Inergy en Frontin Group slaan de handen in en realiseren verdere uitbreiding in de gemeentemarkt

Nieuws
08/06/2020

Den Haag, maandag 8 juni – Frontin, specialist in multi-tenant Planning & Control software toepassingen gerelateerd aan het Gemeentefonds, sluit zicht aan bij Inergy, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. Met deze stap bouwt Inergy verder aan haar product portfolio voor de semi overheidsmarkt.  

Inergy, een gespecialiseerde leverancier van data en analytics diensten en Frontin Group, hebben de handen ineengeslagen. De twee bedrijven gaan verder onder de naam van Inergy waarbij de product namen van Frontin zoals PAUW, BUIG en Frontinfo blijven bestaan in de markt.

Met haar huidige LIAS product suite, biedt Inergy reeds een brede functionaliteit op het gebied van Planning & Control voor lokale overheden, provincies, waterschappen en onderwijs. Met deze tool is Inergy  marktleider bij de Nederlandse gemeenten. De producten van Frontin gericht op het vaststellen van bijdragen uit het Gemeentefonds, sluiten daar naadloos op aan en worden door vrijwel alle Nederlandse gemeenten gebruikt.

Inergy richt zich steeds meer op software toepassingen voor de semi overheidsmarkt en heeft als doel gemeenten te ondersteunen meer ‘data gedreven’ te werken. Zo krijgen gemeentes toegang tot betere stuurinformatie en beter ‘grip’ op belangrijke domeinen, zoals bedrijfsvoering, het sociale domein en de buitenruimte.

Mathijs van Houweninge, CEO van Inergy: “De combinatie van Frontin met Inergy is een grote stap voorwaarts in het realiseren van onze ambities in de overheidsmarkt. De combinatie met Frontin past goed in ons portfolio en onze strategie voor (semi-) overheid. Ik ben verheugd dat Dirk Jans, het boegbeeld van Frontin, na de transactie bij Inergy betrokken blijft. Hij wordt immers landelijk erkend als dé expert van het Gemeentefonds”

Over Inergy
Inergy ontzorgt organisaties op het gebied van data en analytics diensten op basis van de meest effectieve technologieën van dit moment. Inergy streeft naar langdurige en succesvolle klantrelaties op basis van een partnershipvisie en co-creatie. Beter presteren door slim met data om te gaan, is daarbij het motto.

De LIAS product suite van Inergy biedt een brede functionaliteit op het gebied van Planning & Control voor lokale overheden, provincies, waterschappen en onderwijs. Met deze tool is LIAS marktleider bij de Nederlandse gemeenten. Lias helpt gemeenten doelen te stellen, resultaten te analyseren en rapportages online inzichtelijk te maken voor een grote groep stakeholders, van beleidsmedewerkers tot raadsleden en burgers.

Over Frontin Group
Frontin levert drie online producten: Frontin PAUW, Frontin BUIG en Frontinfo. In 2001 werd het Product Algemene Uitkering op het Web, kortweg PAUW, gelanceerd. Deze web-based applicatie  ondersteunt gemeenten bij het vaststellen van de bijdragen uit het Gemeentefonds. Vanuit het Gemeentefonds, met een omvang van om en nabij 31 miljard euro, ontvangen de 355 Nederlandse gemeenten geld van de Rijksoverheid.

Gemeenten ontvangen van het Rijk een gebundelde uitkering (BUIG) voor het bekostigen van uitkeringen en voor de inzet van loonkostensubsidie. Frontin BUIG is hét product waarmee gemeenten inzicht krijgen in de opbouw van hun BUIG-budgetten en in hun financiële perspectieven voor de komende jaren.
Frontinfo is een kennisplatform voor gemeenten op het vakgebied van de financiële verhouding tussen overheden. Kennisexperts uit de markt becommentariëren die berichtgeving. Vervolgens wordt de informatie op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk gemaakt via een app, nieuwsbrief en website.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main heeft ca. € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van private equity professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Optimizers, Assessio, GBtec, Onventis, HYPE Innovation, Cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Inergy, MUIS Software, Artegic, OBI4wan, b+m Informatik, ChainPoint, RVC, Exxellence, WoodWing en Alfa. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer Roxit (gemeentesoftware), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM software).

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra  (Managing Partner)
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / 06 51 27 78 05
pieter@main.nl
www.main.nl

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners