Main Capital stapt in de overheidssoftwaremarkt en verwerft strategisch meerderheidsbelang in Exxellence Groep

Nieuws
02/03/2020

Maandag 2 maart – Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Exxellence en SMQ, voorheen onderdeel van de Kune Group. Gezamenlijk zullen Exxellence en SMQ de Exxellence Groep vormen. Exxellence is een belangrijke aanbieder van softwareoplossingen waarmee overheden en semi-publieke organisaties efficiënter werken en hun dienstverlening kunnen optimaliseren en de inwoner centraal kunnen zetten. SMQ adviseert op het gebied van Belastingen (WOZ), Vastgoed (BAG), Burgerzaken (BRP) en de Omgevingswet (DSO) en biedt daarmee een complementaire service naast de software producten van Exxellence.

Over Exxellence en SMQ
Exxellence en SMQ, beiden gevestigd in Hengelo, waren tot voor kort beiden onderdeel van de Kune Group. Kune is opgericht in 2001, als fusie tussen Exxellence en SMQ. Exxellence Groep telt ruim 100 werknemers en bedient meer dan 120 klanten door heel Nederland, variërend van gemeenten en waterschappen tot woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Voorbeelden van klanten zijn de gemeente Utrecht, het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, de omgevingsdienst regio Utrecht, de gemeente Tilburg en het land Curacao.

Exxellence Groep heeft een duidelijke focus op gemeenten en andere semi-publieke instanties. Middels haar zaaksysteem en selfservice CRM stelt Exxellence Groep haar klanten in staat verbindingen te leggen tussen overheden en inwoners, systemen en processen, met de inzet van experts en slimme tools. Naast software oplossingen voert de Exxellence Groep projecten uit op het gebied van WOZ, BAG en BRP door middel van consultancy, detachering en proces outsourcing. Het producten- en dienstenaanbod van de Exxellence Groep ondersteunt overheden optimaal in de DSO transitie.

Samenwerking Exxellence Groep – Main Capital
Met de expertise van Main Capital in de Europese software markt gaat Exxellence Groep haar productportfolio verder ontwikkelen en uitbouwen met aanpalende puntoplossingen, als ook de toegevoegde waarde richting haar klanten optimaliseren. Exxellence Groep zal optimaal inspelen op marktontwikkelingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving om haar klanten optimaal te kunnen bedienen met gebruiksvriendelijke software oplossingen en kwalitatieve advisering en detachering. Aanvullend zal de onderneming op zoek gaan naar strategische combinaties met sterke ondernemers in de overheidsmarkt, ten einde het productaanbod en marktaandeel uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grote spelers in de markt. Main borduurt hierbij voort op de met voormalige portfolio onderneming Roxit opgedane ervaring in deze markt.

Michel Veenhuis (Directeur Exxellence) en Harco Wesselink (Directeur SMQ): “Wij hebben als Exxellence en SMQ in de afgelopen 19 jaar een sterke positie opgebouwd in de overheidsmarkt, in het bijzonder bij lokale overheden en we zijn trots op wat we hebben bereikt. Door het toetreden van Main zijn we in staat onze positie nog verder uit te bouwen en verder te groeien. Het is een goede ontwikkeling voor onze klanten, medewerkers en alle andere stakeholders omdat we hiermee continuïteit kunnen garanderen.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main heeft een strategische focus en gaat een lange termijn samenwerking aan om de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van groei. Hierbij is het voor ons belangrijk om een stakeholders benadering toe te passen en Exxellence te ondersteunen om partnerships aan te gaan met haar klanten. In samenwerking met Michel en Harco voorzien we interessante mogelijkheden voor de uitbouw van het product porfolio ten einde dit te faciliteren. Op een duurzame wijze zullen Main en management gezamenlijk toewerken naar een leidende marktpositie, met een optimaal product- en dienstenaanbod gericht op het strategisch ondersteunen van organisaties binnen het publieke domein.”

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main heeft ca.              € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Optimizers, Assessio, GBtec, Onventis, HYPE Innovation, Cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic, OBI4wan, b+m Informatik, ChainPoint en RVC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer Roxit (gemeentesoftware), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM software).

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
+31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
charly@main.nl
www.main.nl

Voor meer informatie over Exxellence Groep kunt u contact opnemen met:
Michel Veenhuis (CEO)
+31 6-21895968
m.veenhuis@exxellence.nl
www.exxellence.nl
www.smq.nl

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners