Main verkoopt meerderheidsbelang in RVC Medical IT aan Nexus AG

Nieuws
29/09/2020

Den Haag, 30 September 2020 – Main Capital kondigt met genoegen de verkoop aan van haar meerderheidsbelang in RVC Medical IT aan Nexus AG, een van de toonaangevende Europese softwarebedrijven voor de gezondheidszorg.

RVC Medical IT is een toonaangevende onafhankelijke softwareleverancier die een uitgebreide softwaresuite voor Healthcare Enterprise Imaging aanbiedt. RVC’s product suite bestaat uit gespecialiseerde front-end client software voor diagnostische werkstations bij radiologie en alle medische specialismen buiten de radiologie, aangevuld met een ‘Vendor Neutral Archive’, RVC Clinical Repository, die alle soorten beelden (DICOM en Non-DICOM), documenten, gegevens en signalen kan opslaan. Voorbeelden van klanten zijn Isala, UMC Utrecht, Tergooi, Kliniken des Landeskreises Lörrach en UZ Gent.

Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en Freiburg (Duitsland) en heeft meer dan 70 medewerkers in dienst. Met een marktaandeel van ca. 53% en een klantenbestand van 41 ziekenhuizen is RVC duidelijk marktleider in Nederland. Als onderdeel van de internationaliseringsstrategie van de onderneming richt RVC zich op aangrenzende landen met zeer geavanceerde gezondheidszorg. Het bedrijf betrad de Belgische markt in 2016 autonoom en in 2018 ondersteunde Main RVC bij de overname van het in Duitsland gevestigde Allgeier Medical IT (AMIT), nu omgedoopt tot RVC Medical IT GmbH.

Joost van Geijn (CEO van RVC Medical IT): “Main Capital heeft ons ondersteund bij het versterken van onze positie als leider in de Healthcare Enterprise Imaging softwaremarkt en onze expansie naar de Benelux en DACH regio. Door deel uit te maken van Nexus AG zullen er veel mogelijkheden zijn om onze oplossingen verder te ontwikkelen en deze oplossingen naar zowel bestaande als nieuwe klanten te brengen”.

Sven van Berge Henegouwen (Voorzitter Raad van Commissarissen en Partner bij Main Capital): “RVC heeft de afgelopen jaren een sterke positie verworven in de zorgmarkt. We zien een sterke strategische fit tussen beide bedrijven. Vooral voor de bestaande klanten van RVC zijn we van mening dat deze stap gunstig is omdat er meer middelen en schaalbaarheid kan worden geboden”.

Ingo Behrendt (CEO van Nexus AG): “De combinatie van beide bedrijven zal ervoor zorgen dat andere Europese markten voor de producten van RVC, waar Nexus al sterk aanwezig is, worden opengesteld. Met meer dan 1.300 medewerkers, gespecialiseerd in IT voor de gezondheidszorg, zal Nexus ook technische en medische kennis leveren om het productaanbod en de diensten van RVC verder te verbeteren”.

Main Capital investeerde in 2014 in RVC en richtte zich op autonome groei in Nederland, internationale expansie en het verbeteren van het recurring omzetprofiel. Daarnaast heeft Main RVC ondersteund met de add-on acquisitie van Allgeier Medical IT in 2018. De succesvolle strategische samenwerking met RVC heeft de ervaring van Main Capital in de markt voor zorgsoftware ook verder versterkt. Andere huidige bedrijven in de zorgportefeuille van Main Capital zijn Enovation, Alfa en SDB Group.  

Over RVC Medical IT

RVC Medical IT is een toonaangevende onafhankelijke softwareleverancier die een uitgebreide softwaresuite voor Healthcare Enterprise Imaging aanbiedt. RVC’s product suite bestaat uit gespecialiseerde front-end client software voor diagnostische werkstations bij radiologie (RVC Clinical PACS) en alle specialismen buiten de radiologie (RVC Clinical Assistant), aangevuld met een configureerbare workflow-engine. Daarnaast heeft RVC onlangs een ziekenhuisbrede zero footprint client (RVC Clinical Insight) gelanceerd, die het mogelijk maakt om alle gegevens te bekijken via het EPD van het ziekenhuis voor diagnostische doeleinden. Deze front-end software oplossingen voor klanten worden aangevuld met een VNA (RVC Clinical Repository) die alle soorten afbeeldingen, documenten, gegevens en signalen kan opslaan in één uniforme database en één uniforme bestandsdeling. De RVC product suite is uniek in het feit dat het één geïntegreerde oplossing is, met één uniforme database, maar met zeer gespecialiseerde workflows en diagnostische clientfunctionaliteit per medisch specialisme.

 

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics. Main heeft een lange termijn horizon rond succesvolle partnerschappen met managementteams, met als doel samen grotere softwaregroepen te bouwen. Main heeft ongeveer € 1 miljard aan beheerd vermogen voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven.

In het huidige portfolio van Main bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Alfa (healthcare), WoodWing (content orchestration), Exxellence Groep (public sector), Optimizers (supply chain software), Assessio (talent management), GBTEC (GRC software), Onventis (procurement software), HYPE Innovation (enterprise innovation software), Cleversoft (Regtech software), Enovation (healthcare), SDB Groep (healthcare), Jobrouter (BPM software), GOconnectIT (GIS software), Inergy (business intelligence), MUIS Software (bookkeeping and ERP software), Artegic (marketing automation), OBI4wan (CRM software), b+m Informatik (financial services software) and ChainPoint (suppy chain software). Succesvolle voormalige bedrijven die onder leiding van Main substantieel zijn gegroeid zijn: Connexys (HR software), Roxit (public sector), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM software).

Noot voor de reactie:

Voor meer informatie neem contact op met:

Charly Zwemstra (Managing Partner) – NL
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
charly@main.nl
www.main.nl

 

 

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners