Main Capital ondersteunt Ymor met internationalisering door het verwerven van Nordics APM-speler Avenida ApS

Algemeen
04/09/2017

De combinatie resulteert in een marktleider op het gebied van software voor APM en ITOA in Noord-Europa

Ymor, de toonaangevende Nederlandse leverancier van innovatieve oplossingen voor Application Performance Monitoring (APM) en IT Operations Analytics (ITOA), heeft 100% van de aandelen van het in Denemarken gevestigde Avenida ApS verworven als onderdeel van haar internationalisatie strategie.

Met deze strategische stap komt een toonaangevend bedrijf op het gebied van SaaS APM en ITOA software met geografisch bereik in de Benelux, Nordics en DACH-regio tot stand. Hun vergelijkbare aanpak, vergelijkbare klanten en gedeelde visie op APM maakt de twee bedrijven een natuurlijke match. Het gecombineerde bedrijf telt meer dan 100 medewerkers en heeft ongeveer 200 klanten. Main Capital was actief betrokken bij het tot stand komen van deze overname.

Vanuit productperspectief biedt Ymor end-to-end monitoring oplossingen en nieuwe mogelijkheden voor Avenida en haar klanten. Vice versa voegt Avenida met haar eigen ontwikkelde P-Mon software, een krachtige root-cause analysis, anomaly detection en network system monitoring toe aan het aanbod van Ymor. Daarnaast hebben de bedrijven samen specialistische kennis van “best-of-breed” producten zoals AppDynamics, ExtraHop, Nexthink en Dynatrace. Avenida heeft een snelgroeiend klantenbestand, dat bestaat uit grote Deense en internationale bedrijven.

Martin van den Berge, CEO Ymor: “Met deze stap kunnen wij Ymonitor in Scandinavië positioneren en point-solutions zoals ‘Ymonitor voor Office365’ verder ontwikkelen. We hebben vastgesteld dat bedrijven in de Nordics een vergelijkbare manier van werken hebben, wat een uitgebreide dienstverlening omvat. Dit heeft geleid tot de overname van een partner in deze regio. Ymor en Avenida delen de ambitie om zoveel mogelijk organisaties te helpen in het optimaliseren van hun IT. Daarom ben ik trots dat we Avenida toe kunnen voegen aan het Ymor merk. Ik kijk uit naar de verdere versterking van onze positie op het gebied van application performance management!”

Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital Partners en lid van de Supervisory Board van Ymor en Avenida: “Met deze acquisitie zetten we een belangrijke stap in onze internationale expansiestrategie. De combinatie creëert een APM-marktleider in Noord-Europa waarbij beide bedrijven profiteren van een uitgebreidere schaal van technische producten en sterke upsell mogelijkheden.”

 

Over Ymor

Ymor is opgericht in 2003 en is gevestigd in Utrecht. De combinatie van jarenlange ervaring op het gebied van Application Performance Management (APM) en IT Operations Analytics (ITOA) tooling en diepgaande kennis van de beste practises op het gebied van het meten van prestaties en het gebruik van eigen Ymonitor software, maakt Ymor uniek in de markt. Deze aanpak karakteriseert Ymor en stelt klanten in staat om de prestaties van hun IT objectief te monitoren vanuit een eindgebruikersperspectief. Hierdoor kan het aantal incidenten worden verminderd, de gemiddelde tijd tot oplossing worden verkort en de operationele kosten worden verlaagd. Het klantenbestand van Ymor bestaat uit grote Nederlandse bedrijven zoals de Nederlandse Spoorwegen (NS), Ziggo, UWV, Eneco en gemeenten zoals Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

 

Over Avenida

Avenida, met het hoofdkantoor gevestigd in Kopenhagen, is sinds 2007 actief in application performance monitoring. Het bedrijf biedt zowel eigen ontwikkelde software, evenals “best-of-breed” oplossingen van AppDynamics, Evolven en ExtraHop. In combinatie met de geleverde consultancydiensten verbetert Avenida de end-user ervaring van klanten en zorgt ze ervoor dat ze de bedrijfskritische applicaties efficiënt kunnen blijven gebruiken. Avenida’s snelgroeiende klantenbestand bestaat uit grote Deense en internationale bedrijven.

 

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux en DACH-regio. Binnen die focussector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ongeveer €300 miljoen onder beheer voor investeringen in gevestigde en groeiende softwarebedrijven in de Benelux en DACH-regio. Een ervaren team van professionals beheert de Private Equity fondsen.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich snelgroeiende (SaaS) softwarebedrijven als Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd. Main Mezzanine Capital heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere The Valley, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

 

Noot voor de redactie:

Dit persbericht is afkomstig van Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner) & Pieter van Bodegraven (Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag, Tel: +31 (0) 70 324 3433

Charly Zwemstra, charly@main.nl, +31 (0) 6 512 77 805

Pieter van Bodegraven, pieter@main.nl, +31 (0) 6 204 21 965

www.main.nl

www.main50.nl

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners