Main Capital II realiseert verkoop meerderheidsbelang in Zetacom Groep

Algemeen
Nieuws
22/06/2015

Met genoegen kondigen we de volledige verkoop van het meerderheidsbelang in Zetacom Groep aan aan Gilde Healthcare. Zetacom is een value added system integrator voor telecom oplossingen in de zakelijke markt. Zetacom levert innovatieve communicatieoplossingen aan het MKB, de grootzakelijke markt en zorginstellingen, van 1 tot 100.000+ aansluitingen. Zetacom is gespecialiseerd in bedrijfstelefonie, netwerken, zorgsystemen, VoIP, locatiebepaling, mobiele telefonie, hosted en cloud telefonie (NFON) en Unified Communications. Met 140 medewerkers werkt Zetacom vanuit Zoetermeer, Bleiswijk en ’s-Hertogenbosch. Tot de opdrachtgevers behoren klanten als gemeente Maastricht en Stern Groep , maar ook vele ziekenhuizen en zorginstellingen. Speciaal voor deze laatste doelgroep is het Zetacom Zorgconcept ontwikkeld. Inmiddels koos meer dan 25% van de Nederlandse ziekenhuizen voor een oplossing of de service van Zetacom, waaronder het UMC in Utrecht, Het Oogziekenhuis Rotterdam en het HagaZiekenhuis.

Dick Dompeling, CEO van Zetacom: “In een constructief samenwerkingsmodel met Main Capital heeft Zetacom het accent weten te verleggen naar Cloud telephony services en healthcare. In Gilde Healthcare heeft Zetacom een goede partner gevonden voor de volgende groeifase.” Charly Zwemstra, Managing Partner bij Main Capital en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zetacom: “Zetacom heeft zich onder Main Capital in de Nederlandse markt weten te transformeren naar een sterke speler op het gebied van hosted en cloud telefonie. Daarmee heeft het bedrijf een solide business opgebouwd in recurring omzet. Dit alsmede de succesvolle positionering op de zorgsector en uitstekende vooruitzichten heeft de interesse gewekt van Gilde Healthcare.” Gilde Healthcare is een gespecialiseerde investeringsmaatschappij gericht op innovatieve middelgrote dienstverleners en toeleveranciers aan de zorg in de Benelux en Duitsland.

 _________________________________________________________________________

Over Main Capital Partners Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen die sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Met een ervaren team van professionals beheert Main Capital momenteel Private Equity fondsen met ruim EUR 125 miljoen vermogen. In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (Saas)software bedrijven als Sharewire, VisionWaves, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC, TPSC en OnGuard. In 2013 heeft Main een succesvolle exit gerealiseerd van cloudstorage bedrijf IASO aan de US cloud provider GFI Software. In 2012 verkocht Main Capital ook al Tedopres aan de Finse beursgenoteerde speler Etteplan en werd Actuera verkocht aan Waterland Private Equity.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Charly Zwemstra.

Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31(0)70-324 3433 / +31(0)6-51277805

E-mail: charly@main.nl

_________________________________________________________________________
Over Gilde Healthcare Gilde Healthcare (Utrecht, Nederland en Boston, Verenigde Staten) is een investeringsmaatschappij gericht op snelgroeiende zorgondernemingen met €550 miljoen ($650 miljoen) aan kapitaal verdeeld over twee business-lijnen. De Gilde Healthcare Services fondsen richten zich op zorgdienstverleners, zoals gespecialiseerde klinieken, ouderenzorg, eerstelijnszorg, GGZ, uitbesteding, medische toeleveranciers en andere zorgbedrijven in de Benelux en Duitsland. De Gilde Healthcare Technologie fondsen richten zich op ondernemingen die innovatieve home & digital health oplossingen, medische technologieën en geneesmiddelen ontwikkelen in Europa en de VS.

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners