Main Capital investeert in Sofon

Algemeen
Nieuws
03/08/2012

3 augustus 2012, Den Haag – Main Capital Partners en Sofon maken vandaag bekend dat Main Capital III een meerderheidsbelang heeft verkregen in software onderneming Sofon. Het huidige management van de onderneming blijft aandeelhouder en zal de onderneming in de volgende groeifase blijven leiden. Sofon is een Nederlands softwarebedrijf met een substantieel omzet en winst niveaudat innovatieve software maakt voor efficiënte afhandeling van “configuration, pricing en quoting (CPQ software)”. De software oplossing zorgt er voor dat organisaties hun verkooopproces kunnen vereenvoudigen, versnellen en verbeteren door middel van het generen van offertes, orders en contracten.

Dolfin Capital heeft als co-investeerder met een substantieel bedrag meegeïnvesteerd. Met deze investering ondersteunt Main Capital III de ambitieuze internationale groeiplannen van de onderneming; verdere expansie in Duitsland en de USA. De basis van deze groeistrategie zal gevormd worden door de lancering van Sofon’s nieuwe cloud based platform. De software kan eenvoudig geïntegreerd worden met alle grote ERP- en CRM-systemen. De software van Sofon ondersteunt intensieve en complexe verkoopprocessen van internationale opererende bedrijven. Sofon’s Guided Selling helpt organisaties met het vereenvoudigen, versnellen en verbeteren van de kwaliteit van het verkoopproces.

Sofon heeft meer dan 130 klanten waaronder middelgrote ondernemingen en grote multinationals zoals Aebi Schmidt, Philips Healthcare, Ricoh Europe en Tyco Valves & Controls. De onderneming heeft over de afgelopen jaren sterke groei getoond in zowel omzet als winstgevendheid. Main Capital Partners heeft veel ervaring met het helpen van software bedrijven bij het uitrollen van hun hun groeistrategie. Expertisepunten van Main Capital Partners zijn helpen met internationale expansie en het veranderen van het business-model naar meer “recurring” omzet. Main Capital Partners heeft haar nieuwe fonds Main III in juli 2012 gelanceerd. Main Capital III heeft een doelomvang van €60m en zal zich richten op gevestigde en groeien softwarebedrijven met een schaalbaar business model.

Otto van der Tang, managing director van Sofon: “Wij zijn blij met Main Capital als partner in onze verdere groei vanwege hun focus op het business software-segment. Ze begrijpen ons business model en onze markt, en we zijn ervan overtuigd dat hun input in de vorm van ervaring en netwerk zal bijdragen aan ons verdere succes. We zien er naar uit om met hen samen te werken.” Charly Zwemstra, managing partner of Main Capital Partners: “Het CPQ software-segment groeit gemiddeld met 25% per jaar, wij hebben er vertrouwen in dat wij de internationale omzet de komende jaar sterk kunnen laten groeien. Sofon is uitstekend gepositioneerd in deze markt, heeft een substantieel omzet en winstniveau en heeft superieure producten en een sterk management”.

Over Sofon Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Met Sofon worden offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig, snel en foutvrij samengesteld. Sofon Guided Selling ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Zo gaan verkoopkosten omlaag, nemen levertijden af, nemen scoringskansen toe en verbetert de samenwerking tussen klanten, dealers, verkoop, engineering en productie. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klant specifieke producten of diensten leveren, zoals Aebi Schmidt , Philips Healthcare, Ricoh Europe en Tyco Valves & Controls. Sofon heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en de USA en ondersteunt klanten in meer dan 50 landen. Voor meer informatie over Sofon: www.sofon.com

 

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners