Main Capital realiseert een succesvolle internationale exit van Connexys aan het Amerikaanse recruitment softwarebedrijf Bullhorn

Algemeen
18/09/2017

Transactie behoort tot de grootste Exit successen voor Main Capital

Main Capital Partners is verheugd om de 100% verkoop van haar meerderheidsbelang in Connexys aan te kondigen. Connexys is nu in handen van het in Boston gevestigde Bullhorn Inc, een wereldwijde leider in cloud-based recruitment software, ondersteund door Vista Equity Partners.

Connexys is de marktleider in SaaS-based recruitment software in West-Europa. Connexys’ belangrijkste product is een applicant tracking systeem (ATS) dat is gebouwd op het Force.com platform van Salesforce. De software wordt momenteel gebruikt door 300 klanten en meer dan 20.000 recruitment professionals in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. Connexys zal dienen als Bullhorn’s groeimotor voor Europa en Connexys’ founders treden toe tot Bullhorn’s EMEA-leadershipteam.

Na de investering heeft Main Capital actief bijgedragen aan de internationale groeistrategie van Connexys die voornamelijk gebaseerd was op het opzetten van een internationaal partner/reseller kanaal en continue product innovatie op basis van Force.com. Met deze strategie kon het bedrijf de jaarlijkse omzetgroei versnellen tot meer dan 40% op jaarbasis, met behoud van sterke EBITDA-marges. Naast honderden corporate klanten, ondersteunt Connexys veel van Europa’s grootste uitzendbureaus zoals Randstad, Able Group, Manpower en Trenkwalder.

Pieter van Bodegraven (Partner bij Main Capital):“Gedurende onze investeringstermijn is Connexys uitgegroeid tot de nummer één ISV (Independent Software Vendor) in het Salesforce-ecosysteem in Noord-Europa. We zijn erg trots dat Bullhorn de  bestaande oplossingen van Connexys in de Europese markt zal blijven verkopen en vermarkten. Samen met het zeer ambitieuze management werd de strategie succesvol uitgevoerd, wat resulteerde in een snelgroeiend en winstgevend internationaal SaaS-bedrijf ”.

Gijs van Heijst (Oprichter en  CEO Connexys):“In de afgelopen 4 jaar heeft Main Capital het bedrijf geholpen om haar doelen sneller te realiseren. Dankzij hun kennis, ervaring en netwerk konden we snel handelen. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Main Capital en zijn enthousiast om toe te treden tot het Bullhorn team “.

 

Over Bullhorn

Bullhorn is wereldwijd leider in CRM en operations software voor de personeelsbranche. Meer dan 7.000 uitzendbureaus vertrouwen op het cloud-based platform van Bullhorn voor verkoop, relaties opbouwen en om hun wervingsprocessen van begin tot eind te beheren. Met het hoofdkantoor in Boston en kantoren over de hele wereld, heeft Bullhorn wereldwijd meer dan 600 mensen in dienst. Het bedrijf wordt geleid door de oprichten en ondersteund door Vista Equity Partners.

 

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux en DACH-regio. Binnen die focussector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ongeveer €300 miljoen onder beheer voor investeringen in gevestigde en groeiende softwarebedrijven in de Benelux en DACH-regio.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich snelgroeiende (SaaS) softwarebedrijven als Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd. Main Mezzanine Capital heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

 

Noot voor de redactie:

Dit persbericht is afkomstig van Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner) & Pieter van Bodegraven (Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag, Tel: +31 (0) 70 324 3433

Charly Zwemstra, charly@main.nl, +31 (0) 6 512 77 805

Pieter van Bodegraven, pieter@main.nl, +31 (0) 6 204 21 965

www.main.nl

www.main50.nl

Similar articles

Main Capital acquires a majority stake in identity management software provider SIVIS

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Clinicbuddy joins Alfa eCare group facilitated by Main Capital

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

WoodWing versterkt zijn Enterprise Information Management positie door een strategische combinatie met Expansion, ondersteund door Main

...

15/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners