Main Capital faciliteert strategische combinatie van T&T COMPET&T en Exxellence Groep in softwaremarkt voor de (semi-)overheid

Nieuws
31/08/2020

Hengelo, 31 augustus – T&T, de marktleider op het gebied van software voor real-time koppelingen met basisregistraties voor Nederlandse (semi-)overheidsorganisaties, sluit zich aan bij Exxellence Groep, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. De overname is na de acquisitie van Zaaksysteem.nl in mei dit jaar alweer de tweede stap in de buy-and-build strategie teneinde strategische combinaties met vooraanstaande ondernemingen in de (semi-)overheidsmarkt te vormen om zo het productaanbod en de toegevoegde waarde voor publieke klanten te vergroten en een duurzaam tegenwicht te bieden aan de grotere spelers in de markt.

Over T&T
T&T COMPET&T (T&T) is opgericht in 1976 en gevestigd in Eindhoven. De onderneming bedient meer dan 350 klanten door heel Nederland, waarbij pensioenfondsen, gemeentes en andere (semi-)publieke organisaties de doelgroep vormen. Exxellence Groep en T&T samen bedienen daardoor een aanzienlijk deel van de (semi-)overheidsmarkt met een uitgebreid productaanbod. Voorbeelden van klanten van T&T zijn het UWV, het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, APG, de Sociale Verzekeringsbank en gemeente Rotterdam.

De core business van T&T is klanten real-time verbinden met basisregistraties, zoals de Basisregistratie Personen (BRP), het Handelsregister (HR), de Basisregistratie Adressen Gebouwen (BAG) en het Pensioenregister. Het belangrijkste onderdeel van de business van T&T wordt gevormd door de BRP: er worden door T&T ongeveer 500 BRP-aansluitingen verzorgd voor klanten die gezamenlijk meer dan 170 miljoen personen volgen en meer dan 32 miljoen bevragingen per jaar uitvoeren. De software van T&T wordt als SaaS-toepassing geleverd. Door de gevoeligheid van de data en de nauwe verwevenheid met de bedrijfskritische systemen van de klant worden hoge eisen gesteld aan de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de oplossingen T&T. Het bedrijf is de absolute marktleider op dit gebied.

Samenwerking T&T – Exxellence Groep
Samen hebben T&T en Exxellence Groep ruim 500 klanten en mogen ze het grootste deel van de Nederlandse gemeenten en (semi-)publieke organisaties tot hun klantenkring rekenen. Met de acquisitie van T&T zetten  Exxellence Groep en Main Capital een grote stap om het productportfolio verder uit te bouwen en daarmee ook de toegevoegde waarde voor klanten te optimaliseren. Na het leggen van een stevige fundering middels de combinatie met Zaakysteem.nl, is de overname van T&T een zeer strategische tweede stap, gefocust op de integration layer van het overheids-softwarelandschap. Gesteund door Main Capital zal de gecombineerde onderneming blijven kijken naar verdere strategische combinaties met aanbieders van softwareproducten in de overheidsmarkt. Het is de ambitie van de groep om uit te groeien tot een leidende aanbieder van software oplossingen en aanpalende diensten binnen de (semi) overheid, teneinde het productaanbod en de toegevoegde waarde richting haar klanten verder uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grotere spelers in de markt. Main borduurt hierbij voort op de met voormalige portfolio-onderneming Roxit opgedane ervaring in deze markt. De organisaties zullen elkaar functioneel versterken, waarbij excellente dienstverlening voor de klant het uitgangspunt zal zijn.

Henk van Hoeckel (DGA T&T): “We kijken uit naar de samenwerking met Exxellence Groep. Hun klantenkring en schaalgrootte zal voor T&T vele nieuwe kansen bieden.  Omgekeerd geldt dat ook voor Exxellence die door deze samenwerking toegang krijgt tot de brede klantenkring van T&T, en kan profiteren van de jarenlange ervaring van T&T in het exploiteren van SaaS toepassingen. We zijn gemotiveerd om samen met onze nieuwe collega’s te werken aan de ambitie van de groep om een vooraanstaande rol te spelen als ICT leverancier voor de (semi) overheid.”

Michel Veenhuis (CEO Exxellence Groep): “We zijn erg verheugd T&T met haar robuuste reputatie toe te kunnen voegen als fundament voor integratie aan onze Groep. Iedere inwoner van Nederland heeft in meer of mindere mate te maken met ondersteuning van onze software bij haar contacten en transacties met de overheid. Een positie waar we trots op zijn en die we willen uitbouwen.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main heeft een strategische focus en is met de Exxellence Groep een samenwerking voor de lange termijn aangegaan om de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van groei. Na de acquisitie van Zaaksysteem.nl in mei dit jaar is dit opnieuw een belangrijke stap op weg naar een leidende positie in de (semi-) publieke markt, door middel van een sterk product- en dienstenaanbod specifiek gericht op het strategisch ondersteunen van organisaties binnen het publieke domein.”

Over Exxellence Groep
Exxellence Groep bestaat uit Exxellence Zaken (zaaksysteem software van Zaaksysteem.nl en Exxellence en Exxellence diensten (SMQ) en is gevestigd in Hengelo en Amsterdam. Exxellence Groep telt ruim 150 werknemers en bedient meer dan 500 klanten door heel Nederland, variërend van gemeenten en waterschappen tot woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Voorbeelden van klanten zijn de gemeente Utrecht, gemeente Alkmaar, het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, de omgevingsdienst regio Utrecht en het land Curaçao.

Exxellence Groep heeft een duidelijke focus op gemeenten en andere semi-publieke instanties. Middels haar zaaksystemen en selfservice CRM stelt Exxellence Groep haar klanten in staat verbindingen te leggen tussen overheden en inwoners, systemen en processen, met de inzet van experts en slimme tools. Naast software oplossingen voert de Exxellence Groep projecten en services uit op het gebied van WOZ, BAG en BRP door middel van consultancy, detachering en proces outsourcing. Het producten- en dienstenaanbod van de Exxellence Groep ondersteunt overheden optimaal in de DSO transitie.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal voor acquisities. Main heeft ca.              € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Alfa (SWE,healthcare), WoodWing (marketing automation), Exxellence Groep (overheids software), Optimizers (supply chain software), Assessio (SWE, HR & Talent management), GBtec (Germ, process automation/workflow management)/GRC), Onventis (Germ, procurement & invoice management), HYPE Innovation (Germ, innovatie management / collaboration), Cleversoft (Germ, GRC for financial services), Enovation (Healthcare), SDB Groep (healthcare), Jobrouter (Germ,Process automation), GOconnectIT (GEO ICT), Inergy (data driven governmental solutions), MUIS Software (financial administrative), Artegic (Germ, marketing automation), OBI4wan (customer engagement & Chatbot platform), b+m Informatik (Germ, financial services), ChainPoint (sustainable supply chain tracking) en RVC (Healthcare). Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer Roxit (gemeentesoftware), Axxerion (facility management software), Ymor (APM software) en Onguard (creditmanagement). De gecombineerde omzet van de Main software bedrijven bedraagt ca EUR 400 miljoen en groeit jaarlijks met dubbele cijfers.

 

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
charly@main.nl
www.main.nl

Voor meer informatie over Exxellence Groep kunt u contact opnemen met:
Michel Veenhuis (CEO)
Tel: +31 6 21895968
m.veenhuis@exxellence.nl
www.exxellence.nl

Voor meer informatie over T&T COMPET&T kunt u contact opnemen met:
Heddy Nooten
Tel:  + 31 40 2434300
h.nooten@vertrouwdverbonden.nl
www.vertrouwdverbonden.nl

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners