Main Capital neemt substantieel belang in OBI4wan en OBILytics

Algemeen
27/07/2016

Main Capital heeft een substantieel belang verworven in de snel groeiende software bedrijven OBI4wan en OBILytics. OBI4wan levert SaaS oplossingen op het gebied van social media monitoring & webcare, terwijl OBILytics bedrijven helpt om met social media analytics waarde te creëren.

Sinds de oprichting in 2011 is OBI4wan een snel groeiend bedrijf, wat heeft geresulteerd in meer dan 550 huidige klanten. De klantenbasis omvat onder meer de Belastingdienst, AFAS, HBO, Essent en BOL.com. De software van OBI4wan ondersteunt klanten in het monitoren van de (social) media activiteiten, het uitvoeren van webcare, en het faciliteren van social CRM.

OBI4wan’s social media monitoring software is cloud-based, multitenant, en schaalbaar opgezet. De software is daarnaast in meerdere talen beschikbaar en wordt al gebruikt in onder meer Italië, België, Duitsland en Frankrijk. OBI4wan gebruikt meer dan 20 miljoen online bronnen evenals verschillende offline bronnen, zoals radio, tv en geprinte media.

OBILytics is eind 2015 opgericht en houdt zich bezig met social media analytics waarmee OBILytics, onder andere, organisaties helpt om een volledig beeld van hun klanten te krijgen, evenals marketing uitgaven te optimaliseren. De klanten van OBILytics zijn onder andere Colruyt en Vivat verzekeringen.

Main Capital gaat OBI4wan en OBILytics actief ondersteunen met de internationale groei en de uitbouw van de productportfolio, onder meer door selectieve internationale acquisities. Momenteel komt de internationalisatie voornamelijk uit België en met de hulp van Main Capital wil de combinatie ook verder in Duitsland doorgroeien. Een belangrijk onderdeel van de internationale groei zal liggen in de uitbouw van het internationale partnernetwerk.

Samenwerking OBI4wan – Main Capital

Alexander de Ruiter  (CEO van OBI4wan): “OBI4wan is de laatste jaren volledig zelfstandig hard gegroeid. Onze ambitie is om dit de komende jaren ook buiten Nederland voort te zetten. Main Capital is door haar kennis van software bedrijven, haar internationale netwerk en haar bereidheid om te investeren, de ideale partij om samen met OBI4wan en OBILytics de ambities te realiseren.”

Charly Zwemstra (Managing Partner van Main Capital): “OBI4wan is een social media monitoring bedrijf met een schaalbaar product, en is hiermee goed voorbereid op internationalisatie. Daarnaast weet het management al meerdere jaren winstgevendheid te koppelen aan hoge groei. Wij zien goede mogelijkheden om samen met het management verder te internationaliseren, de partnerstrategie verder vorm te geven en de huidige winstgevende groeistrategie door te zetten.”

Over OBI4wan & OBILytics

OBI4wan levert SaaS oplossingen op het gebied van social media monitoring & webcare. De klantenbasis omvat onder meer de Belastingdienst, AFAS, HBO, Essent en BOL.com. De software van OBI4wan ondersteunt klanten in het monitoren van de (social) media activiteiten, het uitvoeren van webcare, en het faciliteren van social CRM.

OBILytics helpt bedrijven om met social media analytics waarde te creëren door onder andere een volledig beeld van hun klanten te krijgen, en marketing uitgaven te optimaliseren. Klanten van OBILytics zijn onder andere Colruyt en Vivat verzekeringen.

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (SaaS)software bedrijven als Axxerion, b+m Informatik, Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Evenals een belang in managed hosting provider Denit. Vorig jaar heeft Main Capital zijn meerderheidsbelang in Visionwaves verkocht aan Zweedse beursgenoteerde onderneming IFS AB en verkocht het Zetacom aan Gilde Healthcare. Daarnaast realiseerde Main in 2013 een succesvolle exit van cloudstorage bedrijf IASO aan de US cloud provider GFI Software. In 2012 verkocht Main Capital Tedopres aan de Finse beursgenoteerde speler Etteplan en werd Actuera verkocht aan Waterland Private Equity.

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital.

Voor meer kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

Similar articles

Main Capital acquires a majority stake in identity management software provider SIVIS

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Clinicbuddy joins Alfa eCare group facilitated by Main Capital

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

WoodWing versterkt zijn Enterprise Information Management positie door een strategische combinatie met Expansion, ondersteund door Main

...

15/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners