Main Capital verwerft b+m Informatik (Duitsland) van Allgeier SE

Algemeen
Nieuws
23/12/2015

Main Capital heeft een volledige acquisitie gedaan van het Duitse bedrijf b+m Informatik AG (b+m), dat innovatieve software ontwikkelt voor banken en verzekeraars en als full-service provider de Duitse financiële sector bedient. Door het belang in b+m van het beurgenoteerde Allgeier SE over te nemen, positioneert Main Capital zich in het Fintech segment in Duitsland. Als investeerder in gevestigde softwarebedrijven zal Main Capital b+m verder ondersteunen in winstgevende groei en doorontwikkeling van de bank- en verzekeringssoftware. Ook op het gebied van acquisities zal Main Capital b+m ondersteunen met kennis, ervaring en nieuw kapitaal. Eerder deze maand kocht Main Capital via Saas healthcare bedrijf Regas al het Duitse software bedrijf Daarwin. b+m en Main Capital zien de komende jaren kansen om het bedrijf gezamenlijk verder uit te bouwen, waarbij ingezet zal worden op de doorontwikkeling van een onderscheidend productaanbod.

Main Capital tracht met zijn expertise een bijdrage te leveren aan verdere optimalisatie van het business model en zal b+m daarnaast ondersteunen in zijn partnershipstrategieën die hem in staat stellen om op een schaalbare manier te groeien. Tot slot heeft Main Capital kapitaal klaargezet om de autonome ontwikkeling bij te kunnen staan met een actieve buy-and-build strategie om zo met een sterk product aanbod verder te kunnen groeien bij bestaande en nieuwe klanten. Charly Zwemstra, Managing Partner Main Capital: “Met de acquisitie van b+m hebben we een belangrijke stap in de fintech sector in Duitsland gezet. We geloven dat we met ons netwerk en kennis van de software sector b+m kunnen ondersteunen bij hun verder groei in de DACH regio, onder andere door verder acquisities.”
Frank Mielke, CEO b+m Informatik: “We zijn blij met de acquisitie van b+m door Main Capital.

De laatste jaren heeft Allgeier ons goed ondersteund. Toch is in het licht van de nieuwe groeifase die we als bedrijf beginnen, deze verandering een goede. Gedurende het proces zijn we ervan overtuigd geraakt dat Main Capital een goede en stabiele partner is, die ons kan helpen om onze doelen te bereiken. Vanzelfsprekend is ons belangrijkste doel nog altijd de tevredenheid van onze klanten.”
 
Over b+m Informatik b+m is opgericht in 1994 en bedient zijn klanten vanuit het hoofdkantoor nabij Kiel (Hamburg), waar op dit moment bijna 90 medewerkers werkzaam zijn. b+m richt zich zowel op banken als verzekeraars. Met zijn product FGCenter is b+m marktleider in Duitsland en ondersteunt het banken in het volledige applicatietraject voor promotionele leningen. Klanten zijn de grotere spaarbanken, commerciële banken en verzekeraars in Duitsland. Verzekeraars worden onder andere bedient met het front-end verzekeringsproduct AGS Portal, dat ze de mogelijkheid biedt hun producten via verschillende kanalen te verkopen. De combinatie van specialistische sector kennis met software expertise leidt ertoe dat Duitse banken en verzekeraars in b+m een uitstekende partner zien om zich te onderscheiden in de digitalisering van de financiële sector. www.bmiag.de

Over Main Capital Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector is het de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Recentelijk haalde Main met zijn vierde fonds 85 miljoen op, waardoor Main nu bijna 200 miljoen onder beheer heeft. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen. In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (Saas)software bedrijven als Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Recentelijk heeft Main Capital zijn meerderheidsbelang in Visionwaves verkocht aan de Zweedse beursgenoteerde onderneming IFS AB. Eerder dit jaar verkocht het Zetacom al aan Gilde Healthcare.

Daarnaast realiseerde Main in 2013 een succesvolle exit van cloudstorage bedrijf IASO aan de US cloud provider GFI Software. In 2012 verkocht Main Capital ook al Tedopres aan de Finse beursgenoteerde speler Etteplan en werd Actuera verkocht aan Waterland Private Equity. www.main.nl

Afzender van dit persbericht is Main Capital Partners.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV

t. +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 51 27 78 05

e. charly@main.nl www.main.nl

 

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners