Main Capital investeert in RVC

Algemeen
Nieuws
31/03/2014

Main Capital heeft met CEO Joost van Geijn een meerderheidsbelang genomen in het succesvolle medische softwarebedrijf RVC. Met de transactie is € 5-10m gemoeid. RVC levert beeldopslag en workflow ondersteunende oplossingen voor de primaire processen van ziekenhuizen met haar product Clinical Assistant. RVC is in Nederland marktleider in haar segment met een marktaandeel van ca. 50% en klanten als: UMC Utrecht, OLVG, Slingeland Ziekenhuis, Isala klinieken, Radboudumc, IJsselland Ziekenhuis en LUMC. Samen met het management van RVC gaat Main Capital de stabiele groei van RVC ondersteunen. Oprichter Ronald Ruijs blijft daarbij volledig betrokken en richt zich op alle technische aspecten van het bedrijf. De afgelopen jaren is het bedrijf met meer dan 20% per jaar gegroeid en dit tempo wordt in de komende jaren doorgezet. De oplossing Clinical Assistant stelt ziekenhuizen in staat om hun beeldmateriaal van alle afdelingen te integreren en ziekenhuisbreed te delen, ook wel ‘PACS 2’ genoemd. Uniek is, dat er naast de algemene PACS 2 functies vele specialistische functies zijn ingebouwd, zoals ECG-management en endoscopie workflow.

Vele ziekenhuizen gebruiken ook die functies. Dit levert een grote efficiëntieverbetering op die in de huidige tijd van bezuinigingen belangrijk is. Daarnaast zorgt de integratie van alle beeldmateriaal en ondersteuning van de verslaglegging in één ziekenhuisbrede oplossing ervoor dat medische professionals betere beslissingen kunnen nemen en dat zij zich meer kunnen richten op hun zorgtaken. Het doel is om in de komende tijd ziekenhuisbreed in Nederland verder te groeien. Doordat circa de helft van alle ziekenhuizen nog niet een dergelijke oplossing heeft is hier ook ruimte voor. Om dit mogelijk te maken blijft het bedrijf haar technologische leiderschapspositie uitbreiden met ontwikkelingen richting Mobile, Business Intelligence en viewing van radiologiebeelden. De huidige klanten zijn daarbij zeer belangrijk; continue verbetering van de dienstverlening staat daarom hoog op de agenda.

Aangezien Nederland duidelijk voorloopt op de rest van de wereld is RVC bovendien goed in staat om internationaal door te groeien. “Efficiënter en effectiever werken is het devies in ziekenhuizen tegenwoordig en Clinical Assistant neemt daarin het voortouw op het gebied van imaging software. Deze leidende positie kan in het buitenland worden ingezet”, aldus Charly Zwemstra, Managing partner van Main Capital Partners. Main Capital is een op de software sector gerichte investeerder met een omvangrijke ervaring met solide en schaalbare software bedrijven. Speerpunten bij al haar investeringen zijn internationalisatie, schaalbare groei (o.a. door partnerships) en het creëren van groeiende recurring omzet.

Onlangs investeerde Main Capital in Regas (workflow voor de zorgsector) en Chainfood (platform voor supply chain monitoring) De investering in RVC wordt gedaan met Main Capital III, waarin ook deelnemingen in succesvolle bedrijven als Sofon, Connexys, Regas en Chainfood zitten. Ronald Ruijs, CTO / technisch directeur RVC: “Met de instap van Main kunnen we de komende jaren weer verder werken aan de uitbreiding van onze functionaliteiten. De rol van onze huidige klanten is daarbij zeer belangrijk. Het primaire doel is en blijft dan ook op te treden als een stabiele partner in de komende jaren”. Joost van Geijn, CEO / algemeen directeur RVC: “RVC heeft als marktleider in ziekenhuisbrede beeldmanagement een bijzonder goede positie om de komende jaren door te groeien. Met de ondersteuning van Main wordt de basis gelegd voor verdere verbetering van de dienstverlening. Verder zien we dat in de ons omringende landen de stand van ziekenhuisbrede imaging in ziekenhuizen achterloopt op Nederland. Daar zien wij ook goede kansen de komende jaren”.

Over RVC 

RVC is een Nederlands bedrijf gevestigd in Baarn, dat in 1991 gestart is met een fotoarchief voor o.a. defensie en politie. Vanaf 2002 is het systeem Clinical Assistant in gebruik bij Nederlandse ziekenhuizen, waarbij het vanaf het begin in gebruik is in zowel het primaire proces als bij multidisciplinaire besprekingen. Op die wijze kwam RVC in contact met meer specialismen die geïnteresseerd waren in het gebruik van Clinical Assistant. In de loop van de jaren is Clinical Assistant uitgegroeid tot een ziekenhuisbreed PACS 2 dat bij meer dan 35 verschillende afdelingen van ziekenhuizen in gebruik is. RVC houdt zich al 23 jaar met alleen digitale beeldverwerking bezig en is sinds lange tijd volledig gefocust op producten en dienstverlening voor ziekenhuizen en pathologie laboratoria. Daarbij is het de visie van RVC dat er zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van wereldwijde medische standaarden; dit geldt o.a. voor beeldopslag en voor koppelingen met het ZIS/EPD en zeker ook voor uitwisseling in het kader van ketenzorg. Die focus op beeldmanagement voor ziekenhuizen heeft er in geresulteerd dat RVC marktleider is op het gebied van PACS 2.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost van Geijn.

RVC B.V., Baarnsche Dijk 21, 3741 LP, Baarn

Tel: +31(0)35 628 53 20 / +31(0)6-50675740

vangeijn@rvc.nl

 

Similar articles

Main Capital acquires a majority stake in identity management software provider SIVIS

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Clinicbuddy joins Alfa eCare group facilitated by Main Capital

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

WoodWing versterkt zijn Enterprise Information Management positie door een strategische combinatie met Expansion, ondersteund door Main

...

15/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners