MENU

MUIS Software en King Business Software bundelen krachten

Main Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Quadrant Automatisering BV, de onderneming achter King Business Software. Main is al eigenaar van MUIS Software en van ctrl. De krachten van MUIS Software, King Business Software en ctrl worden gebundeld om een leidende speler te vormen op het gebied van boekhoudsoftware, Enterprise Resource Planning (“ERP)- en Warehouse Management Software (“WMS”).

De combinatie tussen MUIS Software en King Business Software levert een uitgebreid productportfolio voor accountants, administratiekantoren, groothandel en MKB-bedrijven. Het bedrijf ctrl is leverancier van accountancy portals en is eerder in 2019 door Main aangekocht. Samen vormen zij een organisatie met meer dan 120 werknemers en meer dan 25.000 klanten, met als gezamenlijk doel de automatisering, innovatie en optimalisering van bedrijfsprocessen en digitale samenwerking verder uit te bouwen.

Met een 38-jarige historie is King Business Software een van de eerste boekhoud/ERP-leveranciers in Nederland en een gevestigde naam. King Business Software heeft een uitgebreid productportfolio opgebouwd wat onder meer boekhouden, facturatie, ERP, Customer Relationship Management (CRM), WMS, voorraadmanagement en projectadministratie omvat. Het bedrijf bedient klanten in verschillende sectoren in Nederland en heeft klanten als Bax Music Shop, Hogebrug accountants en Attitude Holland.

Main Capital heeft in 2017 in MUIS Software geïnvesteerd en begin 2019 ctrl eraan toegevoegd. Daardoor is de overname van King Business Software de derde acquisitie van Main Capital in het (financieel) administratieve software domein. Door beide bedrijven te fuseren zetten zij een grote stap richting het leveren van een totaaloplossing voor haar klanten, evenals een grotere klantenbasis, waardoor nog meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan klanten door heel Nederland. De combinatie wordt een leidende en toonaangevende software vendor in de accountancy en MKB-markt en zal een innovatief alternatief vormen voor de grote gevestigde softwareleveranciers.

Samenwerking KING Business Software – MUIS Software
Hans Eschauzier (CEO KING): “Ik ben heel blij met deze stap. Hiermee borgen we de continuïteit voor alle stakeholders: klanten, werknemers, dealers en partners. We krijgen niet alleen een financieel sterke, maar ook een zeer complementaire partner: King is sterk in ERP- en WMS-software, MUIS en ctrl hebben een sterke positie in accountancy. Het totaal is meer dan de som der delen. Ik ben ook heel blij dat de kracht van de merknaam King wordt gewaardeerd, want daar hebben we al die jaren heel erg ons best voor gedaan. Ik heb ook heel veel vertrouwen in het nieuwe management. Kortom, ik kan met een gerust hart een stapje terug doen.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main Capital heeft de boekhoud/ERP-markt als een belangrijke strategische markt geïdentificeerd, waar we onze positie versterken met de overname van King Business Software. De overname pas perfect in onze strategie om groter softwaregroepen te bouwen die toegevoegde waarde aan hun klanten leveren. De aanpalende en complementaire producten van King Business Software, MUIS Software en ctrl zullen direct synergiemogelijkheden opleveren en de groep verder versterken wat resulteert in een leidende boekhoud/ERP-software leverancier in de Benelux.”

Mattijs Wilms (CEO MUIS Software): “MUIS Software heeft een sterke merknaam opgebouwd door al meer dan 35 jaar innovatieve en moderne software te leveren voor ondernemers, accountants- en administratiekantoren o.a. op het gebied van Robotic Accounting. Het samenwerkingsplatform ctrl is leidend op het vlak van informatiestromen, workflow en digitaal ondertekenen. Door de bundeling van krachten met King Business Software worden ondernemers en accountants nog beter ondersteund bij hun bedrijfsprocessen met de juiste oplossingen en kunnen we als toonaangevend softwarebedrijf nog meer impact maken in de accountancy en MKB-markt.”

Over KING
King Business Software is opgericht 1981, heeft een hoofdkantoor in Capelle aan den Ijssel en heeft ongeveer 70 fte in dienst. Vanuit haar lange historie heeft King zich ontwikkeld als een bekende naamin de Nederlandse accountancy en groothandel software. King Software is bekend voor haar brede en rijke productportfolio die het aan haar 4.500 levert, waaronder zich verscheidene grote en mkb groothandelsbedrijven bevinden, evenals web shops/retail organisaties in Nederland.

Over MUIS Software
MUIS Software levert al sinds 1984 boekhoud- en administratieve software aan accountants en ondernemers. Klanten kunnen bij MUIS Software zowel online als offline boekhouden. In het geval van online kunnen accountants zelf kiezen of dat via de cloud (SaaS) gaat of dat ze de hosting in eigen beheer nemen. Met meer dan 1.100 accountants, 20.000 ondernemers en 125.000 administraties heeft MUIS een groot klantenbestand en is het al meer dan 30 jaar een gevestigde naam in de accountancy sector. Het lange bestaansrecht en de constante groei ontleent MUIS aan haar innovatieve karakter. Momenteel richt MUIS zich op de “Accountant 2.0” waarbij efficiëntie van informatiestromen en workflow een centrale rol hebben in de productontwikkeling. In 2019 heeft MUIS Ctrl overgenomen van Deloitte.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een focus op de software sector in de Benelux, DACH- en Nordics regio’s. Wij hebben een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Main Capital heeft ongeveer € 1 miljard onder management voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software- en SaaS bedrijven als Optimizers, GBTEC, Onventis (Duitsland), Assessio (Zweden), HYPE Innovation (Duitsland), cleversoft (Duitsland), Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Onguard, Sofon en ChainPoint. Main Capital Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Ook heeft Main Capital vele succesvolle softwaregroepen uitgebouwd zoals Ymor, Roxit, Axxerion, Regas, Connexys en ABIT/Eurosystems.

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Of:

Mattijs WilmsMUIS Software, De Trompet 2880, 1967 DD, Heemskerk
www.muis.nl

Assessio en Main Capital bundelen krachten met HFMtalentindex om een toonaangevende Europese talentmanagementspeler te creëren

Assessio en Main Capital bundelen hun krachten met SaaS-leverancier HFMtalentindex om een ​​toonaangevende Europese speler te creëren op beiden, de Talent Assessment en Talent Development markt. Dit is Assessio’s eerste add-on acquisitie sinds de toetreding van Main Capital als meerderheidsaandeelhouder in 2019 en wordt aangedreven door een aanvullend productaanbod, bijpassende wetenschappelijke achtergrond en versterkte geografische aanwezigheid in zowel de Scandinavische als de Benelux-markt.

HFMtalentindex is een toonaangevende speler op de Nederlandse markt voor talentbeoordeling en talentontwikkeling. HFMtalentindex helpt organisaties meer van talent te profiteren door talent te herkennen en te benutten. Sinds de oprichting in 1997 is HFMtalentindex uitgegroeid tot een toonaangevende SaaS-leverancier van talentevaluatie- en ontwikkelingstests die organisaties helpen talent te vinden, de werknemers  te ontwikkelen en effectieve samenwerking te vergemakkelijken. De grote selectie van online beoordelingen aangeboden door HFMtalentindex geeft HR-managers meer inzicht in hun organisatie. HFMtalentindex heeft een sterk en groeiend klantenbestand dat voornamelijk bestaat uit middelgrote tot grote zakelijke klanten. Voorbeelden van klanten zijn Capgemini, Deloitte, Rabobank, Rode Kruis, FedEx en Crédit Agricole Consumer Finance.

Als onafhankelijke leverancier van moderne evidence-based SaaS-oplossingen voor het matchen, de selectie, ontwikkeling en bedrijf gestuurde HR, is het Assessio’s missie om deel te nemen aan het ontwikkelen van effectieve organisaties door het voorspellen van succes en het verbeteren van prestaties. De nieuwe combinatie van Assessio en HFMtalentindex creëert een vooraanstaande Noordwestelijke groep in de markt voor Talent Assessment en Talent Development, met bijna 2 000 klanten en meer dan 100 mensen uit 4 kantoren. Beide bedrijven hebben een sterke wetenschappelijke basis en met het gecombineerde aanbod zullen ze hun klanten kunnen helpen  met zowel talent verwerven als managen door meer uitgebreide mogelijkheden aan te bieden binnen zowel het pre- en post-lease proces.

Behalve organische groei in haar kernmarkten, zal Assessio Group een buy-and-build-strategie volgen die gericht is op het bereiken van strategische combinaties die het productaanbod verder zullen verbeteren en haar geografische positionering als toonaangevende SaaS-leverancier op de Europese markt zullen versterken.

Pär Cederholm (CEO Assessio): “De aankoop van HFMtalentindex, versterkt het aanbod van de Assessio groep. Met de toegevoegde beoordelingsoplossingen die HFMtalentindex biedt en een zeer bekwaam personeelsbestand, zijn we nu in staat om onze gecombineerde diensten te leveren aan de Europese markt.

Evelien Schram (Managing Director HFMtalentindex): “Ik ben ervan overtuigd dat HFMtalentindex en Assessio samen grote stappen kunnen zetten in de toekomst. Door onze kennis en expertise op het gebied van psychometrische wetenschap en nieuwe technologie te combineren, kunnen we de nieuwste oplossingen bieden voor de verschillende strategische (HR) vraagstukken van organisaties. Altijd vanuit het idee dat het succes van organisaties bestaat uit de kwaliteiten van hun mensen.”

Charly Zwemstra (voorzitter van de Board Assessio en Managing Partner Main Capital Partners): “Deze acquisitie bewijst de toegevoegde waarde van onze beleggingsaanpak en maakt gebruik van een uitgebreid Europees netwerk van softwarebedrijven waarmee we complementaire en strategische combinaties kunnen identificeren. De Assessio Group is nu goed gepositioneerd om de positie te claimen als de nummer één speler in oplossingen voor talentbeoordeling in Europa.

Over Assessio

Al meer dan 65 jaar is Assessio een specialist in talentbeoordelingen die zijn erfgoed vindt in wetenschappelijk psychologisch onderzoek. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf deze sterke basis en kennis geïntegreerd in het moderne, geavanceerde Ascend-platform dat klanten verschillende gebruiksvriendelijke oplossingen voor talentbeoordeling biedt. Assessio neemt een unieke positie in de markt in, door oplossingen van het digitale beoordelingsplatform Ascend te combineren en wereldberoemde producten te leveren zoals MBTI en 16pf. Het bedrijf ontwikkelt momenteel aanvullende innovatieve modules die later dit jaar worden gelanceerd. Met de productsuite van Assessio kunnen klanten datagestuurde werkmethoden integreren in kern-HR-processen, waardoor het succes van HR-strategieën verder wordt gestimuleerd.

Over HFMtalentindex

HFMtalentindex, opgericht in 1997, is een erkende softwareplayer voor Talent Management en Talent Assessment met een leidende positie in de Benelux-markt en een kernfocus op middelgrote tot grote zakelijke klanten. HFMtalentindex helpt organisaties meer van talent te profiteren door talent te herkennen en te benutten. De online beoordelingen door HFMtalentindex via hun moderne SaaS-platform bieden HR-managers meer diepgaand inzicht in de organisatie: waar is het talent? Wie maakt het verschil? Waarom doet het ene team het beter dan het andere? Welke combinatie van talenten werkt het beste? HFMtalentindex bedient ongeveer 250 klanten, voornamelijk op de Benelux-markt met extra aanwezigheid in Zuid-Afrika.

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en groeikapitaal in een later stadium voor strategische acquisities. Main Capital heeft ongeveer € 450 miljoen in beheer voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity-fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Naast Assessio bestaat de huidige investeringsportefeuille van Main Capital uit groeiende (SaaS) softwarebedrijven zoals Onventis, Optimizers,  HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, Onguard, SecondFloor, Sofon and ChainPoint. Main Capital heeft ook een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een langetermijnperspectief met de bedoeling om grotere sterke softwaregroepen te bouwen. Voormalige succesvolle Main Capital-groepsmaatschappijen zijn onder meer Roxit, Axxerion, Ymor en Regas.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Enovation en Main Capital realiseren verdere uitbreiding in de zorgmarkt met de strategische acquisitie van POINT

Enovation en Main Capital realiseren verdere uitbreiding in de zorgmarkt met de strategische acquisitie van POINT, leverancier van patiëntverwijzing, patiëntendossier en zorgcommunicatie oplossingen. De overname is de derde toevoeging aan de Enovation Group, die eerder de krachten bundelde met XDS-vendor Meddex en Connected Healthcare vendor Verklizan, na de initiële investering van Main Capital, waarbij het meerderheidsaandeelhouder werd in 2018.

POINT is de leidende speler op de Nederlandse markt voor patiëntverwijzing en patiëntendossieroverdracht van ziekenhuizen en huisartsen naar VVT instellingen en vice versa. Na de oprichting in 2007 positioneerde POINT zich als specialist op het gebied van patiëntendossieroverdracht zowel binnen als buiten gevestigde zorgregio’s. Deze gebieden profiteren sterk van verbeterde efficiëntie, betere communicatie en gestructureerde gegevensuitwisseling. POINT heeft een innovatief platform ontwikkeld dat de kans op fouten aanzienlijk vermindert en de samenwerking tussen zorgverleners en zorginstellingen verbetert, teneinde de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren en de administratieve lasten voor zorgverleners en patiënten te minimaliseren. POINT bedient een groeiend klantenbestand van ziekenhuizen, huisartsen en VVT instellingen. Voorbeelden van klanten zijn UMC Utrecht, LUMC, Isala, Flevo Ziekenhuis en Buurtzorg.

De combinatie van Enovation en POINT zorgt voor een sterkere speler in de markt voor Healthcare Communication en Connected Healthcare. Het productaanbod van beide bedrijven is zeer complementair en versterkt Enovation’s uitgebreide suite met verschillende SaaS-oplossingen op het gebied van patiëntverwijzing, patiëntendossieroverdracht en communicatie in de gezondheidszorg. Door de uitgebreide reeks oplossingen kunnen Enovation en POINT hun klantervaring verbeteren door uitgebreidere mogelijkheden te bieden om de communicatie, patiëntgegevensuitwisseling en patiëntbewaking verder te automatiseren. Dit verbetert bovendien de effectiviteit van de zorgverlening en ondersteunt de klant bij het omgaan met toenemende druk op zorguitgaven als gevolg van macro-economische trends zoals schaarste in hulpmiddelen en een vergrijzende bevolking.

Het gecombineerde bedrijf heeft meer dan 240 werknemers verspreid over 10 kantoren en is actief in meer dan 17 landen. Enovation Group beschikt over sterke R&D-capaciteit gericht op het verbeteren van het huidige productaanbod teneinde innovatieve oplossingen voor de zorgmarkt te creëren. Als onafhankelijke communicatieleverancier is het de missie van Enovation om onderdeel te zijn van het oplossen van de uitdagingen waarmee de Europese gezondheidszorg momenteel wordt geconfronteerd. Naast organische groei in haar kernmarkten, volgt Enovation een selectieve buy-and-build-strategie die is gericht op het aangaan van strategische combinaties die het strategische productaanbod verder verbeteren en de geografische positionering als toonaangevende SaaS-leverancier op de Europese markten versterken.

Jeroen van Rijswijk (CEO Enovation): “Voor ons is dit de volgende stap in onze communicatieportfolio. Onze productportefeuilles zijn zeer complementair, omdat we onze klanten een nog betere integratie in het verwijzingsproces kunnen bieden. Dit betekent dat we zorgaanbieders een nog efficiëntere oplossing kunnen bieden voor patiëntverwijzingen. Met onze huidige internationale kantoren kunnen we POINT helpen bij het realiseren van hun internationale activiteiten en ambities.”

Arthur Muller (CEO POINT): “POINT wordt in steeds meer toepassingen gebruikt en levert de juiste zorg op de juiste plaats. Door de combinatie van onze sterke punten zijn we beter in staat dit met nieuwe klanten te communiceren en te verankeren. Voor zowel bestaande als nieuwe klanten blijft POINT zich inzetten voor het optimaliseren van POINT als transmuraal samenwerkingsplatform. Door centralisatie van overheadactiviteiten kunnen klanten bovendien efficiënter werken.”

Charly Zwemstra (Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Enovation en Managing Partner bij Main Capital Partners): “Met de acquisitie van POINT versterkt Enovation haar productportfolio met het complementaire POINT-aanbod bestaande uit patiëntverwijzing, patiëntendossieroverdracht en oplossingen voor gezondheidszorgcommunicatie. Deze strategische combinatie versterkt de leidende positie van Enovation in de Europese markt voor communicatie in de gezondheidszorg, waardoor een sterkere SaaS-softwaregroep ontstaat.”

Over Enovation

Al meer dan 35 jaar is Enovation de specialist voor veilige communicatieoplossingen in de gezondheidszorg. Het bedrijf richt zich op het faciliteren van informatie-uitwisseling tussen- en binnen zorginstellingen en tussen zorginstellingen en patiënten. De productpropositie van de onderneming bestaat uit eigen ontwikkelde IP-oplossingen, aangevuld met strategische oplossingen van derden. De oplossingen zijn gebaseerd op (internationale) normen en integreren naadloos met bestaande IT-systemen en processen van zorginstellingen.

Over POINT

POINT is een toonaangevende Nederlandse SaaS-leverancier die oplossingen voor patiëntverwijzing, patiëntendossieroverdracht en communicatie biedt voor de Nederlandse en Duitse ziekenhuis-, huisartsen- en zorginstellingenmarkt. Na de oprichting in 2007 heeft POINT zich ontwikkeld tot marktleider in dit domein. Met een uitgebreid platform van specifieke oplossingen om processen met betrekking tot de overdracht van patiënten te automatiseren, stellen de oplossingen van POINT klanten in staat de efficiëntie te bevorderen, fouten te verminderen en de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren.

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH- en Nordics-regio’s. Binnen deze sector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal om strategische acquisities mogelijk te maken. Main Capital heeft ongeveer € 450 miljoen onder beheer voor investeringen in groeiende, volwassen softwarebedrijven in de Benelux, DACH- en Nordics regio’s. Een ervaren team van professionals beheert de Private Equity-fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Naast de nieuwste toevoeging van Optimizers, bestaat de huidige investeringsportefeuille van Main Capital uit groeiende (SaaS) softwarebedrijven zoals Onventis (Duitsland), Assessio (Zweden), HYPE Innovation (Duitsland), cleversoft (Duitsland), Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Onguard, Sofon en ChainPoint. Main Capital heeft ook een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een langetermijnperspectief met de bedoeling om grotere sterke softwaregroepen te bouwen. Voormalige succesvolle Main Capital-groepsmaatschappijen zijn onder meer Roxit, Axxerion, Ymor en Regas.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Main Capital verkoopt haar meerderheidsbelang in Ymor aan Sentia Group

Sentia, een aanbieder van hoogwaardige cloudoplossingen, heeft prestatiespecialist Ymor overgenomen. De overname ondersteunt het portfolio van Sentia op het gebied van Application Performance Management en maakt een nieuwe fase in de groeistrategie van Ymor mogelijk.

Ymor heeft een team van ca. 100 professionals die vanuit kantoren in Nederland en Denemarken een triple-A klantenbestand van meer dan 250 zakelijke klanten bedienen.

Ymor levert een pakket innovatieve oplossingen die voornamelijk gericht zijn op het gebied van Application Performance Management (APM) en IT Operations Analytics (ITOA). Ymor’s kernstrategie is om grote zakelijke klanten te bedienen met speciale softwaretools en gespecialiseerde kennis met betrekking tot prestatiebewaking.

CEO Ymor Iman Alipour “We zijn erg enthousiast over deze stap met Sentia. Samen met Main hebben we deze beslissing zorgvuldig en weloverwogen genomen. We zijn ervan overtuigd dat we met deze strategische partnerschap onze uitgebreide groeiambities kunnen realiseren en tegelijkertijd onze klanten uitstekende prestatiebewaking kunnen bieden”.

Pieter van Bodegraven (Raad van Commissarissen Ymor): “In onze samenwerking met Ymor hebben we het management ondersteund bij het bouwen van een internationale powerhouse in Performance Monitoring met een duidelijke marktleidende positie in de Benelux en Scandinavië. Een deel van deze strategie had betrekking op de succesvolle add-on acquisitie van Avenida, gevestigd in Denemarken. We zien een combinatie met Sentia als een zeer strategische en logische stap voor de toekomstige ontwikkeling van Ymor ”.

 

Over Ymor

Ymor is een internationale, onafhankelijke ‘technology-enabled’ serviceprovider met kantoren in Nederland en Denemarken. Ymor is gespecialiseerd in Application Performance Management (APM), IT Operations Analytics (ITOA) en Artificial Intelligence Operations (AIOps). Met het gebruik van slimme bewakingssoftware en gespecialiseerde services ondersteunt Ymor haar klanten in de groei van reactief naar proactief en zelfs preventief IT-beheer. Door het creëren van diepgaande en grondige inzichten in de bedrijfskritische IT-ketens, krijgen klanten controle over- en grip op de IT-services die ze hun eindgebruikers kunnen bieden.

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH- en Nordics-regio’s. Binnen deze sector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal om strategische acquisities mogelijk te maken. Main Capital heeft ongeveer € 450 miljoen onder beheer voor investeringen in groeiende, volwassen softwarebedrijven in de Benelux, DACH- en Nordics regio’s. Een ervaren team van professionals beheert de Private Equity-fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Of

Pieter van Bodegraven (Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 204 21 965
pieter@main.nl
www.main.nl

Main Capital verwerft strategisch meerderheidsbelang in Optimizers, een internationaal leidende aanbieder van Supply Chain Software

De Nederlandse strategische software investeerder Main Capital verwerft een strategisch meerderheidsbelang in Optimizers, een Nederlandse aanbieder van innovatieve Supply Chain Software oplossingen.

Optimizers is een innovatieve aanbieder van intuïtieve apps en software oplossingen voor de Supply Chain en logisitieke markt. Vanuit kantoren in Nederland, Zweden en de US, levert het zijn diensten aan over 750 groothandel en retail klanten, verspreid over 24 landen. Voorbeelden van klanten zijn onder andere Quooker, Bieze Food Group, Light & Living, Riverdale, Nuby en Toi-Toys.

Optimizers primaire productportfolio bestaat uit:

  • App4sales: een B2B trade suite bestaande uit een mobiele app die het verkoopproces optimaliseert, door gebruikers in staat te stellen orders en facturen te creëren met een directe link naar het ERP systemen, en het beschikbaar maken van real-time inventaris, factuur en orderinformatie.
  • Warpspeed WMS: een next-generation, web-based Warehouse Management Systeem (WMS).
  • App2track: een innovatieve voertuig tracking-app die zorgt voor efficiënt transport, planning en route optimalisatie.

Optimizers heeft sterke winstgevende groei van 30% per jaar gerealiseerd, profiterend van de aanhoudende vraag naar Supply Chain Software solutions, gedreven door onder andere de groei in globale supply chains van eindgebruikers, de voortdurende vraag naar kostenreductie en efficiëntie binnen transport, en de verdere opkomst van omni-channel retailing. Optimizers’ huidige productportfolio en innovatieve cultuur ten opzichte van nieuwe oplossingen zorgen dat het bedrijf goed gepositioneerd is om optimaal van deze trends te profiteren.

Optimizers heeft als doel een leidende Supply Chain Software aanbieder in de Europese markt te worden. Met de ondersteuning van Main Capital Partners zal het bedrijf zich focussen op organische groei en verdere productinnovatie. Optimizers zal ook haar product propositae en geografische coverage verder uitbreiden door het doen van selectieve strategische add-on acquisities en het uitbreiden van het internationale partner netwerk.

Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital Partners: “We kennen het management team van Optimizers al enige jaren, en zijn erg onder de indruk van de performance. Optimizers heeft als doel een leidende Supply Chain Software aanbieder in de Europese markt te worden. Met de ondersteuning van Main Capital Partners zal het bedrijf zich focussen op organische groei en verdere productinnovatie. Optimizers zal ook haar product propositie en geografische coverage verder uitbreiden door het doen van selectieve strategische add-on acquisities en het uitbreiden van het internationale partner netwerk.”

Stefan van Diggelen, CEO at Optimizers: “De samenwerking met Main zal de groei van onze business internationaal versnellen door het ontwikkelen van nieuwe technologieën en waardevolle partnerships in zowel Europese als Amerikaanse markten. Samen zullen wij doorgaan met het investeren in de functionele uitbouw van alle productlijnen, waardoor deze nog intuïtiever, slimmer en flexibeler worden om ook in de toekomst aan onze wensen van klanten te blijven voldoen.” 

Main Capital Partners koopt een meerderheidsbelang van de oprichters/managers, als ook het overige management voor een niet genoemde som. Na de transactie zullen de oprichters/managers en het overige management doorgaan met het uitvoeren van de huidige strategie.

Over Optimizers

Optimzers is een snel groeiende aanbieder van softwareoplossingen, gespecialiseerd in het optimaliseren van logistieke processen voor handel -en productiebedrijven. Optimizers is de ontwikkelaar van App4sales, een B2B trade suite voor verkopers/vertegenwoordigers, Warpspeed WMS, een next-generation Warehouse Management systeem, en App2track, een leidend Transport Management System dat efficiënt transport en planning, en route optimalisatie mogelijk maakt.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector zijn we de meest gespecialiseerde partij in buy-outs en later-stage groeikapitaal voor strategische overnames. Main Capital heeft ongeveer € 450 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Naast Optimizers bestaat de huidige investeringsportefeuille van Main Capital uit groeiende (SaaS) softwarebedrijven als GBTEC, Onventis, Assessio, Hype, Cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, Connexys, Ymor, Roxit, Onguard, Secondfloor, Sofon and ChainPoint. Daarnaast heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijnperspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen. Voormalige succesvolle investeringen van Main Capital betreffen onder andere Roxit, Axxerion en Regas.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Pieter van Bodegraven (Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 204 41 965
pieter@main.nl
www.main.nl

Main Capital investeert in GBTEC en verkrijgt een meerderheidsbelang

Vandaag kondigt investeerder Main Capital een investering van bijna 50 miljoen aan in GBTEC, een grote speler in Business Proces management. Met een strategisch belang van 51 procent ondersteunt Main Capital de verdere groei en internationalisering van de softwarespecialist uit Bochum, Duitsland.

Dusseldorf / Bochum, 10 juli 2019 – GBTEC Software + Consulting AG neemt de strategische investeerder Main Capital Partners aan boord. De Nederlandse investeerder Main Capital investeert al meer dan 15 jaar met een exclusieve focus op de software-industrie met als doel om IT-bedrijven te helpen met internationalisering en duurzame groei, zowel organisch als inorganisch. Met een ervaren team van financiële en operationele experts ondersteunt Main Capital veel softwarebedrijven op de weg naar verder succes. Nu breidt Main Capital zijn portfolio van strategische aandeleninvesteringen verder uit door fors te investeren in een van de toonaangevende software- en consultingspecialisten voor Business Process Management (BPM). Samen met de oprichter en CEO van GBTEC Gregor Greinke en mede-oprichter en partner, Marc-Oliver Stromberg, geeft Main Capital een nieuwe impuls aan de strategische ontwikkeling van GBTEC.

Met de BPM-suite BIC Cloud biedt GBTEC een bekroonde tool aan voor het modelleren, analyseren, optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Bochum, Duitsland, is de laatste jaren uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van BPM-oplossingen voor de DACH-regio. Al vroeg zag GBTEC het potentieel van cloudtechnologie voor haar BPM-oplossingen en versnelde het bedrijf zo haar groei. Het succes van GBTEC wordt bevestigd door de meer dan 700 klanten, waaronder talrijke DAX beursgenoteerde bedrijven, overheidsinstanties, middelgrote en multinationale bedrijven. De verzekeringsgroep HDI, Daimler AG en verschillende Duitse federale ministeries zijn klant.

De oprichter en CEO van GBTEC, Gregor Greinke, streeft met het aantrekken van Main Capital specifieke doelstellingen na. Greinke zegt: “We hebben voor een investeerder als Main Capital gekozen door het hoge niveau van expertise in de strategische ontwikkeling van softwarebedrijven wat ze meebrengen. Vanaf het allereerste moment waren we ervan overtuigd dat Main Capital een uitstekende keuze zou zijn vanwege hun ervaring in de IT-sector. Ons gemeenschappelijke doel is een duurzame groei op lange termijn door een focus op strategische marktpositionering, selectieve overnames en de uitbreiding van onze wereldwijde partnerships.”

Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital, is ervan overtuigd dat de strategische investering een succes zal worden. Hij benadrukt de vertrouwensrelatie tussen de twee bedrijven: “De oprichters, het management, de teamleden en de producten en diensten van GBTEC hebben ons allemaal weten te overtuigen. Samen zullen we het enorme potentieel verder uitbouwen en GBTEC als softwarespecialist voor Business Process Management vestigen op de internationale markt. We delen dezelfde waarden en attitude. Daarom zijn we ervan overtuigd dat we GBTEC op deze manier succesvol zullen ondersteunen.”

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en groeikapitaal voor strategische overnames in een later-stadium. Main Capital heeft ongeveer EUR 450 miljoen onder beheer voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert deze private equity-fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Naast GBTEC bestaat de huidige investeringsportefeuille van Main Capital uit groeiende (SaaS) softwarebedrijven zoals Onventis (Duitsland), Assessio (Zweden), HYPE Innovation (Duitsland), cleversoft (Duitsland), Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, b + m Informatik (Duitsland), Ymor, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon en ChainPoint. Main Capital heeft ook interesse in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een langetermijnperspectief met de bedoeling grote sterke softwaregroepen te bouwen. Voormalige succesvolle Main Capital-groepsmaatschappijen zijn onder andere Roxit, Axxerion en Regas.

Over GBTEC Software + Consulting AG

GBTEC Software + Consulting AG is een expert in Business Process Management, geïntegreerd risicobeheer en IT-management. Het bedrijf combineert met succes consulting en softwareontwikkeling onder één dak. Met zijn BPM-oplossing “BIC” biedt GBTEC een innovatieve, uitgebreide, krachtige BPM-suite voor proces- en IT-systeemoptimalisatie. Organisaties uit verschillende sectoren, zoals bedrijven die op de DAX zijn genoteerd, grotere middelgrote ondernemingen en overheidsinstanties, vertrouwen op GBTEC’s BPM-oplossing “BIC”. Ga voor meer informatie naar: www.gbtec.de.

Main Capital verwerft meederheid aandelen in Onventis

Main Capital heeft in samenwerking met het Onventis Management team een strategisch aandeel verkregen in Onventis, een cloud-based platform gebruikt voor E-Procurement. Onventis’ software heeft vele functionaliteiten waardoor het consumenten en leveranciers een gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde suite biedt om het proces van inkoop tot betalen volledig geautomatiseerd en gecontroleerd te gebruiken.

Het hoofdkwartier van Onventis is gesitueerd in Stuttgart, waar het in 2000 begon. Al snel groeide Onventis in een marktleider voor inkoop oplossingen voor MKB bedrijven. Het bedrijf biedt de mogelijkheid
om  inkoopprocessen van directe en indirecte materialen in strategische en operationele inkoop te sturen. Het Onventis inkoop netwerkt begeleid meer dan 5,5 miljard euro aan inkoopvolume voor 350.000 gebruikers en 35.000 leveranciers wereldwijk. De software is modulair en heeft een geïnterfereerd ontwerp waardoor het flexibel, uitgebreid en innovatief is voor bedrijven die de workflow willen digitaliseren. Onventis bedient een diverse klantengroep met meer dan 500 inkoopbedrijven in verschillende industrieën zoals Kühne + Nagel, Steigenberger, Techem, Berlin Hyp, Schott, Conrad, Deutz, Engie Federal Mogul, GEA Group, Alba, Apcoa, Dekra, Hochland, Low & Bonar en Sunrise.

Veel inkoop managers worstelen met voortgaande globalisering van toeleveringsketens en tegelijkertijd strengere budgetbeperkingen. De resulterende complexiteit dwingt meer en meer bedrijven om te investeren in de standaardisatie en automatisering van hun inkoopprocessen. Industrieanalisten verwachten dat de toenemende druk het aantal organisaties dat e-procurement oplossingen gebruikt zal vergroten en aldus de algehele marktgroei in de komende jaren zal stimuleren.

In de toekomst zal Main Capital, Onventis actief ondersteunen bij het handhaven van zijn sterke groeimomentum door het bedrijf verder te internationaliseren en de waardepropositie voor zijn klanten te vergroten.
Naast autonome groei-initiatieven zullen strategische add-on-acquisities een belangrijke pijler zijn in aanvulling van het innovatieve producten- en dienstenportfolio  in de groeistrategie en in een verdere verbreding van de geografische voetafdruk en consolidatie van de marktpositie. Voor 2019 verwacht Onventis een groei van bijna 30%. Bovendien zal het managementteam van het bedrijf sterker worden door samen te werken met Main Capital als gezamenlijke aandeelhouders.

Partnership Onventis – Main Capital

Frank Schmidt (CEO of Onventis):“Door hun sterke expertise en netwerk in de softwaresector vormt het team van Main Capital Partners de ideale partner voor onze beoogde groeistrategie. Onze op MBK bedrijven gerichte oplossingen voor e-procurement winnen snel marktaandeel, waardoor Onventis in 2018 een nieuw recordjaar heeft bereikt. Samen met onze nieuwe partner zullen we dit succesverhaal voortzetten door ons productportfolio verder uit te breiden en ons geografische bereik te verbreden. “

Charly Zwemstra (Managing Partner of Main Capital Partners): “We waren onmiddellijk onder de indruk van het capabele managementteam van Onventis, dat de grote stappen voorwaarts zette in de afgelopen jaren. We zijn verheugd om Onventis vooruit te helpen bij de uitbreiding en verdere uitrol van het open inkoopnetwerk. Bovendien zien we grote kansen om de sterke groei aan te vullen met selectieve buy-and-build acquisities. “

Over Onventis

De cloud-gebaseerde provider Onventis heeft zijn e-procurement oplossingen voor middelgrote ondernemingen geoptimaliseerd. Het Onventis Cloud Procurement Network verbindt B2B-bedrijfsprocessen voor kopers en leveranciers – eenvoudig en veilig. Naast de holistische 360 ​​° -processen voor strategische en operationele inkoop omvat het alles-in-één inkoopnetwerk on-demand inhoudintegratie en netwerkmogelijkheden over bedrijfsgrenzen heen. Wereldwijd creëren meer dan 350.000 gebruikers een inkoopvolume van meer dan 5,5 miljard euro met het Onventis-platform. Onventis Buyer ondersteunt bedrijven bij inkoop om zakelijk succes te vergroten door materiaalkosten te besparen en procesoptimalisatie. Onventis Supplier ondersteunt leveranciers om klanten aan te trekken en verkoopkansen te benutten. Het modulaire Onventis-productportfolio is bekroond met het BME-label “Supplier Relationship Management” en “Mobile Procurement”. Onventis is lid van het initiatief “Cloud Services Made in Germany”.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Main Capital heeft een lange termijn investeringsvisie gericht op succesvolle samenwerkingen met management teams met het doel om gezamenlijk grotere software groepen te bouwen. Binnen de software sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft meer dan € 450 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Naast Onventis bevinden zich de huidige investeringsportefeuille van Main Capital groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Assessio, HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, b+m Informatik, Ymor, Onguard, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in multi-cloud provider Denit. Succesvolle voormalige Main Capital ondernemingen zijn onder andere Roxit, Axxerion en Regas.

 

Opmerking voor de redactie:

Deze press release is uitgegeven vanuit Main Capital Partners. Voor meer informatie.

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Voor meer informatie in het Duits:
Sven van Berge Henegouwen (Partner)
Main Capital Partners GmbH, Rathausufer 17, 40213, Düsseldorf
Tel: +49 (0) 211 7314 9339 / +31 (0)70 324 34 33
sven@main.nl
www.main.nl

Frank Schmidt (CEO)
Onventis, Gropiusplatz 10, 70563 Stuttgart
Tel: +49 711 686 875 0
f.schmidt@onventis.de
www.onventis.de

Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Assessio, het grootse talent assessment bedrijf in Scandinavië

De Nederlandse strategische software investeerder Main Capital verwerft een meerderheidsbelang in het Zweedse bedrijf Assessio, de marktleider in oplossingen voor data gedreven talent assessments. De acquisitie is Main Capital’s eerste investering in Zweden na de opening van het kantoor in Stockholm in mei 2019.

Assessio is opgericht in 1954 als psychologisch onderzoeksinstituut. In 1991 werd het bedrijf overgenomen door de in Zweden wonende Schotse academicus en ondernemer Professor Hunter Mabon. Onder de vlag van de Mabon Family groeide Assessio uit tot een marktleider in data gedreven talent assessments. Assessio bedient op dit moment meer dan 1600 klanten in 30 landen en doet dit vanuit kantoren in Stockholm en Oslo en via een wereldwijd partnernetwerk.

Assessio ontwikkelde het innovatieve Ascend Platform, een Software-as-a-Service (SaaS) oplossing, dat klanten helpt met het vinden en beoordelen van huidig en toekomstig personeel. Daarnaast heeft Assessio de Scandinavische markt ontwikkeld voor de bekende testen als MBTI, Hogan en 16pf.

Assessio bedient een diverse groep klanten in verschillende markten waaronder de zakelijke dienstverlening, de publieke sector, IT en technologie, de financiële sector en recruitment bedrijven. Voorbeelden van klanten zijn Randstad, PostNord, NorgesGruppen, Swedbank, Poolia en Adecco.

De groei in de talent assessment markt wordt gedreven door schaarste in talent, een toenemende behoefte om werknemers langer aan organisaties te binden, de vraag naar leiderschapskwaliteiten en data gedreven talent management. Assessment technologie helpt klanten bij het voorspellen van het gedrag en de prestaties van medewerkers, het efficiënter maken en verbeteren van recruitment en het verminderen van kosten gerelateerd aan personeelsverloop.

Een interessant en snelgroeiend toepassingsgebied voor assessment technologie is talent ontwikkeling. Op dit gebied helpt Assessio HR afdelingen met het ontwikkelen van leiderschap, het samenstellen van teams, het verbeteren van samenwerking in teams, training en ontwikkeling, het behouden van getalenteerde medewerkers en de verbetering van feedback binnen een organisatie.

Met de steun van Main Capital Partners zet Assessio in op verdere groei in de Europese markten om zo verder te groeien tot een internationale marktleider in talent assessment SaaS oplossingen. De groeistrategie is toegespitst op verdere organische groei gedreven door innovatie en verdere ontwikkeling van het productaanbod gecombineerd met een internationale partnership strategie. Dit zal worden aangevuld een strategische buy-and-build strategie om het product aanbod uit te breiden en Assessio’s positie in bepaalde Europese markten te verstevigen.

Charly Zwemstra, Managing Partner Main Capital Partners: “Assessio heeft succesvolle omslag gemaakt van een dienstenbedrijf naar een SaaS business Model. Met een productportfolie van zelfontwikkelde oplossingen gecomplementeerd met producten als MBTI, Hogan en 16pf heeft de onderneming een leidende positie opgebouwd. Wij zien veel mogelijkheden om Assessio te ondersteunen in verder groei.  Hierbij wordt ingezet op verder product ontwikkeling en verdere uitbreiding in Europa, zowel organisch als via acquisities in markten als de Benelux en DACH.

Pär Cederholm, CEO Assessio: “Main Capital Partners is goed gepositioneerd om Assessio te ondersteunen in het realiseren van haar potentie. Met de steun van het Main team kan Assessio het product aanbod verder versterken en daarmee klanten verder helpen om te profiteren van mogelijkheden van data gedreven talent assessment. Het maken van de juiste recruitment beslissingen en het ontwikkelen van medewerkers is belangrijk voor elke organisatie.“

Main Capital Partners verwerft een meerderheid van de aandelen van de familie Mabon voor een niet genoemde som. Na de transactie behouden het management en de familie Mabon een substantiële minderheid van de aandelen.

Over Assessio

Assessio is al meer dan 65 jaar een specialist in talent assessments met een achtergrond in wetenschappelijk psychologisch onderzoek. In meer recentelijke jaren heeft het bedrijf deze geschiedenis en de opgedane kennis en ervaring omgezet in een modern software platform. Het platform, Ascend voorziet klanten van een gebruiksvriendelijke talent assessments oplossingen waarmee Assessio het zelf ontwikkelde productaanbod combineert met producten als MBTI, Hogan en 16pf. Hiermee heeft het bedrijf een unieke positie verworven in de markt. Op dit moment is Assessio bezig met de ontwikkeling van nieuwe innovatieve modules die later dit jaar gelanceerd worden en aan het Ascend platform worden toegevoegd. De producten van Assessio helpen klanten om HR processen meer data gedreven te maken om HR afdelingen van organisaties succesvoller te maken.

About Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector zijn we de meest gespecialiseerde partij in buy-outs en later-stage groeikapitaal voor strategische overnames. Main Capital heeft meer dan € 450 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige en voormalige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Hype, Cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, Axxerion, Connexys, b+m Informatik, Ymor, Roxit, Onguard, Sofon and ChainPoint. Main Capital heeft een lange termijnperspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

Cleversoft, ondersteund door Main Capital, acquireert Nederlandse risico- & regelgevingsrapportage expert SecondFloor

Volgende stap in de uitbreiding van een Europees RegTeMain ch-serviceportfolio voor financiële dienstverleners – Main Capital combineert op effectieve wijze twee portfolio ondernemingen die anticiperen op de consolidatie in de software industrie.

Amsterdam/Munchën, 6 mei 2019: cleversoft group, de in Munchën gevestigde RegTech leverancier voor financiële dienstverleners, acquireert het in Amsterdam gevestigde SecondFloor, specialist op het gebied van risico- & regelgevingsrapportage oplossingen voor Solvency II, IFRS 17, FTK, IORP II en meer.

Met meer dan 100 klanten in 15 Europese landen is SecondFloor marktleider in efficiënte en geautomatiseerde rapportage rondom wet & regelgeving. Met haar innovatieve collaboration- en datamanagement platform eFrame® heeft SecondFloor een bewezen staat van dienst in turn-key serviceoplossingen voor Solvency II, IFRS 17, FTK, IORP II en openbaarmakingsverslaggeving.

De combinatie van cleversoft group en SecondFloor vormt een toonaangevende Europese SaaS-gerichte RegTech-speler met meer dan 100 werknemers en een sterk groeivooruitzicht. Hoewel cleversoft group een indrukwekkende aanwezigheid heeft binnen banken en vermogensbeheerders, voegt SecondFloor een aanzienlijk verzekeringsgericht klantenbestand toe. De producten van beide bedrijven zijn complementair aan elkaar, waardoor de gecombineerde groep een uitgebreide oplossing kan bieden voor PRIIP’s, MiFID II, Solvency II, IFRS 17 en andere internationale regelgevingskaders. Cleversoft Group, dat zijn eerste acquisitie uitvoert, is voornemens samen met SecondFloor een bredere buy-and-build-strategie uit te voeren teneinde een Europese leider te worden in de markt voor financiële regelgevingstechnologie. Main Capital is meerderheidsaandeelhouder van cleversoft en was ook een minderheidsaandeelhouder in SecondFloor. Daarnaast was Main Capital de primaire financieringsbron voor deze acquisitie.

Florian Clever, CEO & oprichter van cleversoft group verklaart de rationale achter de acquisitie: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met het buitengewone team van SecondFloor. We zijn onder de indruk van de diepgaande kennis van de regelgeving, het klantenbestand en de loyaliteit daarvan, evenals de klantgerichte benadering in de ontwikkeling van nieuwe diensten. Vooruitkijkend zien we vooral voordelen in de kapitalisering van synergieën tussen de SecondFloor productsuite en cleversoft oplossingen zoals FactsheetsLIVE om de waarde proposities voor zowel onze bestaande als nieuwe klanten naadloos uit te breiden.”

Bart Oortwijn, CEO & oprichter van SecondFloor, voegt toe: “Sinds onze eerste ontmoeting hebben we prettig samengewerkt met het cleversoft managementteam en hebben gezamenlijk een gedeelde visie ontwikkeld. De fusie met cleversoft bood ons een uitstekende gelegenheid om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van ons bedrijf. Als onderdeel van cleversoft group zullen we nog beter in staat zijn om de SaaS- / Cloud-services op te schalen en te anticiperen op de verwachte groei in de markt. We kunnen klanten een breder scala aan oplossingen bieden en samen met cleversoft verwachten we daarnaast beter gepositioneerd te zijn op de Duitse markt.”

Het management en het team van SecondFloor zullen de huidige posities behouden om het klantenbestand te ondersteunen en het eFrame®-softwareproduct verder te ontwikkelen. Beide bedrijven zien synergiën en marktkansen in de fusie. De combinatie zal zeer goed gepositioneerd zijn met een sterk team, productaanbod en merkennamen voor regelgevende technologie in de financiële sector.

SecondFloor is de eerste acquisitie in de buy & build-strategie bovenop een sterke organische groei. cleversoft heeft de krachten gebundeld met strategische software investeerder Main Capital Partners om een Euopese RegTech-aanbieder te bouwen die zich richt op Software-as-a-Service. Charly Zwemstra, oprichter en managing partner van Main Capital Partners verklaart nader: “Met deze acquisitie laten we zien dat de cleversoft & Main-teams de strategie met een perfecte fit, snel en effectief uitvoeren. We maken goede strategische stappen in de RegTech SaaS-markt om onze anorganische groei extra te stimuleren. Onze focus ligt hier op bedrijven in buitenlandse Europese markten met een aanvullend dienstenaanbod.”

Over cleversoft

cleversoft is de leidende specialist in de markt voor compliance rapportage voor de financiële industrie. De groep biedt eigen, op de cloud gebaseerde oplossingen voor regelgeving rondom PRIIP’s en MiFID II. Middels intuïtieve interfaces en integraties met back-end systemen stellen cleversoft’s producten financiële dienstverleners in staat op een efficiënte manier complexe voorschriften toe te passen.

Over SecondFloor

SecondFloor is een leidende leverancier in de RegTech markt voor risico- & regelgevingsrapportage oplossingen in Europa. De missie van de onderneming is om de rapportage te versnellen met innovatieve en betrouwbare oplossingen die de rapportage- en besturingsprocessen van haar klanten faciliteert.

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Main Capital heeft een lange termijn investeringsvisie gericht op succesvolle samenwerkingen met management teams met het doel om gezamenlijk grotere software groepen te bouwen. Binnen de software sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft meer dan € 450 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, b+m Informatik, Ymor, Onguard, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in multi-cloud provider Denit. Succesvolle voormalige Main Capital ondernemingen zijn onder andere Roxit (overheidssoftware) en Axxerion (Facility management software).

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners, Paleisstraat 6, 2514 JA, The Hague, Nederland

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

Of:

Sven van Berge Henegouwen (Partner & Co-Head Germany)

Main Capital Partners, Rathausufer 17, 40213 Düsseldorf, Duitsland

Tel: +49 (0) 211 7314 9339

sven@main.nl

www.main.nl

Of:

Florian Clever (CEO)

cleversoft Group, Paul-Heyse-Str. 6, 80336 München, Duitsland

Tel: +49 (0) 89 288 511 10

florian.clever@clever-soft.com

www.clever-soft.com

Of:

Bart Oortwijn (CEO)

SecondFloor , Beechavenue 180, 1119 PS Schiphol-Rijk, Nederland

Tel: +31 (0) 20 658 9700

b.oortwijn@secondfloor.com

www.secondfloor.com

Main Capital faciliteert een combinatie tussen Enovation & Verklizan in de Connected Healthcare markt.

Enovation en Verklizan gaan onder één vlag verder en versterken hiermee de positie in de Connected Healthcare markt. De combinatie van beide bedrijven creëert een Europese leidende SaaS speler voor de zorgmarkt actief in meer dan 18 landen. Enovation en Verklizan bedienen gezamenlijk een groot aantal klanten in verschillende sub segmenten van de zorgmarkt waaronder ziekenhuizen, huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en alarmcentrales. Enovation zet in op internationale groei waarin het ondersteund wordt door Main Capital in het uitvoeren van een buy-en-build strategie om het product- en dienstenaanbod verder uit te breiden. Naast Enovation was Main Capital ook meerderheidsaandeelhouder in Verklizan.

Verklizan heeft een leidende positie opgebouwd in de Connected Healthcare markt. De onderneming bedient meer dan 300 klanten vanuit haar kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland en Spanje. Het door Verklizan ontwikkelde UMO platform monitort dagelijks meer dan 1,500,000 patiënten. Dankzij de software van Verklizan kunnen patiënten langer thuis blijven wonen en kunnen zorgorganisaties de kwaliteit en efficiency van zorgverlening verder verbeteren. Hiermee ondersteunt Verklizan zorgorganisaties in de uitdagingen die spelen in de zorgmarkt op het gebied van personeelstekorten en een toenemende druk op budgetten. Voorbeelden van klanten die het UMO platform gebruiken zijn Sensire (NL), Het Rode Kruis (Duitsland en Spanje), Centra Pulse (UK) en DoroCare ARC (Zweden).

De combinatie tussen beide bedrijven creëert een leidende Europese SaaS speler in de zorgmarkt met ongeveer €40m omzet en meer dan 250 medewerkers. Enovation en Verklizan gaan een gezamenlijke patiënt monitoring propositie naar de markt brengen waarmee de organisatie inspeelt op trends zoals de vergrijzing van de samenleving, de wens van patiënten om langer thuis te blijven wonen en toenemende kosten van lokale zorgsystemen. De onderneming beschikt over een platform bestaande uit verschillende communicatieoplossingen die zorginstellingen feilloos kunnen integreren in de dagelijkse processen. Dankzij de volledig onafhankelijke positie van beide bedrijven kan de software koppelen met een groot aantal hard- en softwaresystemen die gebruikt worden in de zorgmarkt. Dit zorgt ervoor dat zorgverleners beschikking hebben over real-time patiënt informatie waardoor ze efficiënter kunnen werken en meer aandacht kunnen geven aan het verlenen van kwalitatief goede zorg voor patiënten.

De combinatie met Verklizan is de tweede strategische overname van Enovation sinds de investering van Main Capital in September 2018. Enovation nam eerder XDS-leverancier Meddex over. Enovation wil via organische groei en strategische overnames verder doorgroeien tot een leidende SaaS speler voor de zorgmarkt.

Jeroen van Rijswijk (CEO Enovation): “De oplossing van Verklizan is de perfecte toevoeging voor ons communicatie en integratie platform. Dankzij deze stap zijn we in staat om een complete oplossing te leveren waarmee patiënten en zorgverleners veilig en efficiënt ehealth data kunnen uitwisselen. Deze oplossing, volledig onafhankelijk van, en volledig geïntegreerd met informatiesystemen is uniek in de Connected Care markt.”

Riny van Zandwijk (CEO Verklizan): “Dankzij de samenwerking met Enovation is Verklizan in staat om de waardevolle data, verzameld in het onafhankelijke UMO platform, veilig en efficiënt te verspreiden in de zorgketen. Deze data, verzameld uit meer dan 250 telecare en telehealth apparaten, kan benut worden in de ontwikkeling van nieuwe technologie gedreven diensten en in de verdere uitbouw van preventieve zorg voor kwetsbare groepen om de groeiende zorgkosten te beheersen”

Charly Zwemstra (Voorzitter RvC Enovation en Managing Partner Main Capital Partners): “De combinatie tussen Verklizan en Enovation verstevigt de positie van beide ondernemingen in de Europese Connected Healthcare markt. Dit is volledig in lijn met Main Capital’s strategie, toegespitst op het ondersteunen van softwareondernemingen in het realiseren van internationale groei via zowel strategische overnames als organische groei.”

Over Enovation

Al meer dan 35 jaar is Enovation de partij voor zorgcommunicatie. Hierbij richt het bedrijf zich op informatie-uitwisseling binnen een zorginstelling, tussen zorginstellingen en tussen de zorginstelling en patiënt. Dit doet Enovation met haar eigen innovatieve SaaS-oplossingen, aangevuld met oplossingen van partners. De oplossingen zijn gebaseerd op (internationale) standaarden en kunnen naadloos worden geïntegreerd binnen bestaande processen en informatiesystemen van zorginstellingen.

Over Verklizan

Verklizan is een Nederlandse leverancier van het UMO concept, een platform voor personenalarmering, zorg op afstand, welzijn en veiligheid. Verklizan kenmerkt zich door haar open platform filosofie, die het UMO platform ondersteunt in de koppeling met meer dan 250 healthcare producten en technologische ontwikkelingen van meer dan 100 product partners. Dit geeft haar klanten keuzevrijheid en mogelijkheid om continu de beste en technologisch meest vooruitstrevende zorg op afstand te verlenen.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector zijn we de meest gespecialiseerde partij in buy-outs en later-stage groeikapitaal voor strategische overnames. Main Capital heeft meer dan € 450 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf. Main Capital heeft een stevige positie in de zorgsoftwaremarkt met meerderheidsbelangen in Enovation, Verklizan, RVC Medical IT, en TPSC.

In de huidige en voormalige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Enovation, Cleversoft, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijnperspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners

Partner
Partner
Partner
Partner