Main Capital faciliteert strategische combinatie van Zaaksysteem.nl en Exxellence Groep in softwaremarkt voor overheid

Nieuws
02/06/2020

Hengelo, dinsdag 2 juni – Zaaksysteem.nl, specialist op het gebied van zaakgericht werken voor Nederlandse overheidsorganisaties, voegt zich samen met Exxellence Groep, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. De overname is de eerste stap in de buy-and-build strategie teneinde strategische combinaties met sterke ondernemers in de overheidsmarkt te vormen om het productaanbod en de toegevoegde waarde aan publieke klanten te versterken en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grotere spelers in de markt. Open source beleid van de klantrelaties en de Common Ground gedachte in gemeenteland zijn de drijfveer achter de nieuwe combinatie.

Over Zaaksysteem.nl
Zaaksysteem.nl is opgericht in 2009 en gevestigd in Amsterdam. De onderneming telt ruim 30 werknemers en bedient meer dan 50 klanten door heel Nederland, waarbij kleine- en middelgrote gemeentes de belangrijkste doelgroep vormen. Hierin verschilt het bedrijf van Exxellence Groep, dat hoofdzakelijk grotere gemeenten en andere publieke instanties bedient. Voorbeelden van klanten van Zaaksysteem.nl zijn de gemeente Alkmaar, gemeente Vijfheerenlanden en de gemeente Hof van Twente.

Zaaksysteem.nl stelt haar klanten in staat zaakgericht te werken door haar eigen zaaksysteem, maar ook door het aanbieden van een bredere oplossing door meer specifieke functionaliteiten aan te bieden met partners.

Samenwerking Zaaksysteem.nl – Exxellence Groep
Samen hebben Zaaksysteem.nl en Exxellence Groep een sterk management team en bestrijken de bedrijven gecombineerd een groot deel van de Nederlandse gemeenten en (semi-)publieke organisaties. De acquisitie van Zaaksysteem.nl is een eerste stap in de strategie van Exxellence Groep en Main Capital om het productportfolio verder te ontwikkelen en uit te bouwen binnen de Nederlandse (semi-) overheidsmarkt, als ook de toegevoegde waarde richting klanten te optimaliseren. De gecombineerde onderneming zal daarnaast kijken naar verdere strategische combinaties met aanbieders van softwareproducten in de overheidsmarkt. Dit teneinde het productaanbod en de toegevoegde waarde richting haar klanten verder uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grotere spelers in de markt. Main borduurt hierbij voort op de met voormalige portfolio-onderneming Roxit opgedane ervaring in deze markt. Beide organisaties zullen elkaar functioneel versterken, waarbij Excellente dienstverlening voor de klant het uitgangspunt zal zijn.

Peter Moen (Founder Zaaksysteem.nl) en Michiel Ootjers (Technical Founder Zaaksysteem.nl)“Als oprichters van Zaaksysteem.nl waren wij al enige tijd op zoek naar een strategische samenwerking om ons product in het belang van onze doelgroep te versterken. Zaaksysteem.nl biedt een krachtig fundament om veel zaakgerichte oplossingen te combineren waardoor onze doelgroep slim en kostenbewust de dienstverlening kan verbeteren. De samenwerking met de Exxellence Groep past in deze visie en bood zich op het juiste moment aan.”

Michel Veenhuis (CEO) en Harco Wesselink CCO  (Management Exxellence Groep)“Deze samenvoeging is een bekroning van de ingezette strategie van Exxellence Groep samen met Main Capital.  Er ontstaat een winnende en leidende combinatie op het gebied van zaakgerichte software in de markt. Gezamenlijk zal een technologie stack worden doorontwikkeld die de Zaaksysteem.nl-, Exxellence- en Common Ground initiatieven zal ondersteunen. Wij zijn daarnaast erg blij met de uitbreiding van de groepsdirectie met Peter Moen en Michiel Ootjers”.

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital)“Main heeft een strategische focus en is met de Exxellence Groep een samenwerking voor de lange termijn aangegaan om de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van groei. De strategische combinatie met Zaaksysteem.nl is een essentiële eerste stap op weg naar een leidende positie in de (semi-) publieke markt, door middel van een sterk product- en dienstenaanbod specifiek gericht op het strategisch ondersteunen van organisaties binnen het publieke domein.”

Over Exxellence Groep
Exxellence Groep bestaande uit Exxellence en SMQ gevestigd in Hengelo. Exxellence Groep telt ruim 100 werknemers en bedient meer dan 120 klanten door heel Nederland, variërend van gemeenten en waterschappen tot woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Voorbeelden van klanten zijn de gemeente Utrecht, het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, de omgevingsdienst regio Utrecht, de gemeente Tilburg en het land Curaçao.

Exxellence Groep heeft een duidelijke focus op gemeenten en andere semi-publieke instanties. Middels haar zaaksysteem en selfservice CRM stelt Exxellence Groep haar klanten in staat verbindingen te leggen tussen overheden en inwoners, systemen en processen, met de inzet van experts en slimme tools. Naast software oplossingen voert de Exxellence Groep projecten uit op het gebied van WOZ, BAG en BRP door middel van consultancy, detachering en proces outsourcing. Het producten- en dienstenaanbod van de Exxellence Groep ondersteunt overheden optimaal in de DSO transitie.

Over Zaaksysteem.nl
Zaaksysteem.nl, opgericht in 2009, is een pionier binnen de overheidsmarkt. Al sinds de start weten zij op eigenwijze en gedurfde manieren de (semi)- overheid te helpen met het implementeren van zaakgericht werken met behulp van moderne software-oplossingen. De software wordt in Open Source ontwikkeld, alleen als SaaS-dienst geleverd en projecten worden Agile met Scrum geïmplementeerd. Telkens weer weet Zaaksysteem.nl te verrassen met een voorsprong op ontwikkelingen binnen de markt. De klanten zijn voornamelijk gemeentelijke organisaties, maar ook ZBO’s en stichtingen behoren tot de doelgroep.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main heeft ca.              € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Alfa (SWE,healthcare), WoodWing(marketing automation), Exxellence Groep(overheids software), Optimizers (supply chain software), Assessio (SWE, HR&Talent management), GBtec (Germ,process automation/workflow management)/GRC), Onventis(Germ,procurement&invoicemanagement), HYPE Innovation (Germ,innovatie management/collaboration), Cleversoft (Germ,GRC for financial services), Enovation (Healthcare), SDB Groep (healthcare, Jobrouter(Germ,Process automation), GOconnectIT(GEO ICT), Inergy(data driven governmental solutions), MUIS Software(financial administrative), Artegic(Germ,marketing automation), OBI4wan(customer engagement&Chatbot platform), b+m Informatik(Germ,financial services), ChainPoint(sustainable supply chain tracking) en RVC(Healthcare). Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer Roxit (gemeentesoftware), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM software) en Onguard (creditmanagement).

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
charly@main.nl
www.main.nl

Voor meer informatie over Exxellence Groep kunt u contact opnemen met:
Michel Veenhuis (CEO)
t. +31 6-21895968
e. m.veenhuis@exxellence.nl
www.exxellence.nl

Voor meer informatie over Zaaksysteem.nl kunt u contact opnemen met:
Peter Moen (Founder Zaaksysteem.nl)
t. +31 6-47160418
e. peter@zaaksysteem.nl
www.zaaksysteem.nl

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners