Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Denit Hosting Solutions

Algemeen
Nieuws
09/02/2016

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in managed hosting provider Denit Hosting Solutions. Main Capital zal Denit onder meer actief ondersteunen bij het uitbouwen van haar marktpositie met focus op IT en softwarebedrijven. Hierbij zal worden ingezet op verdere autonome groei alsmede selectieve aanvullende acquisities. Sinds 1999 heeft Denit een leidende positie opgebouwd in de managed hosting industrie. Door steeds in te zetten op innovatieve producten- en diensten, zoals Virtual Datacenter, heeft Denit een sterke klantenbasis opgebouwd. De kracht van Denit ligt voornamelijk in het hoge niveau van gespecialiseerde technische kennis, klantgerichtheid en de uitstekende kwaliteit van dienstverlening. De dienstverlening van Denit kenmerkt zich door high performance & availability met de hoogst mogelijke security standaarden. Edwin Cornelissens (mede-oprichter en Managing Director van Denit): “Main Capital heeft een deel van het aandelenpakket van Dennis Bruin (oprichter) en mijzelf overgenomen.De samenwerking met Main biedt ons een stevige financiële en commerciële basis om onze ambities te realiseren. Wij kennen de mensen achter Main al ruim vier jaar en er is veel onderlinge waardering. Samen met hen hebben wij veel vertrouwen in een gezonde groei van ons bedrijf.”

Samenwerking Denit – Main Capital Denit en Main Capital zien veel mogelijkheden om de bestaande business gezamenlijk uit te bouwen. Door het grote netwerk van Main Capital in de software-industrie zal verder gefocust worden op een gespecialiseerde hostingpropositie voor IT en SaaS/softwarebedrijven. Daarbij zal worden ingezet op innovatie, schaalvergroting en een uitstekende dialoog met de klant teneinde deze bedrijven optimaal te kunnen bedienen. Daarnaast kan Main Capital waarde toevoegen bij de acquisitiestrategie van Denit.

Er zal nadrukkelijk worden ingezet op add-on acquisities. Pieter van Bodegraven (Partner Main Capital): “Main Capital heeft continue te maken met hostingvraagstukken bij de softwarebedrijven waarin wij investeren. Door de steeds verdergaande verschuiving naar SaaS zal deze vraag in de komende jaren toenemen. Met innovatieve diensten op de roadmap zoals Amazon Cloud integratie weet Denit in toenemende mate grote klanten succesvol aan zich te binden. Door het inzetten van ons netwerk kunnen wij een bijdrage leveren aan de groei.
Wij hebben veel vertrouwen in het management van Denit die wij zo veel mogelijk zullen ondersteunen bij het uitbouwen van het bedrijf.”

Over Denit Hosting Solutions Denit is een hostingbedrijf uit Amsterdam, opgericht in 1999. Denit is gespecialiseerd in maatwerk hostingoplossingen voor complexe, bedrijfskritische applicaties, variërend van Managed Hosting tot een compleet Cloud Computing en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) portfolio. Met ruim 35 getalenteerde medewerkers bedient Denit een groot aantal MKB- en grootzakelijke klanten in vele sectoren.

Denit maakt de vertaalslag tussen de technische mogelijkheden en de toepassing daarvan in uiterst betrouwbare, schaalbare en veilige oplossingen. Denit beheert en exploiteert haar eigen netwerk en cloud infrastructuur en behoort tot de top 3 providers in Nederland op het gebied van uptime (bron: http://webhostingtalk.nl/uptime.php). Alle hosting oplossingen zijn 100% Nederlands. De dienstverlening van Denit is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd. Denit is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) en is Enterprise Service Provider Partner van VMware. www.denit.nl

Over Main Capital Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. In december 2015 werd de acquisitie door Main van Fintech bedrijf b+m Holding in Hamburg Duitsland aangekondigd. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen. In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (Saas)software bedrijven als b+m Informatik, Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC.
Recentelijk heeft Main Capital zijn meerderheidsbelang in Visionwaves verkocht aan Zweedse beurgenoteerde onderneming IFS AB. Vorig jaar verkocht het Zetacom al aan Gilde Healthcare. Daarnaast realiseerde Main in 2013 een succesvolle exit van cloudstorage bedrijf IASO aan de US cloud provider GFI Software. In 2012 verkocht Main Capital ook al Tedopres aan de Finse beursgenoteerde speler Etteplan en werd Actuera verkocht aan Waterland Private Equity. www.main.nl

Afzender van dit persbericht is Main Capital Partners.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV

t. +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 51 27 78 05

e. charly@main.nl www.main.nl

 

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners