Main Capital presenteert de eerste Main Software 50

Algemeen
Nieuws
25/10/2012

Software sector laat bovengemiddelde groei zien in omzet, werkgelegenheid en productiviteit Den Haag 24-10-2012. -Terwijl Nederland te maken heeft met een negatieve economische groei, een stijgende werkloosheid en een teruglopende R&D sector, laat de Nederlandse product software markt een sterk contrair beeld zien-. Main Capital Partners heeft het initiatief genomen voor de Main software 50, een jaarlijkse ranking van de meeste succesvolle onafhankelijke Nederlandse software bedrijven. De software industrie is bloeiend, groeiend en een hoeksteen van de Nederlandse economie. Met de lancering van Main Software 50 wordt meer zichtbaarheid gegeven aan de Nederlandse software industrie.

Om volledige onafhankelijkheid en transparantie te waarborgen is IT onderzoeksbureaus Dialogic bij het onderzoek betrokken als audit partner. De Main 50 ranking is gebaseerd is op vrijwillige medewerking van de bedrijven. Ook grote internationale bedrijven (Microsoft, Oracle) en beursgenoteerde bedrijven (Exact, Unit4), zijn buiten het onderzoek gelaten. Inclusief deze bedrijven heeft de Nederlandse software industrie een omzet van enkele miljarden.

Een beperkt aantal softwarebedrijven met substantiële omzetniveaus heeft om hun moverende redenen niet meegewerkt of kunnen meewerken aan de totstandkoming van deze lijst. De ranking is bepaald door meerdere factoren te wegen, waaronder omzetniveau, omzetgroei, kwaliteit van de omzet en winstgevendheid. Total specific solutions (TSS) is winnaar geworden van de overall ranking van de 2012 editie van de Main software 50. Het bedrijf is succesvol actief in sectoren Healthcare, Business engineering en overheid. RES software dat oplossingen maakt voor het workspace virtualization (werken op afstand) is tweede geworden.

Afas is derde geworden als specialist op het gebied van ERP oplossingen. Het softwarebedrijf IASO dat zich richt op het leveren van secure cloud storage, heeft de Highest growth award gewonnen met een gerealiseerd groei van 115% in het jaar 2011.

De volledige lijst is te vinden op www.mainsoftware50.nl Uit het onderzoek kunnen een aantal interessante resultaten naar buiten:

– De totale omzet van de Main software 50 bedrijven bedroeg € 738m in 2011, dit is een stijging van 15% tov 2010.

– Gezamenlijk hebben Main software 50 bedrijven 6.360 FTE’s in dienst, een toename van 10%. Ook de productiviteit neemt toe; de gemiddelde omzet per medewerker stijgt van EUR 112 (2010) naar EUR 116 (2011).

– 68% van de totale Main software 50 omzet komt uit ‘hoge kwaliteit’ omzet (licenties/SaaS en Maintenance & Support), overige omzet bestond hoofdzakelijk uit Services omzet

– 70% van de Main software 50 bedrijven verwacht de komende twee jaar met meer dan 10% per jaar te groeien, terwijl 50% van de bedrijven verwacht met meer dan 20% per jaar te groeien

– 48 van de 50 deelnemende Main software 50 bedrijven verkopen hun software internationaal

– 86% van de Main software 50 bedrijven geeft meer dan 10% van de omzet uit aan R&D.

– De meeste omzet werd behaald in het ERP segment. Het snelst groeiende segment is cloud storage met 115% groei. Ook segmenten Governance Risk & Compliance (GRC) en System software & Utilities groeien bovengemiddeld hard.

– Saas modellen tonen bovengemiddelde groei

 

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners