Content Management specialist Scienta bundelt krachten met WoodWing, ondersteund door Main

Nieuws
14/04/2021

Zaandam, 14 april 2021 – WoodWing, een leider in het wereldwijd leveren van Content Orchestration oplossingen en diensten, heeft een overeenkomst bereikt voor de overname van Scienta, actief op het gebied van Content Management. De bedrijfscombinatie stelt WoodWing in staat haar Content Orchestration aanbod te verrijken en te groeien in nieuwe klantsegmenten en stelt Scienta in staat haar productaanbod internationaal uit te breiden.

Scienta is een leverancier van cloud-based Content Management oplossingen. Het bedrijf biedt een multi-tenant content management platform dat zich richt op document management, kennisdeling, kwaliteitsmanagement en content collaboratie. Scienta heeft een sterke positie opgebouwd in de Content Management markt en bedient meer dan 2.000 organisaties. Klanten gebruiken Scienta meestal als een digitale werkplek en samenwerkingshulpmiddel om hun document workflows te organiseren. Klanten zijn vooral actief in document-intensieve sectoren zoals accountantsorganisaties, belastingadviseurs en overheidsinstellingen.

Deze strategische combinatie stelt WoodWing in staat om haar waarde propositie te diversifiëren in nieuwe domeinen op een manier die complementair is aan hun bestaande propositie. De combinatie zal tot een sterkere organisatie leiden waar bedrijfsmiddelen en SaaS best practices gedeeld kunnen worden op zakelijk en technisch niveau. Bovendien kan Scienta’s dominante positie op de Nederlandse markt worden uitgebreid middels WoodWing’s wereldwijde aanwezigheid.

Ross Paterson, CEO van WoodWing: “We zijn verheugd over de toetreding van Scienta tot de WoodWing Group, het verrijkt ons productportfolio en stelt ons in staat om in nieuwe marktsegmenten aan te boren met onze Content Orchestration oplossing. Zowel Scienta als WoodWing opereren in het hart van de content processen met hun klanten. We zien de combinatie als een geweldige strategische stap en kijken ernaar uit om gezamenlijk ons bedrijf verder uit te bouwen tot een leider op het gebied van Content Management.”

Reinder Repko, CEO van Scienta: “We zijn trots om onderdeel te worden van WoodWing. In de afgelopen 15 jaar hebben we Scienta ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van Quality en Process Management Software. We zijn verheugd om deze nieuwe stap die we als organisatie nemen aan te kondigen. Zowel WoodWing als Scienta vinden elkaar in hun benadering van hoe content processen organisaties kunnen ondersteunen en verbeteren. Onder de vleugels van WoodWing kunnen we gezamenlijk de ambities van Scienta naar nieuwe hoogten tillen en onze kwaliteiten toevoegen aan de WoodWing Groep.”

Het management van Scienta blijft aan boord en zal een belang houden in de bedrijfscombinatie.

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners