Main Capital Partners verwerft meerderheidsbelang in Content Orchestration specialist WoodWing

Nieuws
11/03/2020

Woensdag 11 maart – Main Capital Partners verwerft een strategisch meerderheidsbelang in WoodWing, een marktleider in het leveren van oplossingen en diensten voor het organiseren van content aan uitgevers, merken en design bureaus wereldwijd. De investering stelt WoodWing in staat om haar Content Orchestration-platform uit te bouwen en de groei binnen haar belangrijkste merk- en uitgeverijsegmenten te versnellen.

WoodWing is sinds haar oprichting gericht geweest op het bouwen van oplossingen voor de uitgeverijsector, waar content cruciaal is voor zakelijk succes. WoodWing is inmiddels uitgegroeid tot de marktleider in software voor tijdschriftuitgevers en heeft een uitgebreide klantenlijst, bestaande uit nieuws-, boek- en educatieve uitgevers. Het merendeel van de nieuwe klanten zijn merken die worden geconfronteerd met complexe uitdagingen rondom de productie, management en publicatie van content.

Het aanbod van WoodWing bestaat voornamelijk uit twee geïntegreerde oplossingen: een Digital Asset Management (DAM) -oplossing en een oplossing voor het maken van content, workflow management en publicatie. De DAM-oplossing is schaalbaar, flexibel en kan miljoenen digitale bestanden opslaan en naadloos integreren met de tools die uitgevers en marketingteams dagelijks gebruiken. De oplossing voor de productie, management en publicatie van content stelt teams in staat om een content-first benadering van storytelling te handteren, te werken in een georganiseerde workflow en vervolgens de content online, in-app, in print of via een ander kanaal te formatteren en te publiceren. Samen stellen deze oplossingen organisaties in staat om hun contentprocessen samen te voegen, een kortere time-to-market te bereiken en de ROI op het gebied van storytelling te verhogen.

WoodWing  is gevestigd in Nederland en heeft kantoren in de VS en Maleisië. De onderneming bedient 800+ klanten in 60+ landen via directe verkoop en haar uitgebreide en groeiende wereldwijde netwerk van meer dan 70 netwerkpartners. Een aantal prominente klanten zijn Hearst, Meredith, Forbes, BuzzFeed, Coca Cola European Partners, Yamaha en Cipla.

In de toekomst zal WoodWing haar strategie versnellen om een Content Orchestration-platform van wereldklasse te bouwen en haar belangrijkste doelmarkten van uitgevers en bedrijfsmerken te bedienen. Bovendien zal de onderneming haar productpropositie versterken door middel van selectieve buy-and-build-strategie.

“We kennen de oprichters en het managementteam van WoodWing al enkele jaren en zijn onder de indruk van hun prestaties”, zegt Charly Zwemstra, Managing Partner, Main Capital Partners. “WoodWing wil een toonaangevende softwareleverancier worden in de Content Orchestration-markt. Met de steun van Main Capital Partners zal de onderneming zich richten op organische groei en verdere productinnovatie. WoodWing zal ook haar productpropositie en geografische dekking versterken door selectieve add-on acquisities en uitbreiding van haar wereldwijde partnernetwerk.”

 “We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Main Capital, een organisatie met uitgebreide ervaring en een uitstekende track-record van investeringen binnen de markt. We zijn van mening dat dit een goed signaal is van vertrouwen in onze strategie en huidige team, ”zei Ross Paterson, CEO van WoodWing. “Onze achtergrond ligt bij het publiceren, maar de meerderheid van onze nieuwe klanten zijn marketingteams met complexe goedkeuringsprocessen en gefragmenteerde technische oplossingen. We hebben hier een sterke propositie vanwege onze publicatie-expertise en willen onze groei in dit segment versnellen, terwijl we ons blijven richten op onze achtergrond binnen de uitgeverij.”

Het Key management van WoodWing behoudt een minderheidsbelang in de onderneming.

Over WoodWing
WoodWing Software helpt merken, uitgevers en bureaus om content binnen teams te creëren en te beheren en via kanalen te publiceren. We bouwen oplossingen die geschikt zijn voor grote teams om efficiënt samen te werken aan creatieve processen, binnen gemakkelijk te beheren systemen. Klanten zijn onder meer Hearst, Forbes, Axel Springer, Coca Cola European Partners en Yamaha. Ga voor meer informatie naar www.woodwing.com of neem contact met ons op.

Over Main Capital Partners
Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics. Main heeft een lange termijn horizon rond succesvolle partnerschappen met managementteams, met als doel samen grotere softwaregroepen te bouwen. Main heeft ongeveer € 1 miljard aan beheerd vermogen voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven.

Het huidige portfolio van Main Capital omvat snelgroeiende software- en SaaS-softwarebedrijven zoals Exxellence Groep, Optimizers, Assessio, GBTEC, Onventis, HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic, OBI4wan, b + m Informatik, ChainPoint en RVC. Succesvolle voormalige bedrijven die aanzienlijk zijn gegroeid onder leiding van Main zijn: Connexys (HR-software), Roxit (overheidssoftware), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM-software).

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met:

Charly Zwemstra, Managing Partner
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 51 27 78 05
charly@main.nl
www.main.nl

Rhys Wesley, Communications Manager
WoodWing Software BV, Ronde Tocht 1d, 1507 CC, Zaandam
Tel: +31 (0) 75 614 3400 / +31 (0) 6 46 70 59 85
pr@woodwing.com
www.woodwing.com

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners