Main Capital verwerft meerderheidsbelang in GIS specialist GOconnectIT

Nieuws
27/11/2017

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in de snelgroeiende GIS en Field Service Management specialist GOconnectIT uit Nieuwegein. Het bedrijf levert toonaangevende en innovatieve SaaS oplossingen voor de kabels- en leidingen industrie, waarmee het klanten ondersteunt in het optimaliseren van administratieve processen.

GOconnectIT is opgericht in 2001 en heeft zich in de afgelopen jaren gepositioneerd als de meest gespecialiseerde softwareleverancier voor de kabels- en leidingen industrie. Naast het aanbieden van softwareproducten doet het bedrijf via haar adviestak veel kennis en ervaring op binnen de infrastructuur branche. De opgedane kennis wordt ingezet om de innovatieve producten verder te ontwikkelen en verbeteren, zodat het bedrijf in staat is producten aan te bieden waar klanten in de sector behoefte aan hebben. De klantenbasis omvat grote corporates als Stedin, Heijmans en BAM en (semi-) overheden als Rijkswaterstaat en provincies.

GOconnectIT heeft een pallet aan oplossingen ontwikkeld waarmee zij klanten ontzorgt op administratief gebied rondom infrastructuurprojecten. De innovatieve web-based oplossingen van het bedrijf faciliteren papierloos werken, zowel in het veld als op kantoor. Daarnaast faciliteert het bedrijf een verbeterde waarborging van data en informatie, wat aantoonbaar leidt tot een reductie in graafschade en bijbehorende kosten. Dankzij de unieke positie van het bedrijf in het kabels- en leidingen landschap speelt GOconnectIT een belangrijke rol in de data- en informatie-uitwisseling tussen de verschillende partijen die samenwerken rondom complexe infrastructuurprojecten.

Main Capital zal GOconnectIT actief ondersteunen in het uitbreiden van haar huidige groei, internationalisatie en het versterken van de organisatie. De aandacht zal uitgaan naar het uitbreiden van het product- en dienstenportfolio middels het leveren van innovatieve schaalbare oplossingen, alsmede het doen van gerichte acquisities. Het bedrijf zal de positie van Nederland als voorloper in de digitalisering van de kabels- en leidingenmarkt benutten om andere Europese marken te betreden, waaronder België en het Verenigd Koninkrijk.

Samenwerking GOconnectIT – Main Capital

Matty van Leeuwen (Directeur GOconnectIT):  “Met een focus op IT-dienstverlening en software en een bewezen track record in het ondersteunen en (door)ontwikkelen van bedrijven in binnen- en buitenland, zien wij in Main Capital de ideale strategische partner voor een versnelde realisatie van onze groeistrategie.”

Edwin van Rooijen (Directeur GOconnectIT): “Tijdens het eerste gesprek met Main Capital voelden we vanwege de aanwezige IT- en branchekennis al direct een klik. We zijn er dan ook van overtuigd dat we samen de kabel- en leidingbranche nog beter kunnen bedienen met innovatieve ICT oplossingen en diensten.“

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “GOconnectIT is één van de voorlopers op het gebied van automatisering in de kabels en leidingen branche. Het bedrijf wordt aangestuurd door een sterk managementteam met veel ervaring en expertise binnen de sector. Wij zien in de komende jaren volop groeimogelijkheden in binnen- en buitenland. Door verder autonoom te groeien alsmede door het doen van slimme acquisities kan de product- en dienstenpropositie verder worden uitgebouwd door het toevoegen van additionele GIS en Field Service Management oplossingen.”

Over GOconnectIT

Al vijftien jaar biedt GOconnectIT innovatieve en specialistische ICT-oplossingen voor de infra-wereld. GOconnectIT richt zich volledig op de kabel- en leidingenbranche. Dit doet het bedrijf met zeer vooruitstrevende software oplossingen voor GIS en buitendienst-automatisering. De GIS-systemen, Klic App en GMF App, vereenvoudigen bedrijfsprocessen en zijn kostenbesparend. Ook is GOconnectIT  dé specialist op het gebied van verleggingstrajecten. Bij grote infrastructurele projecten begeleidt het bedrijf zowel de technische als de juridische en financiële kant van het proces kabels en leidingen.

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 375 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software- en SaaS bedrijven als evania video (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sofon, Regas, ChainPoint, RVC, TPSC, SecondFloor en Sharewire. Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Dit jaar verkocht Main Capital haar meerderheidsbelang in Connexys aan Bullhorn en haar meerderheidsbelang in EuroSystems aan een internationale Private Equity speler. De Mezzanine Capital groep verstrekte leningen aan o.a. Spotzer, Fairbanks, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

 

Noot voor de editor:

Dit persbericht is verzonden door Main Capital. Voor meer information kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

 

Similar articles

Main Capital acquires a majority stake in identity management software provider SIVIS

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Clinicbuddy joins Alfa eCare group facilitated by Main Capital

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

WoodWing versterkt zijn Enterprise Information Management positie door een strategische combinatie met Expansion, ondersteund door Main

...

15/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners