Forse groei voor Main Software 50

Algemeen
Nieuws
06/11/2015

Main Software 50 (editie 2015) – software bedrijven laten wederom een sterke en winstgevende groei zien: 50% van de deelnemers groeit meer dan 20% op jaarbasis. Met veel succes heeft gister de prijsuitreiking van de Main Software 50 plaatsgevonden bij de Harbourclub in Amsterdam. Het aantal inschrijvingen lag ruim 21% hoger dan vorig jaar. Ook dit jaar streden de software bedrijven mee naar de prijs van het meest succesvolle software bedrijf van Nederland. Presentatie van het event lag in handen van René de Monchy (BNR Nieuwsradio) en onze keynote speaker van de middag was Peter Jacobs (CIO van ING Netherlands).

Voor het vierde jaar op rij hebben software-investeerder Main Capital en branch organisatie Nederland ICT de handen ineengeslagen om de Nederlandse software sector, als aanjager van groei en innovatie, beter zichtbaar te maken bij het grotere publiek. Ook de belangstelling vanuit de media, bedrijfsleven en investeerders voor het evenement, wordt elk jaar groter.

Bij het tot stand komen van de lijst wordt gekeken naar omzet grootte, omzet groei, mate van recurring omzet, omzet via partners, mate van internationalisatie en winstgevendheid. Onafhankelijk onderzoeksbureau Dialogic treedt hierbij op als audit partner van Main Software 50.

Voiceworks, actief in Voice-over-IP (VoIP) technologie, heeft dit jaar de prijs voor meest succesvolle software onderneming gewonnen. Voiceworks scoort zeer sterk op belangrijke criteria zoals totale omzetgroei en realisatie van cloud-omzet. Bovendien heeft de onderneming succesvol een partner/reseller kanaal opgezet wat leidt tot schaalbare uitbouw van de business. De twee prijs ging naar Fortes, software specialist in performance and project management oplossingen. Op de derde plaats komt Mavim, leverancier van business process management-software.

SpamExperts, leverancier van anti-spam and security solutions, mocht de award voor Cloud Champion in ontvangst nemen. Zij wisten van alle deelnemers het hoogste percentage cloud omzet te genereren. De Highest Growth award ging dit jaar naar FRISS, actief in risicosoplossingen voor de financiële sector, die de hoogste absolute omzetgroei heeft behaald.

Winnaars Main Software 50 editie 2015:

Banner winnaars 2015

Na een succesvolle vierde editie kijken wij uit naar volgend jaar. Naast de diverse software industry events die we organiseren, investeert Main Capital actief in Nederlandse en Duitse software bedrijven en faciliteren we ondernemers met ambities bij het strategisch uitbouwen van hun business. De volledige lijst is te vinden op www.main50.nl

Key statistics Main 50 2015

Key statistics Main 50 2015

Omzet groei: de totale omzet van de top 50 bedrijven bedroeg € 551m (cijfers over 2014), dit is een stijging van 13% ten opzichte van 2013. Van de deelnemers groeide 50% van de bedrijven meer dan 20% op jaarbasis. De mediaan van de omzetgroei is 21%. Ook de groeiverwachting is sterk: 64% van de bedrijven verwacht de komende twee jaren met meer dan 20% te groeien!

Internationaal succes: het percentage internationale omzet neemt dit jaar wederom verder toe naar gemiddeld 25% van het totaal. Nederlandse software bedrijven zijn steeds beter in staat hun software in het buitenland te verkopen. Daarbij haalt 24% van de bedrijven zelfs meer dan 50% van de omzet uit het buitenland!

Partnerkanaal: inzetten op een partnerstrategie resulteert in extra groei. Bedrijven die tussen de 10-50% van hun omzet generen via het partnerkanaal groeien met 23% in omzet. Het percentage partner omzet blijft relatief constant op gemiddeld 14% van de totale omzet.

Winstgevendheid: software bedrijven lukt het goed om winstgevend te groeien! 64% van de bedrijven realiseerde een winstmarge van meer dan 10% en 24% van de bedrijven realiseerde zelfs meer dan 20%.

Innovatie: software bedrijven investeren meer dan gemiddeld in R&D. 86% van de deelnemers investeert meer dan 10% van de omzet in R&D.

Werkgelegenheid: gezamenlijk hebben de Main Software 50 bedrijven 4.536 FTE’s in dienst, een toename van 13% ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde omzet per FTE is € 122k.

Lees hier het volledige artikel over de Main Software 50 in de AutomatiseringGids.

 

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners