Main Capital versterkt overheidspositie door overname PSMS

Algemeen
04/01/2017

Per heden heeft de Roxit Groep PSMS toegevoegd aan haar portfolio door overname van 100% van de aandelen. PSMS zal in grote mate zelfstandig blijven opereren. PSMS biedt innovatieve cloudproducten waarmee overheden en bedrijven worden ondersteund bij hun werkzaamheden in het domein van infrastructuur en openbare ruimte. Met support van Main Capital heeft Roxit Groep haar portfolio van softwareproducten uitgebreid met gerichte acquisities als Green Valley, Crotec en PSMS.

Strategische versterking van de overheidspositie

Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital Partners: “PSMS is actief op een fundamenteel deelgebied van publieke dienstverlening door de overheid en bedrijfsleven waarbij ze hen ondersteunt door clouddiensten en softwareproducten. Dit is een interessant segment dat uitermate geschikt is voor innovatie op het gebied van publiek-private samenwerking middels slimme softwareproducten.”

Tijd voor innovatieve concepten

Rob Steneker, CEO van de Roxit Groep: “Onze klanten hebben behoefte aan vernieuwing. Met de digitale agenda van de overheid is het zaak om overheden in staat te stellen om hun dienstverlening en samenwerking met burgers en commerciële partijen te innoveren. Vanuit die optiek biedt PSMS mooie bewezen oplossingen en is er een goede fit met de Roxit Groep.”

Zelfstandigheid en synergie

PSMS treedt toe tot de groep als zusterbedrijf van Roxit, Green Valley en Crotec. De huidige directie van PSMS, Martin de Vaal en Ed Schravesande, blijft aan het roer staan. Belangrijk uitgangspunt is dat de bedrijven onder de Roxit Groep vanuit hun eigen specialisme blijven opereren en de klanten van Roxit, Green Valley, Crotec en nu ook PSMS (voorbeelden van klanten zijn de gemeentes Zaanstad en Zoetermeer en de bedrijven Evides Waterbedrijf en VolkerWessels Telecom) optimaal blijven bedienen op specifieke terreinen. Martin de Vaal hierover: “dit is voor PSMS een mooie stap, waarbij we in zelfstandigheid onze klanten kunnen blijven bedienen en tegelijk synergievoordelen kunnen behalen met de nieuwe zusterbedrijven in de doorontwikkeling van onze producten.”

banner-persbericht

Over Roxit Groep

Roxit groep is in 2015 ontstaan na de overname van Roxit door Main Capital. De groep is later in 2015 uitgebreid met Green Valley en Crotec. Met de expertise van Main Capital ontwikkelt en bouwt Roxit Groep haar productportfolio uit. Daarnaast wordt ingezet op nieuwe manieren van informatie-uitwisseling, samenwerking tussen stakeholders, en inspelen op toekomstige regelgeving om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Groeien door klein te blijven en de klant keuzevrijheid te bieden is de kern van de groep.

 

Over PSMS

PSMS ontwikkelt software voor het beheer van infrastructuur en de openbare ruimte in Nederland. Ze levert deze ICT-oplossingen aan overheden, netwerkbeheerders en bedrijven onder andere middels een cloud platform. Er werken zo’n 32 professionals bij PSMS dat haar hoofdkantoor in Naarden heeft. www.psms.nl

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in de Benelux en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software bedrijven als OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik, Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd zoals IASO aan GFI/Solarwinds, Zetacom aan Gilde Healthcare, Actuera aan Waterland Private Equity en VisionWaves aan IFS AB en Eurosystems aan ABIT.

*****************

NOOT voor de REDACTIE

Afzenders van dit persbericht zijn Roxit Groep en Main Capital.

Voor meer informatie over Roxit Groep kunt u contact opnemen met:

Rob Steneker (CEO)

Tel: +31 (0) 88 2173 204 / +31 (0) 6 52 20 18 56

rob.steneker@roxit.nl

www.roxit.nl

Voor meer informatie over Main Capital kunt u contact op nemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 215 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

www.main50.nl

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners