Inergy bouwt verder aan Planning & Control software suite met investering in Gemstone

Nieuws
16/11/2020

Den Haag,  16 november 2020 – Inergy, een software bedrijf actief in performance management, Planning & Control software en data analytics, en du ROI Accountants Belastingadviseurs & IT  Auditors, zijn op 13 november jongstleden een strategisch partnership aangegaan. Onderdeel van  de overeenkomst is de gedeeltelijke verkoop van Gemstone aan Inergy. Gemstone is een software   toepassing waarmee een gemeente haar financiële administratie kan doorlichten om vast te  stellen of zij fiscaal ‘in control’ is.

Inergy richt zich steeds meer op software toepassingen voor de semi overheidsmarkt en heeft als doel gemeenten te ondersteunen meer ‘data gedreven’ te werken. Zo krijgen gemeentes toegang tot betere stuurinformatie en beter ‘grip’ op belangrijke domeinen zoals bedrijfsvoering, het sociale domein en met de acquisitie van Gemstone op het gebied van fiscaliteit.

Mathijs van Houweninge, CEO van Inergy: “Gemstone vult een belangrijk deel in van het Horizontale Toezicht waarvoor steeds meer gemeenten met de belastingdienst een convenant tekenen. De toepassing past goed in ons portfolio en onze strategie voor (semi-) overheid. Die is er onder meer op gericht om gemeenten te ondersteunen meer data gedreven te werken en om op basis van meer inzicht ook meer grip te krijgen op prestaties en zo beter in control te zijn. Met de LIAS productsuite is Inergy marktleider op het gebied van planning en control bij gemeenten. Met de toevoeging van Gemstone en eerder dit jaar PAUW en BUIG biedt Inergy inmiddels een platform dat door vrijwel alle Nederlandse gemeenten wordt gebruikt.”

Wil Peters, partner bij du ROI: “Gemeenten krijgen in toenemende mate te maken met BTW, VPB en Loonheffingen vanwege hun grote verscheidenheid aan activiteiten. Fiscale sturing, – risicobeheersing en – compliance behoren niet tot de kernactiviteiten van een gemeente. Deze samenwerking en combinatie van portfolio’s zorgt voor verbreding van de dienstverlening op deze onderwerpen aan onze klanten.”


Over Inergy

Inergy ontzorgt organisaties op het gebied van data en analytics diensten op basis van de meest effectieve technologieën van dit moment. Inergy streeft naar langdurige en succesvolle klantrelaties op basis van een partnershipvisie en co-creatie. Beter presteren door slim met data om te gaan is daarbij het motto.

De LIAS product suite van Inergy biedt een brede functionaliteit op het gebied van Planning & Control voor lokale overheden, provincies, waterschappen en onderwijs. Met deze tool is LIAS marktleider bij de Nederlandse gemeenten. Lias helpt gemeenten doelen te stellen, resultaten te analyseren en rapportages online inzichtelijk te maken voor een grote groep stakeholders, van beleidsmedewerkers tot raadsleden en burgers.


Over du ROI
du ROI is een vooruitstrevende organisatie van accountants, belastingadviseurs en IT-auditors die staat voor innovatie in financiële en fiscale dienstverlening. du ROI beschikt over een uitgebreid team van medewerkers met een focus op de gemeentemarkt. Dit team heeft alle benodigde kennis en ervaring in huis om gemeenten op het gebied van fiscaliteit en fiscale beheersing te ondersteunen. du ROI ontwikkelde Gemstone software waarmee een gemeente haar financiële administratie kan doorlichten om vast te stellen of zij fiscaal in control is.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main heeft ca. € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van private equity professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Pointsharp (Security), Textkernel (HR & AI software), MACH AG (E-Government software), WoodWing (marketing automation), Alfa (healthcare), Exxellence Groep (government software), Optimizers (supply chain software), Assessio (HR & Talent management), GBTEC (process automation / workflow management/ GRC), Onventis (procurement & invoice management), HYPE Innovation (innovation management / collaboration), Cleversoft (GRC for financial services), Enovation (Healthcare), SDB Groep (Healthcare), Jobrouter (Process automation), GOconnectIT (GEO ICT), Inergy (data driven governmental solutions), MUIS Software (financial administrative), Artegic (marketing automation), OBI4wan (customer engagement & Chatbot platform), b + m Informatik (financial services) en ChainPoint (sustainable supply chain tracking). Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer: Connexys (HR software), Roxit (municipal software), Axxerion (facility management software), Ymor (APM software), Onguard (credit management), Denit (managed hosting provider) en RVC (Healthcare).

 

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer kunt u contact opnemen met:

Pieter van Bodegraven  (Partner)
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433
pieter@main.nl
www.main.nl

 

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners