Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in eHealth software groep Alfa Kommun & Landsting AB en Safe Care Svenska AB, samen Alfa genoemd

Nieuws
01/04/2020

Over Alfa

Alfa is opgericht in 1998 en is gevestigd in Malmö, Zweden. De groep is een erkende speler op het gebied van eHealth software en heeft bijna 40 medewerkers in dienst. Het bedrijf bedient meer dan 400 klanten in zowel de publieke als private klanten in de Zweedse zorgsector. Opdrachtgevers variëren van gemeenten en sociale / geriatrische / jeugdzorgverleners tot verschillende regio’s, huisartsen, tandheelkundige zorgverleners en overheidsinstellingen.

Het product portfolio van Alfa omvat complete zorg informatiesystemen gecomplementeerd met nicheproducten, zoals oplossingen voor patiënten dossiers, elektronisch voorschrijven, medicatiebeheer en zorgplanning. De digitale transitie van de gezondheidssector en een vergrijzende bevolking vormen grote uitdagingen voor het zorgsysteem. De producten van Alfa helpen klanten met deze uitdagingen door de dagelijkse routines te optimaliseren en de administratieve lasten te verlagen waardoor zorgverleners zich beter kunnen focussen op het verlenen van kwalitatief hoogstaande  zorg aan patiënten.

Samenwerking Alfa – Main Capital

Main Capital heeft veel ervaring en inzicht in de Europese markt voor software voor de gezondheidszorg dankzij meerdere investeringen in deze markt. Met steun van Main Capital gaat Alfa haar aanbod verder uitbreiden om de toegevoegde waarde voor haar klanten continu te vergroten. Daarnaast zal het bedrijf op zoek gaan naar strategische combinaties binnen de zorg software markt om klanten beter te kunnen ondersteunen in de dagelijkse processen. Main bouwt voort op haar ervaring in de zorg software markt met investeringen in bedrijven zoals Enovation, SDB Group, RVC en Regas.

Albert Winter (algemeen directeur van Alfa Group): “Het diepgaande inzicht van Main in de gezondheidszorg en de software-expertise past perfect bij Alfa om samen met Main te groeien en de toegevoegde waarde voor onze klanten te vergroten. Dit doen we door onze klanten te ondersteunen bij de digitalisering en om klanten te helpen om patiënten een betere ervaring en service te bieden. ”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main heeft veel ervaring binnen de zorg- en overheidssoftwaremarkt en weet hoe belangrijk het is om een stakeholderbenadering toe te passen om Alfa te ondersteunen bij het aangaan van langdurige relaties met haar klanten. Main en het management team van Alfa gaan samen werken aan het continu toevoegen van verdere duurzame en strategische waarde aan de eindklanten door het productaanbod verder te ontwikkelen door middel van organische groei en strategische acquisities. ”

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics. Main heeft een lange termijn horizon rond succesvolle partnerschappen met managementteams, met als doel samen grotere softwaregroepen te bouwen. Main heeft ongeveer € 1 miljard aan beheerd vermogen voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven.

Het huidige portfolio van Main Capital omvat snelgroeiende software- en SaaS-softwarebedrijven zoals WoodWing, Exxellence Groep, Optimizers, Assessio, GBTEC, Onventis, HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic, OBI4wan, b + m Informatik, ChainPoint en RVC. Succesvolle voormalige bedrijven die aanzienlijk zijn gegroeid onder leiding van Main zijn: Connexys (HR-software), Roxit (overheidssoftware), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM-software).

Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, The Hague
+31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
charly@main.nl
www.main.nl

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners