Main Capital verwerft meerderheidsbelang in door AI aangedreven HR-technologie aanbieder Textkernel

Nieuws
28/09/2020

Den Haag, 29 September 2020

Textkernel is een wereldleider in het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie (AI) en semantische technologie voor talentverwerving en recruitment. Het klantenbestand omvat internationale uitzend- en wervingsbureaus, multinationals en softwareleveranciers. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en heeft momenteel ongeveer 154 mensen in dienst, verspreid over kantoren in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Textkernel biedt AI-aangedreven technologie, die de talentacquisitie en beheeroplossingen van meer dan 1.000 klanten wereldwijd verbetert. Dit omvat zowel internationale uitzend- en wervingsbureaus als Adecco, Randstad en Manpower als multinationals Otto GmbH & Co KG, The Colas Group en ENGIE SA. De oplossingen van Textkernel zijn bedrijfskritisch voor wervings- en uitzendorganisaties.

Door een kant-en-klare oplossing aan te bieden die al is geïntegreerd in wereldwijd bekende en gevestigde kern (HR) softwaresystemen zoals Bullhorn, SAP SuccessFactors, Oracle Taleo en Oracle Cloud Recruiting, Cornerstone- Lumesse en Talentsoft, kan Textkernel zijn klantenbasis enorm snel uitbreiden in het zakelijke HR-marktsegment.

Het vlaggenschipproduct van Textkernel, Search! & Match!, verbindt kandidaten met vacatures door gebruik te maken van steeds meer geavanceerde algoritmen die meerdere manieren identificeren om potentiële matches te maken tussen vacatures en kandidaten. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie op het gebied van Natural Language Processing (NLP) en kunstmatige intelligentie (AI), kunnen professionals die actief zijn in talentmanagement de beste kandidaten en vacatures vinden binnen steeds grotere hoeveelheden kandidaat- en functiedata.

Samenwerking Textkernel en Main

  • Het huidige managementteam Gerard Mulder (CEO) en Guus Meijer (COO) blijft aan boord en investeert naast Main Capital in Textkernel.
  • Textkernel en Main zullen zich samen richten op autonome groei en verdere ontwikkeling van het technologieplatform om de ambitieuze groeiplannen in de komende periode uit te voeren.
  • Daarnaast zal de combinatie een selectieve Buy & Build strategie nastreven voor acquisities in de bredere HR-software markt

Gerard Mulder, CEO van Textkernel: “We zijn verheugd met de steun van Main Capital Partners om onze ambitieuze uitbreidingsplannen voor de toekomst te realiseren. Ondanks de uitdagende economische context zien we voldoende groeimogelijkheden in diverse klantsegmenten en geografische gebieden. Door Main Capital als strategische investeringspartner te hebben, kunnen we profiteren van hun diepgaande expertise en diverse netwerk van SaaS bedrijven. We kijken ernaar uit om onze visie waar te maken als AI-leverancier voor leiders die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen om hun meest urgente uitdagingen op het gebied van talentverwerving en management op te lossen.”

Pieter van Bodegraven, Partner van Main Capital Partners: “Er is een sterk potentieel zichtbaar in dit specifieke deel van de HR-softwaremarkt. We kennen het managementteam van Textkernel al jaren en zijn verheugd met de mogelijkheid om samen te kunnen werken. We zijn onder de indruk van het feit dat het bedrijf in staat is om op een winstgevende manier autonome groei te realiseren en tegelijkertijd internationaal uit te breiden.”

Over Textkernel
Textkernel werkt samen met meer dan 1.000 HR- en uitzendorganisaties over de hele wereld om de nieuwste kunstmatige intelligentie-technologie binnen handbereik van onze klanten te brengen. We werken samen met grote, internationale bedrijven in meerdere branches en leveren meertalige parsing, semantische zoek- en matchoplossingen en oplossingen voor arbeidsmarktinformatie.

Over Main Capital Partners
Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics. Main heeft een lange termijn horizon rond succesvolle partnerships met managementteams, met als doel om samen grotere softwaregroepen op te bouwen. Main heeft ongeveer € 1 miljard aan activa onder beheer voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven.

Het huidige portfolio van Main Capital omvat snelgroeiende software- en SaaS-softwarebedrijven zoals MACH AG, Exxellence, WoodWing, Alfa, Optimizers, Assessio, GBTEC, Onventis, HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Group, Jobrouter, GOconnectIT, Inergy, KING Software, Artegic, OBI4wan, b + m Informatik, ChainPoint, Sofon en RVC. Succesvolle voormalige bedrijven die onder het leiderschap van Main aanzienlijk zijn gegroeid: Connexys (HR-software), Roxit (overheidssoftware), Axxerion (facilitaire beheersoftware), Ymor (APM-software), Onguard (kredietbeheersoftware) en TPSC (GRC-software voor de gezondheidszorg).

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
charly@main.nl
www.main.nl

Gerard Mulder (CEO)
Textkernel B.V.
Nieuwendammerkade 26A-5, 1022 AB Amsterdam
Tel: +31 (0) 20 494 2496
mulder@textkernel.com
www.textkernel.com

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners