Main Capital II realiseert succesvolle exit van IASO aan internationale software onderneming GFI

Algemeen
Nieuws
24/05/2013

24 mei 2013, Den Haag – Met genoegen kondigen wij de succesvolle exit en volledige verkoop aan cloud storage bedrijf IASO International BV aan GFI Software in een double-digit miljoenen transactie. GFI Software is een internationaal SaaS software bedrijf dat cloud oplossingen en diensten levert gericht op collaboration, network security, monitoring en archivering aan meer dan 200,000 MKB bedrijven middels een uitgebreid internationaal partner netwerk Het Nederlandse technologie bedrijf IASO biedt award-winning cloud-based oplossingen voor haar klanten gericht op het veilig en efficiënt opslaan van digitale data. IASO levert haar software oplossingen wereldwijd door middel van een network van meer dan 500 internationale partners en resellers, zoals KPN en GFI. In Maart 2010 ontving IASO een groeikapitaal injectie van Main Capital II. Gezamenlijk met het management werd strategisch gefocust op de transformatie naar een SaaS-based business model en het uitbouwen van een internationaal partner en reseller netwerk. Rene Oldenbeuving, CEO van IASO: “De acquisitie is belangrijk voor de toekomstige ontwikkeling van IASO omdat het de groei van het bedrijf zal versnellen door de naadloos op elkaar aansluitende strategieën van GFI en IASO.

Main Capital heeft bijgedragen aan het succes van IASO door het consistent leveren van strategische input en haar praktische ervaring op het gebied van snel groeiende software ondernemingen.” Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital en lid van de Raad van Commissarissen van IASO: “Tijdens de investeringsperiode heeft IASO zich ontwikkeld tot een erg goed gepositioneerd cloud bedrijf met een zeer schaalbaar business model, dat op een internationaal vlak succesvol concurreert met veel grotere software ondernemingen. Dit succes heeft de aandacht van strategische partijen aangetrokken en benadrukt de ervaring van Main Capital om kleinere software bedrijven naar een hogere league van strategische kopers te brengen.

Met deze transactie heeft Main Capital in een tijdsbestek van 3 jaar vele malen de kostprijs terugverdiend. Tevens blijkt hieruit hoe belangrijk de positie van de Nederlandse software markt wereldwijd is. Het Amerikaanse investeringsfonds Insight Ventures uit New York is een belangrijke investeerder in GFI. De strategie van GFI is om IASO’s technologie verder te integreren in haar cloud oplossingen, welke worden gedistribueerd door netwerk van meer dan 5,000 IT partners.

 

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners