een portfolio dat goed aansluit bij onze producten, waardoor wij de markt een nog completere oplossing kunnen bieden. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Plandatis en kijken ernaar uit gezamenlijk verder te bouwen aan onze producten en dienstverlening.”

Pieter van Bodegraven (Voorzitter Raad van Commissarissen van Axxerion): “Onder leiding van Main Capital wordt Axxerion uitgebouwd met als strategie verdere internationalisatie via partners, verbreding van de product-offering in FMIS en Real estate, en gerichte add-on acquisities in deze segmenten. Plandatis met haar brede product offering op het gebied van vastgoedbeheer past naadloos in deze strategie.

Olaf Zernitz (Algemeen directeur van Plandatis): “Plandatis heeft de afgelopen jaren een sterke nationale en internationale groei doorgemaakt in de ontwikkeling, verkoop en implementatie van haar producten. Door de combinatie met Axxerion kunnen wij onze marktpositie verstevigen en verder uitbreiden. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst en de unieke mogelijkheid om O-Prognose zowel als geïntegreerde oplossing met Axxerion, als zelfstandig product in de markt aan te bieden.”

Main Capital investeerde in 2016 in Axxerion en ondersteunt de groep actief bij de verdere uitbouw van de business in de komende jaren, zowel in de vorm van autonome groei als ook door middel van het verder uitbouwen van het internationale partnerkanaal en het doen van gerichte acquisities.

 

Over Plandatis

Plandatis heeft zich ontwikkeld als gespecialiseerde speler met technische software oplossingen voor duurzaam planmatig onderhoud, controle van wet- en regelgeving van technische installaties, risco en compliance oplossingen voor vastgoed en het beheer van energie indexen. Het bedrijf heeft klanten in Nederland, België, Denemarken en Curaçao en ontwikkelt haar producten vanuit Apeldoorn. De producten van Plandatis vormen een sterke uitbreiding op de FMIS en de Vastgoedsoftware van Axxerion.

Over Axxerion

Axxerion is één van de grootste spelers op het gebied van cloud software voor Facility Management en Property Management, met vele honderden klanten en honderdduizenden geregistreerde eindgebruikers. De producten van Axxerion worden gebruikt voor het optimaliseren van de processen in de functionele gebieden facility management, asset- en onderhoudsmanagement, property management en contractbeheer. De software van Axxerion is gebouwd als een schaalbaar multi-tenant SaaS platform, inclusief de benodigde beveiliging en certificaten. De software biedt een uitgebreid scala aan functionaliteiten, waar in verschillende sectoren gebruik van wordt gemaakt. Axxerion heeft een aantrekkelijk en flexibel prijsmodel (pay-per-use) waarbij klanten eenvoudig modules kunnen toevoegen of uitzetten, waardoor de software geschikt is voor zowel kleine als grote organisaties.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 400 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijn perspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen. Ook heeft Main Capital vele succesvolle exits gerealiseerd zoals recentelijk Regas, Connexys (aan Bullhorn) en ABIT/Eurosystems. Main Mezzanine Capital is een andere business line van Main Capital Partners en heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere The Valley, Talkwalker, Worldmeetings en BTC.

 

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners