Main Capital ondersteunt combinatie GOconnectIT en Geodan en vormt een leidende combinatie in de geo-IT en fieldservice management softwaremarkt

Nieuws
10/08/2020

Den Haag, 10 augustus – GOconnectIT, leverancier van innovatieve geo-IT en fieldservice management software oplossingen bundelt de krachten met Geodan, specialist op het gebied van Location Intelligence software.   

GOconnectIT is een leidende softwaregroep op het gebied van geo-IT en fieldservice management. GOconnectIT heeft ca. 1.000 klanten in diverse sectoren zoals infra/bouw, netbeheerders, overheid en gemeenten. De onderneming heeft als doel om haar klanten met slimme (mobiele) oplossingen te ontzorgen en met elkaar te verbinden.

Door de samenwerking tussen GOconnectIT en Geodan wordt het mogelijk om innovatieve technologieën, zoals BIM, 3D en Augmented Reality sneller toegankelijk te maken voor de markt. Flagship product van Geodan is GeodanMaps, een cloud-based platform voor geo-data en locatie-gebaseerde oplossingen. Klanten Klanten van Geodan zijn bijvoorbeeld; ProRail, PostNL, Ministerie van I&W en BZK, Stedin en BAM.

Gezamenlijk zullen GOconnectIT en Geodan inzetten op de uitbouw van het productportfolio en het verstevigen van een leidende positie in de markt. De directie van Geodan blijft de komende jaren nauw betrokken bij de organisatie en behoudt een aandelenbelang in de gecombineerde groep. De samenwerking wordt ondersteund door Main Capital, meerderheidsaandeelhouder in GOconnectIT.

Samenwerking Geodan – GOconnectIT

Bert Scholten (Directeur Geodan): “Geodan is innovatief koploper op het gebied van Location Intelligence. Bij tal van complexe ruimtelijke en maatschappelijke opgaven, geven onze oplossingen waardevolle antwoorden en inzichten. Door de samenwerking met GOconnectIT zullen klanten daar nog meer van profiteren. Ik kijk er ontzettend naar uit om aan de slag te gaan en samen deze inspirerende opdracht te realiseren.”

Edwin van Rooijen (Directeur GOconnectIT): “Geodan is een autoriteit op het gebied van geo-IT en loopt jaren voor op de concurrentie op het gebied van onder andere 3D, Augmented Reality en Building Information Management (BIM). Dit zijn zaken die de komende jaren een vlucht gaan nemen in de markten waarin wij werkzaam zijn. Andersom heeft GOconnectIT een uitstekend track record op het gebied van het vermarkten van technologie aan een brede doelgroep. Dit zien wij als een echte win-winsituatie.”

Pieter van Bodegraven (partner Main Capital en chairman GOconnectIT): “Wij kennen Geodan al geruime tijd en zijn enthousiast over de mogelijkheden in een combinatie met GOconnectIT. Met deze strategische stap wordt een leidende groep op het gebied van geo-IT en software gebouwd van meer dan EUR 30m omzet en ruim 250 werknemers. Wij zien er naar uit deze groep de komende jaren gezamenlijk verder uit te bouwen.”

Over Geodan
Al 35 jaar maakt Geodan – innovatief specialist op het gebied van Location Intelligence – met de verbindende kracht van locatie, de wereld veiliger, efficiënter en duurzamer. Geodan werkt met ruime aandacht voor innovatie voor vele partijen in de wereld van de wetenschap/onderzoek, overheid én het bedrijfsleven. Geodan heeft 170 medewerkers en vestigingen in Den Bosch en in Amsterdam.

Over GOconnectIT
GOconnectIT heeft zich sinds de start gericht op GIS en de coördinatie van het proces kabels en leidingen bij infrastructurele projecten. Vanuit dit specialisme is baanbrekende technologie voor buitendienst- en kantoormedewerkers geïntroduceerd. Door op unieke wijze Geo-informatie en kennis voor iedereen beschikbaar te maken, innoveert de branche en vermindert de kans op graafschades. GOconnectIT, GO WIBON (voormalig Geodan van den Berg), Swiss Knife en Geodan vormen samen de GOconnectIT Group, bestaande uit ruim 250 medewerkers.

Over Main Capital Partners
Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics. Main heeft een lange termijn horizon rond succesvolle partnerschappen met managementteams, met als doel samen grotere softwaregroepen te bouwen. Main heeft ongeveer € 1 miljard aan beheerd vermogen voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven.

Het huidige portfolio van Main Capital omvat snelgroeiende software- en SaaS-softwarebedrijven zoals Exxellence, WoodWing, Alfa, Optimizers, Assessio, GBTEC, Onventis, HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Inergy, KING Software, Artegic, OBI4wan, b+m Informatik, ChainPoint, Sofon en RVC. Succesvolle voormalige bedrijven die aanzienlijk zijn gegroeid onder leiding van Main zijn: Connexys (HR-software), Roxit (overheidssoftware), Axxerion (facility management software), Ymor (APM-software), Onguard (Creditmanagement software) and TPSC (Healthcare GRC Software).

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met:

Charly Zwemstra, Managing Partner
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 51 27 78 05
charly@main.nl
www.main.nl

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Geodan en GOconnectIT, dan kunt u contact opnemen met:

Bas Heller, Teamleider Communicatie
Geodan BV, President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam
Tel: +31 (0)20 – 5711 730
bas.heller@geodan.nl
www.geodan.nl

Simone Wismans, Manager Marketing & Communicatie
GOconnectIT Group BV, Fultonbaan 52, 3439 NE Nieuwegein
Tel: +31 (0) 343 – 575 371
s.wismans@goconnectit.nl
www.goconnectit.nl

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners