MENU

Exponentiële groei domineert Nederlandse software-as-service-markt

De IT-branche groeit volgens ABN AMRO de komende jaren harder dan de Nederlandse economie: met 6 procent in 2018 en 5 procent in 2019. Een belangrijke factor achter de groei van de IT-branche is de opkomst van software-as-a-service (SaaS).

Lees meer

Axxerion en Plandatis bundelen krachten

Meerderheidsaandeelhouder Main Capital bouwt met Axxerion verder aan leidende business combinatie op het gebied van Facility Management- en Vastgoedsoftware in de Benelux.

Lees meer

Groei softwaresector blijft op hoog peil

Software is een groeisector, gedreven door cloud computing en digitalisering van de economie. In 2018 komt de volumegroei naar verwachting uit op 4,5 procent. In 2017 groeide de sector met bijna 5%. Vooral software en dienstverlening op het vlak van security groeit sterk. Het vinden van geschikt personeel remt de verdere expansie van de sector iets af. Vier op de tien ondernemers signaleert dit als belemmering.

Lees meer

Main Capital koopt zorgcommunicatiesoftware specialist Enovation

Main Capital doet met Enovation, Nederlands marktleider op het gebied van missie-kritieke software oplossingen voor veilige communicatie in de zorgmarkt en de logistieke sector, een strategische aankoop. De verkopende aandeelhouder, VANAD Group – aanbieder van diensten en technologische oplossingen op het gebied van customer experience, zal via een minderheidsbelang betrokken blijven bij Enovation. Het in Capelle aan den IJssel gevestigde bedrijf levert toonaangevende en innovatieve SaaS oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt en de logistieke sector. Bekende producten die Enovation levert zijn de platformen ZorgMail, xdsConnect en myhealthConnect, en de interoperability oplossing Cloverleaf. Met haar leidende positie in de Nederlandse zorgsector helpt Enovation met slimme softwareproducten en gerelateerde diensten haar klanten om zorg-kritische patiëntinformatie veilig te delen binnen een zorginstelling, tussen zorginstellingen en tussen de zorginstelling en de patiënt. Hierdoor zijn zorgverleners in staat met juiste en actuele informatie kwalitatief hoogwaardige zorg aan te bieden.

Lees meer

Nederlandse ict-sector blijft groeien

De wereldwijde verkoop van producten en diensten in de informatietechnologie en telecommunicatie neemt naar verwachting in 2018 en 2019 met ruim 3 procent toe. Voor de Nederlandse ict-sector wordt dit jaar zelfs een omzetgroei van 6 procent verwacht en 5 procent in 2019. Dit blijkt uit het op 12 juni gepubliceerde Market Monitor ICT rapport van kredietverzekeraar Atradius, waarin wereldwijde prestaties en vooruitzichten van de ict-branche per land worden besproken.

Lees meer

Main Capital verwerft strategisch belang in healthcare HR specialist SDB Ayton

Main Capital heeft een strategisch belang verworven in SDB Ayton, een HR, planning en salarisadministratie specialist voor de zorgmarkt. Het in Den Haag gevestigde bedrijf levert toonaangevende en innovatieve SaaS oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt. Met slimme softwareproducten en gerelateerde diensten stelt SDB Ayton haar klanten in staat om administratieve HR en planning processen te optimaliseren waardoor zorgverleners de handen vrij krijgen voor het bieden van zorg aan de cliënt.

Lees meer

‘Zorgen rondom data privacy nemen toe door snelheid SaaS-adoptie’

IT-teams maken zich vooral zorgen over data privacy bij het denken aan de snelheid van cloud en Software as a Service (SaaS)-adoptie. Dat blijkt uit het onderzoek 2018 Enterprise Cloud Trends Survey Report van iboss. 64 procent van de IT-besluitnemers denkt dat de SaaS-adoptie de mogelijkheid van de organisatie om het te beveiligen overtreft. Bijna de helft is het erover eens dat hun organisatie aarzelt over het adopteren van SaaS-gebaseerde security-oplossingen.

Lees meer

Main Capital realiseert succesvolle exit van SaaS healthcare bedrijf Regas aan BID Equity

Succesvolle exit voor Main Capital Partners

Main Capital Partners is verheugd de verkoop aan te kondigen van haar meerderheidsbelang in Regas aan het Duitse BID Equity. Het management team van Regas zal aanblijven en werken aan verdere groei met Bid Equity. De verkoop werd eind 2017 geeffectueerd.

Lees meer

Her jaar 2018 kent grote veranderingen voor bedrijfssoftware

Bedrijfssucces draait om de combinatie van een uitstekende klantservice en het efficiënt en zo snel mogelijk leveren van wat de klant wil. Met de opkomst van het ‘Everything as a Service’ model en de globale trend van bezit naar gebruik, moeten bedrijven hun manier van werken aanpassen aan de manier waarop ze omgaan met processen, mensen en systemen. Bedrijfssoftware, zowel voor de leverancier als de gebruiker, is daardoor in de afgelopen vijf jaar drastisch veranderd. Bedrijven zullen zich bewust moeten worden van de mogelijkheden die bots, digitale assistenten, Internet of Things (IoT) hen kunnen bieden. Kunstmatige intelligentie en machine learning om efficiënter en productiever te worden zal die verandering verder accelereren.

Lees meer

Software as a Service in 2018: Artificial intelligence and new apps are reshaping a key cloud sector

First, the bad news when it comes to Software as a Service in 2018: The market is maturing. Growth is expected to cool a bit. And artificial intelligence, according to one report, is threatening a key pricing model that cloud software is built on.

But there’s good news, too. For one, SaaS providers are baking that same AI into their apps, making them smarter and more useful, analysts said. Meanwhile, despite projections of a more sober market, a lot of companies are expected to move their software systems into the cloud, which means there’s still plenty of room for growth.

Lees meer

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners

Partner
Partner
Partner
Partner