Main Capital investeert in het Duitse artegic AG

Algemeen
11/01/2017

Main Capital heeft een substantieel aandeel  in het snelgroeiende Duitse SaaS-softwarebedrijf artegic AG verworven.

artegic levert toonaangevende SaaS marketing automation oplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven. Over de technologie van artegic worden maandelijks meer dan 2.7 miljard berichten gestuurd in 141 landen, waarmee 82 procent van de Duitse internetgebruikers wordt bereikt. Het klantenbestand omvat meerdere triple-A klanten zoals Payback, real,‑, BURDA en BMW. artegic’s meermaals bekroonde softwarepakket ELAINE ondersteunt klanten bij het creëren en automatisch uitvoeren van hoog complexe marketingcampagnes in real-time.

ELAINE is een schaalbaar softwarepakket met real-time functionaliteiten dat als cloud-product wordt aangeboden. De software ondersteunt meerdere talen en wordt al in vele landen ingezet, waaronder Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. ELAINE biedt een breedspectrum aan functionaliteiten met onder andere een drag & drop campagneontwikkelingstool, multi-channel communicatie en real-time analytische features. De software wordt in meerdere industrieën ingezet.

Main Capital zal artegic actief ondersteunen bij de internationale groei en de uitbreiding van de productportfolio. Selectieve acquisities zullen een belangrijk onderdeel van deze groeistrategie zijn. Daarnaast zal meer focus op de versterking van de organisatie en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen gelegd worden.

Samenwerking artegic – Main Capital

Stefan von Lieven (CEO van artegic AG):

“De laatste jaren heeft artegic een markt leidende positie in het DACH-gebied verworven. Met Main Capital hebben we een strategische investeerder gevonden, die ons bij het verder internationaliseren van ons bedrijf en het verbreden van onze productportfolio kan ondersteunen. We zijn erg enthousiast dat we deze ervaringsrijke partner hebben gevonden en wij kijken uit naar het samen werken met Main Capital.”

Charly Zwemstra (Managing Partner bij Main Capital):

“artegic is een state-of-the-art marketing automation bedrijf met een schaalbaar businessmodel. We zien sterke mogelijkheden voor het management om de winstgevende groei voor te zetten door verder te internationaliseren en de productportfolio verder uit te breiden. Daarnaast zijn artegic en haar management erg goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de consolidatietrend in de markt. “

 

Over artegic AG

artegic levert toonaangevende SaaS marketing automation oplossingen, die klanten bij het creëren en uitvoeren van hoog complexe, real-time, digitale marketingcampagnes. Het klantenbestand bestaat uit een-derde van alle Duitse DAX ondernemingen en omvat onder andere Payback, real,‑, REWE, RTL, BURDA en BMW. De software van artegic biedt daarnaast een breed spectrum aan functionaliteiten zoals een campagneontwikkelingstool en real-time analytische features

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en DACH. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in de Benelux en DACH. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snelgroeiende software bedrijven als OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik, Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd zoals IASO aan GFI/Solarwinds, Zetacom aan Gilde Healthcare, Actuera aan Waterland Private Equity en VisionWaves aan IFS AB.

 

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital.

Voor meer kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 215 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

www.main50.nl

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners