Main Capital faciliteert de overname van WorkFlowWise, actief in de workflow automatisering en factuurverwerking software, via het Duitse portfolio bedrijf Onventis

Nieuws
26/05/2020
Düsseldorf/Stuttgart/Den Haag, 26 mei 2020
Onventis heeft samen met het management en grootaandeelhouder Main Capital WorkFlowWise overgenomen, een cloud-based leverancier voor workflow automatisering, factuurverwerking en medewerker declaratie afhandeling. De oprichters en managers van WorkFlowWise geloven in de gedeelde strategische visie en worden medeaandeelhouders in de gecombineerde groep.

WorFlowWise werd opgericht in 1997, met het hoofdkantoor in Rijswijk. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend low-code platform gericht op procure-to-pay processen. Kernproducten van het bedrijf zijn GO-Spend (factuurverwerking, contractbeheer, budgetcontrole en digitaal inkopen). GO-Expense (mobiel bonnetjes indienen, declaraties oinlinegoedkeuren) en GO-Check (checklists, verantwoordelijkheden, voortgang en toewijzing). De low-code ontwikkelomgeving maakt snelle configuraties en uitbreiding mogelijk, om zo flexibel aan te kunnen passen richting de behoeften van de klant. WorkFlowWise bedient een gediversifieerd klantenbestand met meer dan 150 organisaties in verschillende eind-markten, zoals Adecco, CBRE, Thyssen Krupp, Hilton Food Group, SDU Publishers, K-line, Sysmex, Kenndy Van Der Laan en WTH.

Vele inkoopmanagers en CPO’s worstelen met de globalisering en worden tegelijkertijd geconfronteerd met risico’s in de leveringsketen en kostenbesparingsprogramma’s. Deze complexiteit dwingt steeds meer ondernemingen te investeren in de digitalisering en automatisering van hun inkoopprocessen. Industrie experts verwachten dat de toenemende druk het aantal organisaties dat gebruik maakt van e-aanbestedingsoplossingen zal vergroten en zo de algehele marktgroei in de komende jaren zal stimuleren.

In de komende jaren zal de combinatie met WorkFlowWise het Open Procurement Network van Onventis uitbreiden, vooral met hoogwaardige, volledig cloud-based factuurverwerking, medewerker declaratie afhandeling en generieke werkstroommogelijkheden, welke makkelijk zijn te integreren in het bestaande platform. De huidige klanten van Onventis zullen profiteren van de geïntegreerde suite door middel van extra functionaliteiten en verbeterde flexibiliteit naast de hele aanbestedingscyclus, maar vooral in het betaal-gedeelte van de procure-to-pay. Bovendien zal Onventis ook het klantenbestand in de Benelux verder uitbreiden, waarmee het gemeenschappelijke doel van een internationaal end-to-end platform wordt versterkt. De managementteams van zowel Onventis als WorkFlowWise zijn enthousiast over de gedeelde visie en werken samen met Main Capital als grootaandeelhouder van de software groep.

Partnerschap Onventis – WorkFlowWise – Main Capital

Frank Schmidt (CEO van Onventis):
“We zijn verheugd het WorkFlowWise-team aan boord te verwelkomen. We waren meteen onder de indruk van de slimme factuurverwerking oplossingen, de klantreferenties en de diepgaande proceskennis die ze in de loop der jaren hebben ontwikkeld. De combinatie van onze productportfolio’s zal ons purchase-to-pay  aanbod aanzienlijk verbeteren, vooral in deze snel groeiende markt voor volledig geautomatiseerde factuurverwerking”.

Harm Poelen (CEO van WorkFlowWise):
“We zijn enthousiast over de fusie met Onventis, met het directe resultaat dat wij een van de meest geavanceerde en uitgebreide procurement suites voor de midsize markt zijn geworden. We zien grote synergievoordelen voor de gecombineerde groep om groei te stimuleren en onze internationale aanwezigheid verder uit te breiden.”

Sven van Berge Henegouwen (Partner bij Main Capital Partners):
“Sinds de start van Main’s samenwerking met Onventis in juni 2019 hebben we hard gewerkt om de perfecte leverancier van factuurverwerking en workflow automatiseringssoftware te vinden als aanvulling op de productsuite van Onventis. We zijn erg blij om onze krachten te bundelen met WorkFlowWise en het ervaren managementteam om betere producten en diensten aan onze klanten te leveren. ”

Over WorkFlowWise
WorkFlowWise, opgericht in 1997, is snel uitgegroeid tot een van de toonaangevende cloud-based workflow automatisering bedrijven in Nederland. Met focus op purchase-to-pay automatisering, helpt WorkFlowWise de 150+, meestal kleine tot middelgrote klanten, om repeterende taken te verminderen en grip te krijgen op de uitgaven. Om zelfs aan de meest complexe vereisten te voldoen, zorgt het onderliggende low-code platform voor eenvoudige aanpassingen en flexibiliteit in de gestandaardiseerde productsuite.

Over Onventis
Onventis heeft cloud-based oplossingen voor e-procurement geoptimaliseerd voor middelgrote ondernemingen. Het Onventis Open Procurement Network verbindt B2B-bedrijfsprocessen voor kopers en leveranciers op eenvoudige en veilige manier. Naast holistische 360 ​° processen voor strategische en operationele inkoop, omvat het alles-in-één inkoopnetwerk on-demand contentintegratie en netwerkmogelijkheden over de bedrijfsgrenzen heen. Wereldwijd verwerken ongeveer 850 inkooporganisaties met ongeveer 450.000 gebruikers en 50.000 leveranciers jaarlijks meer dan 10 miljard euro aan bedrijfsvolume via het Onventis-platform. Onventis Buyer ondersteunt bedrijven bij inkoop om het zakelijk succes te vergroten door materiaalkostenbesparingen en procesoptimalisatie. Onventis Supplier ondersteunt leveranciers om klanten aan te trekken en verkoopkansen te benutten. Het modulaire productportfolio van Onventis is bekroond met het BME-keurmerk “Supplier Relationship Management” en “Mobile Procurement”, evenals het BITMI-keurmerk “Software Made in Germany” en “Software Hosted in Germany”. De informatiebeveiligingsbeheersystemen (ISMS) bij Onventis zijn ook gecertificeerd volgens ISO / IEC 27001.

Over Main Capital
Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux, DACH-regio en Scandinavië. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later stage groeikapitaal voor strategische acquisities. Main Capital heeft ongeveer € 1 miljard onder beheer voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert het portfolio van softwaregroepen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Notitie voor de uitgever:
Dit persbericht is geschreven door Main Capital Partners. Neem voor meer informatie contact op met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Voor meer informatie in Duitsland:

Sven van Berge Henegouwen (Partner)
Main Capital Partners GmbH, Rathausufer 17, 40213, Düsseldorf
Tel: +49 (0) 211 7314 9339 / +31 (0)70 324 34 33
sven@main.nl
www.main.nl

Frank Schmidt (CEO)
Onventis, Gropiusplatz 10, 70563 Stuttgart
Tel: +49 711 686 875 0
f.schmidt@onventis.de
www.onventis.de

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners