Main Capital verwerft meederheid aandelen in Onventis

Nieuws
24/06/2019

Main Capital heeft in samenwerking met het Onventis Management team een strategisch aandeel verkregen in Onventis, een cloud-based platform gebruikt voor E-Procurement. Onventis’ software heeft vele functionaliteiten waardoor het consumenten en leveranciers een gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde suite biedt om het proces van inkoop tot betalen volledig geautomatiseerd en gecontroleerd te gebruiken.

Het hoofdkwartier van Onventis is gesitueerd in Stuttgart, waar het in 2000 begon. Al snel groeide Onventis in een marktleider voor inkoop oplossingen voor MKB bedrijven. Het bedrijf biedt de mogelijkheid
om  inkoopprocessen van directe en indirecte materialen in strategische en operationele inkoop te sturen. Het Onventis inkoop netwerkt begeleid meer dan 5,5 miljard euro aan inkoopvolume voor 350.000 gebruikers en 35.000 leveranciers wereldwijk. De software is modulair en heeft een geïnterfereerd ontwerp waardoor het flexibel, uitgebreid en innovatief is voor bedrijven die de workflow willen digitaliseren. Onventis bedient een diverse klantengroep met meer dan 500 inkoopbedrijven in verschillende industrieën zoals Kühne + Nagel, Steigenberger, Techem, Berlin Hyp, Schott, Conrad, Deutz, Engie Federal Mogul, GEA Group, Alba, Apcoa, Dekra, Hochland, Low & Bonar en Sunrise.

Veel inkoop managers worstelen met voortgaande globalisering van toeleveringsketens en tegelijkertijd strengere budgetbeperkingen. De resulterende complexiteit dwingt meer en meer bedrijven om te investeren in de standaardisatie en automatisering van hun inkoopprocessen. Industrieanalisten verwachten dat de toenemende druk het aantal organisaties dat e-procurement oplossingen gebruikt zal vergroten en aldus de algehele marktgroei in de komende jaren zal stimuleren.

In de toekomst zal Main Capital, Onventis actief ondersteunen bij het handhaven van zijn sterke groeimomentum door het bedrijf verder te internationaliseren en de waardepropositie voor zijn klanten te vergroten.
Naast autonome groei-initiatieven zullen strategische add-on-acquisities een belangrijke pijler zijn in aanvulling van het innovatieve producten- en dienstenportfolio  in de groeistrategie en in een verdere verbreding van de geografische voetafdruk en consolidatie van de marktpositie. Voor 2019 verwacht Onventis een groei van bijna 30%. Bovendien zal het managementteam van het bedrijf sterker worden door samen te werken met Main Capital als gezamenlijke aandeelhouders.

Partnership Onventis – Main Capital

Frank Schmidt (CEO of Onventis):“Door hun sterke expertise en netwerk in de softwaresector vormt het team van Main Capital Partners de ideale partner voor onze beoogde groeistrategie. Onze op MBK bedrijven gerichte oplossingen voor e-procurement winnen snel marktaandeel, waardoor Onventis in 2018 een nieuw recordjaar heeft bereikt. Samen met onze nieuwe partner zullen we dit succesverhaal voortzetten door ons productportfolio verder uit te breiden en ons geografische bereik te verbreden. “

Charly Zwemstra (Managing Partner of Main Capital Partners): “We waren onmiddellijk onder de indruk van het capabele managementteam van Onventis, dat de grote stappen voorwaarts zette in de afgelopen jaren. We zijn verheugd om Onventis vooruit te helpen bij de uitbreiding en verdere uitrol van het open inkoopnetwerk. Bovendien zien we grote kansen om de sterke groei aan te vullen met selectieve buy-and-build acquisities. “

Over Onventis

De cloud-gebaseerde provider Onventis heeft zijn e-procurement oplossingen voor middelgrote ondernemingen geoptimaliseerd. Het Onventis Cloud Procurement Network verbindt B2B-bedrijfsprocessen voor kopers en leveranciers – eenvoudig en veilig. Naast de holistische 360 ​​° -processen voor strategische en operationele inkoop omvat het alles-in-één inkoopnetwerk on-demand inhoudintegratie en netwerkmogelijkheden over bedrijfsgrenzen heen. Wereldwijd creëren meer dan 350.000 gebruikers een inkoopvolume van meer dan 5,5 miljard euro met het Onventis-platform. Onventis Buyer ondersteunt bedrijven bij inkoop om zakelijk succes te vergroten door materiaalkosten te besparen en procesoptimalisatie. Onventis Supplier ondersteunt leveranciers om klanten aan te trekken en verkoopkansen te benutten. Het modulaire Onventis-productportfolio is bekroond met het BME-label “Supplier Relationship Management” en “Mobile Procurement”. Onventis is lid van het initiatief “Cloud Services Made in Germany”.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Main Capital heeft een lange termijn investeringsvisie gericht op succesvolle samenwerkingen met management teams met het doel om gezamenlijk grotere software groepen te bouwen. Binnen de software sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft meer dan € 450 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Naast Onventis bevinden zich de huidige investeringsportefeuille van Main Capital groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Assessio, HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, b+m Informatik, Ymor, Onguard, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in multi-cloud provider Denit. Succesvolle voormalige Main Capital ondernemingen zijn onder andere Roxit, Axxerion en Regas.

 

Opmerking voor de redactie:

Deze press release is uitgegeven vanuit Main Capital Partners. Voor meer informatie.

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Voor meer informatie in het Duits:
Sven van Berge Henegouwen (Partner)
Main Capital Partners GmbH, Rathausufer 17, 40213, Düsseldorf
Tel: +49 (0) 211 7314 9339 / +31 (0)70 324 34 33
sven@main.nl
www.main.nl

Frank Schmidt (CEO)
Onventis, Gropiusplatz 10, 70563 Stuttgart
Tel: +49 711 686 875 0
f.schmidt@onventis.de
www.onventis.de

Similar articles

The importance of branding for software companies – Newsletter July2021

...

09/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Read more

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Read more

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners