Eerste Closing Main Capital III

Algemeen
Nieuws
09/07/2012

Main Capital Partners trekt met Main Capital  III € 12 miljoen aan. Den Haag,  26 juli 2012, Main Capital Partners uit Den Haag, heeft in een extended 1e closing van het op de software sector gerichte private equity fonds Main Capital III € 12 miljoen aangetrokken. Investeerders in Main Capital III zijn de Zwitserse Fund of Fund investor Akina, een aantal families en vermogende ondernemers. Doelgrootte van Main apital III is € 60 miljoen. Main Capital Partners zal zelf als fundmanager voor tenminste € 3,5 miljoen mee investeren in Main Capital III. De focus zal liggen op winstgevende groeiende software bedrijven met een substantiële omzet en klantenbasis. Hierbij gaat het om buy out situaties en groei kapitaal.

 

Een van de redenen voor deze eerste closing is de enorme hoeveelheid investeringsmogelijkheden voor Main Capital in de Software sector. De gekozen focus op groeiende software bedrijven en ervaring in deze sector maakt van Main Capital de meest gedifferentieerde investeringsmaatschappij in Nederland. Main Capital III hoopt in augustus de eerste management buy out investering te kunnen doen in een Nederlandse internationaal opererende software onderneming. Naast een succesvolle extended 1e closing heeft Main Capital de afgelopen maanden ook nog andere successen geboekt met de verkoop van twee van haar portefeuille ondernemingen respectievelijk Actuera aan Waterland en Tedopress aan het Finse beurs genoteerde Etteplan.  

Over Main Capital Partners  Main Capital Partners is een ervaren private equity fondsmanager, met een bewezen track record, een transparante governance structuur en een groot netwerk in de software sector. In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich investeringen in sterk groeiende software bedrijven als IASO Backup Technology, SecondFloor (compliance & risk management software), Visionwaves (Management Solutions), EuroSystems (credit management software) and Sharewire (mobile applications and solutions).

Contact for the media:

Charly Zwemstra, Managing Partner Main Capital Partners

Telephone: +31 (0)70 – 324 3433

E-mail: charly@main.nl

 

Similar articles

MUIS Software en King Business Software bundelen krachten

Main Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Quadrant Automatisering BV, de onderneming achter...

12/11/2019
Marijn Plasse
Lees meer

Assessio en Main Capital bundelen krachten met HFMtalentindex om een toonaangevende Europese talentmanagementspeler te creëren

Assessio en Main Capital bundelen hun krachten met SaaS-leverancier HFMtalentindex om een ​​toon...

30/09/2019
Marijn Plasse
Lees meer

Enovation en Main Capital realiseren verdere uitbreiding in de zorgmarkt met de strategische acquisitie van POINT

Enovation en Main Capital realiseren verdere uitbreiding in de zorgmarkt met de strategische acquisi...

23/09/2019
Marijn Plasse
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners