cleversoft group, gesteund door Main Capital Partners, neemt BusinessForensics B.V. over en versterkt daarmee haar positie als toonaangevende Regtech software aanbieder in Centraal Europa

Nieuws
30/09/2020

Den Haag/München, 30 September 2020 – cleversoft group, de in München gevestigde RegTech-softwareleverancier voor financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, kondigt samen met software investeerder Main Capital Partners de 100% overname aan van BusinessForensics B.V., een leverancier van financiële en economische misdaadpreventieoplossingen gevestigd in Den Haag, Nederland.

BusinessForensics is opgericht in 2010 en heeft sindsdien een leidende marktpositie opgebouwd in de Nederlandse GRC (Governance, Risk & Compliance) sector. Met 22 medewerkers levert het bedrijf een uitgebreide compliance suite ‘Client Risk Intelligence’ inclusief Know Your Customer (KYC), Anti Money Laundering (AML) en fraude- en risicobewakingsfunctionaliteiten aan vooraanstaande banken en verzekeraars in heel Nederland (o.a. Rabobank, Nationale Nederlanden). Met de ForensicCloud-oplossingen van BusinessForensics kunnen bedrijven klantrisico’s in realtime samenvoegen, managen en bewaken, waardoor potentiële criminele activiteiten vroegtijdig kunnen worden geïdentificeerd en boetes kunnen worden voorkomen.

De overname van BusinessForensics is de tweede stap in de buy & build-strategie van cleversoft na de overname van de risico- en regelgevingsrapportage-expert SecondFloor in 2019. De samenwerking tussen de twee bedrijven is zeer complementair, zowel vanuit product- als klantperspectief, aangezien er al vraag is naar de nieuwe oplossing door bestaande klanten van cleversoft. Deze overname stelt cleversoft in staat om haar software suite over de gehele compliance lifecycle te versterken door steeds meer verschillende en belangrijke functionaliteiten aan te kunnen bieden. De toegenomen vraag naar cleversoft’s en BusinessForensics’ producten wordt gedreven door de aanhoudende druk van overheden op financiële instellingen om te voldoen aan KYC en AML voorschriften. Met zo’n 140 medewerkers bedient de nieuwe groep gezamenlijk meer dan 300 klanten in de DACH regio en Nederlandse markt voor naleving van wet- en regelgeving en de groep verwacht in 2020 meer dan 16 miljoen euro aan omzet te realiseren.

Florian Clever (CEO en oprichter van cleversoft) legt de redenering achter de overname uit: “We zijn erg blij om het BusinessForensics-team, met een uitstekende reputatie en klantenbestand, te verwelkomen bij cleversoft. De overname stelt ons in staat onze strategische positie in Europa verder uit te bouwen en tegelijkertijd een uitgebreidere oplossing aan onze klanten te bieden. Samen vormen we een toonaangevende speler in een markt met een enorme potentie voor de toekomst, aangezien naleving van regelgeving een cruciaal onderdeel is geworden voor alle financiële instellingen.

Tames Rietdijk (CEO van BusinessForensics) vult aan: “Tijdens de beginjaren van onze bedrijfsgeschiedenis hebben we een leidende positie kunnen verwerven in de Nederlandse AML / KYC-markt. We zijn trots op onze klanten en het werk dat we voor hen doen. Om te kunnen voldoen aan de toenemende eisen op gebied van regelgeving waarmee onze klanten worden geconfronteerd, gaan we een samenwerking aan met een grotere softwareleverancier op het gebied van compliance en omdat we daarnaast ook buiten Nederland verdere groei willen gaan realiseren. Met cleversoft hebben we een complementaire match gevonden die ons zal helpen onze ambities te realiseren waarbij we gebruik kunnen maken van cleversoft’s, volwassenheid, klantenbestand, en toegang tot de DACH regio. We kijken er erg naar uit om het cleversoft-team te gaan samenwerken.

Sven van Berge Henegouwen (Partner Main Capital DACH): “Main Capital heeft sinds 2018 een belang in cleversoft en samen hebben we een buy & build-strategie die gericht is op het vergroten van cleversoft’s productaanbod en het uitbreiden van het klantenbestand door heel Europa. We zijn erg enthousiast over de combinatie met BusinessForensics omdat het een zeer strategische tweede stap is, die een uniek softwareaanbod creëert en veel waarde toevoegt aan het bestaande en nieuwe klantenbestand van alle drie de bedrijven.”

Over cleversoft
De cleversoft-groep, opgericht in 2004, is een toonaangevende cloud-gebaseerde RegTech-leverancier voor financiële instellingen. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in München kantoren in Amsterdam, Frankfurt, Neurenberg, Luxemburg en Sofia. cleversoft biedt digitale oplossingen aan meer dan 300 financiële instellingen over de hele wereld ter ondersteuning van bedrijfsprocessen voor regelgevingsdocumenten, marketingmateriaal, en commissiebetalingen, waaronder regulatievoorschriften als MIFID II, Solvency II, IFRS 17, PRIIPs en IORP.

Over BusinessForensics
BusinessForensics, met het hoofdkantoor gevestigd in Den Haag, levert sinds 2010 financiële en economische misdaadpreventieoplossingen aan banken, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. Met een uitgebreide compliance-suite ‘Client Risk Intelligence’ levert het bedrijf KYC, AML en fraude / risicobewakingsfunctionaliteiten evenals Special Investigations software oplossingen door heel Nederland.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal voor acquisities. Main heeft ca. € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Textkernel (HR software), MACH (Germ, overheids software), Alfa (SWE,healthcare), WoodWing (marketing automation), Exxellence Groep (overheids software), Optimizers (supply chain software), Assessio (SWE, HR & Talent management), GBtec (Germ, process automation/workflow management)/GRC), Onventis (Germ, procurement & invoice management), HYPE Innovation (Germ, innovatie management / collaboration), Cleversoft (Germ, GRC for financial services), Enovation (Healthcare), SDB Groep (healthcare), Jobrouter (Germ,Process automation), GOconnectIT (GEO ICT), Inergy (data driven governmental solutions), MUIS Software (financial administrative), Artegic (Germ, marketing automation), OBI4wan (customer engagement & Chatbot platform), b+m Informatik (Germ, financial services), ChainPoint (sustainable supply chain tracking) en RVC (Healthcare). Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer Roxit (gemeentesoftware), Axxerion (facility management software), Ymor (APM software) en Onguard (creditmanagement).

Contact cleversoft group
Florian Clever (CEO)
Tel: +49 (0) 89 288 511 10
email: florian.clever@clever-soft.com

Contact BusinessForensics B.V.
Tames Rietdijk (CEO)
Tel: +31 168 479 038
e-mail: trietdijk@businessforensics.nl

Contact Main Capital Nederland
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
e-mail: charly@main.nl

Contact Main Capital Germany
Sven van Berge Henegouwen (Partner)
Tel: +49 173 4823712
e-mail: sven@mainsoftware.de

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners