Cleversoft, ondersteund door Main Capital, acquireert Nederlandse risico- & regelgevingsrapportage expert SecondFloor

Nieuws
18/06/2019

Volgende stap in de uitbreiding van een Europees RegTeMain ch-serviceportfolio voor financiële dienstverleners – Main Capital combineert op effectieve wijze twee portfolio ondernemingen die anticiperen op de consolidatie in de software industrie.

Amsterdam/Munchën, 6 mei 2019: cleversoft group, de in Munchën gevestigde RegTech leverancier voor financiële dienstverleners, acquireert het in Amsterdam gevestigde SecondFloor, specialist op het gebied van risico- & regelgevingsrapportage oplossingen voor Solvency II, IFRS 17, FTK, IORP II en meer.

Met meer dan 100 klanten in 15 Europese landen is SecondFloor marktleider in efficiënte en geautomatiseerde rapportage rondom wet & regelgeving. Met haar innovatieve collaboration- en datamanagement platform eFrame® heeft SecondFloor een bewezen staat van dienst in turn-key serviceoplossingen voor Solvency II, IFRS 17, FTK, IORP II en openbaarmakingsverslaggeving.

De combinatie van cleversoft group en SecondFloor vormt een toonaangevende Europese SaaS-gerichte RegTech-speler met meer dan 100 werknemers en een sterk groeivooruitzicht. Hoewel cleversoft group een indrukwekkende aanwezigheid heeft binnen banken en vermogensbeheerders, voegt SecondFloor een aanzienlijk verzekeringsgericht klantenbestand toe. De producten van beide bedrijven zijn complementair aan elkaar, waardoor de gecombineerde groep een uitgebreide oplossing kan bieden voor PRIIP’s, MiFID II, Solvency II, IFRS 17 en andere internationale regelgevingskaders. Cleversoft Group, dat zijn eerste acquisitie uitvoert, is voornemens samen met SecondFloor een bredere buy-and-build-strategie uit te voeren teneinde een Europese leider te worden in de markt voor financiële regelgevingstechnologie. Main Capital is meerderheidsaandeelhouder van cleversoft en was ook een minderheidsaandeelhouder in SecondFloor. Daarnaast was Main Capital de primaire financieringsbron voor deze acquisitie.

Florian Clever, CEO & oprichter van cleversoft group verklaart de rationale achter de acquisitie: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met het buitengewone team van SecondFloor. We zijn onder de indruk van de diepgaande kennis van de regelgeving, het klantenbestand en de loyaliteit daarvan, evenals de klantgerichte benadering in de ontwikkeling van nieuwe diensten. Vooruitkijkend zien we vooral voordelen in de kapitalisering van synergieën tussen de SecondFloor productsuite en cleversoft oplossingen zoals FactsheetsLIVE om de waarde proposities voor zowel onze bestaande als nieuwe klanten naadloos uit te breiden.”

Bart Oortwijn, CEO & oprichter van SecondFloor, voegt toe: “Sinds onze eerste ontmoeting hebben we prettig samengewerkt met het cleversoft managementteam en hebben gezamenlijk een gedeelde visie ontwikkeld. De fusie met cleversoft bood ons een uitstekende gelegenheid om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van ons bedrijf. Als onderdeel van cleversoft group zullen we nog beter in staat zijn om de SaaS- / Cloud-services op te schalen en te anticiperen op de verwachte groei in de markt. We kunnen klanten een breder scala aan oplossingen bieden en samen met cleversoft verwachten we daarnaast beter gepositioneerd te zijn op de Duitse markt.”

Het management en het team van SecondFloor zullen de huidige posities behouden om het klantenbestand te ondersteunen en het eFrame®-softwareproduct verder te ontwikkelen. Beide bedrijven zien synergiën en marktkansen in de fusie. De combinatie zal zeer goed gepositioneerd zijn met een sterk team, productaanbod en merkennamen voor regelgevende technologie in de financiële sector.

SecondFloor is de eerste acquisitie in de buy & build-strategie bovenop een sterke organische groei. cleversoft heeft de krachten gebundeld met strategische software investeerder Main Capital Partners om een Euopese RegTech-aanbieder te bouwen die zich richt op Software-as-a-Service. Charly Zwemstra, oprichter en managing partner van Main Capital Partners verklaart nader: “Met deze acquisitie laten we zien dat de cleversoft & Main-teams de strategie met een perfecte fit, snel en effectief uitvoeren. We maken goede strategische stappen in de RegTech SaaS-markt om onze anorganische groei extra te stimuleren. Onze focus ligt hier op bedrijven in buitenlandse Europese markten met een aanvullend dienstenaanbod.”

Over cleversoft

cleversoft is de leidende specialist in de markt voor compliance rapportage voor de financiële industrie. De groep biedt eigen, op de cloud gebaseerde oplossingen voor regelgeving rondom PRIIP’s en MiFID II. Middels intuïtieve interfaces en integraties met back-end systemen stellen cleversoft’s producten financiële dienstverleners in staat op een efficiënte manier complexe voorschriften toe te passen.

Over SecondFloor

SecondFloor is een leidende leverancier in de RegTech markt voor risico- & regelgevingsrapportage oplossingen in Europa. De missie van de onderneming is om de rapportage te versnellen met innovatieve en betrouwbare oplossingen die de rapportage- en besturingsprocessen van haar klanten faciliteert.

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Main Capital heeft een lange termijn investeringsvisie gericht op succesvolle samenwerkingen met management teams met het doel om gezamenlijk grotere software groepen te bouwen. Binnen de software sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft meer dan € 450 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, b+m Informatik, Ymor, Onguard, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in multi-cloud provider Denit. Succesvolle voormalige Main Capital ondernemingen zijn onder andere Roxit (overheidssoftware) en Axxerion (Facility management software).

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners, Paleisstraat 6, 2514 JA, The Hague, Nederland

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

Of:

Sven van Berge Henegouwen (Partner & Co-Head Germany)

Main Capital Partners, Rathausufer 17, 40213 Düsseldorf, Duitsland

Tel: +49 (0) 211 7314 9339

sven@main.nl

www.main.nl

Of:

Florian Clever (CEO)

cleversoft Group, Paul-Heyse-Str. 6, 80336 München, Duitsland

Tel: +49 (0) 89 288 511 10

florian.clever@clever-soft.com

www.clever-soft.com

Of:

Bart Oortwijn (CEO)

SecondFloor , Beechavenue 180, 1119 PS Schiphol-Rijk, Nederland

Tel: +31 (0) 20 658 9700

b.oortwijn@secondfloor.com

www.secondfloor.com

Similar articles

Main Capital acquires a majority stake in identity management software provider SIVIS

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Clinicbuddy joins Alfa eCare group facilitated by Main Capital

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

WoodWing versterkt zijn Enterprise Information Management positie door een strategische combinatie met Expansion, ondersteund door Main

...

15/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners