Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Ymor

Algemeen
Nieuws
29/09/2015

 

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Ymor Holding BV (Ymor) dat innovatieve Application Performance Monitoring (APM) en IT Operations Analytics (ITOA) software en diensten levert om bedrijfskritische applicaties te monitoren. Met haar softwareproduct ‘Ymonitor’ is Ymor in staat de performance van complexe IT-omgevingen te monitoren en te verbeteren.
Als investeerder in gevestigde softwarebedrijven in de Benelux en Duitsland, zal Main Capital Ymor verder ondersteunen in haar groei en de doorontwikkeling van het Ymonitor-product. Ook op het gebied van acquisities zal Main Capital Ymor ondersteunen met kennis, ervaring en nieuw kapitaal.

Over Ymor Ymor is opgericht in 2003 en bedient haar klanten vanuit het hoofdkantoor in Utrecht, waar op dit moment meer dan 80 medewerkers werkzaam zijn. Onder meer Ahold, Ziggo, de Nederlandse Spoorwegen, KPN, Havenbedrijf Rotterdam, UWV, Eneco en de Gemeente Den Haag worden ontzorgd met de Ketenbewaking-oplossingen van Ymor. De combinatie van jarenlange ervaring op het gebied van APM-tooling, diepgaande kennis van ‘best practices’ in het meten van performance en de ondersteuning met eigen ontwikkelde software, maken Ymor uniek in de markt. Deze benadering is kenmerkend voor Ymor en stelt klanten in staat de prestaties van hun IT objectief en proactief te monitoren vanuit eindgebruikersperspectief.

Hiermee wordt het aantal incidenten verminderd, worden operationele kosten verlaagd en ‘gebruikersgeluk’ gecreëerd. Martin van den Berge (CEO, Ymor) zal zich samen met het managementteam inzetten voor ‘gebruikersgeluk’ bij de klanten van Ymor: “Wanneer applicaties niet goed presteren, of zelfs onbeschikbaar zijn, heeft dit direct gevolgen voor de tevredenheid – het ‘gebruikersgeluk’ – van eindgebruikers. Maar vaak brengen IT-incidenten ook financiële gevolgen met zich mee en is er een groot risico op imagoschade. Ymor heeft in het verleden bewezen grip en controle te kunnen bieden op IT-ketens en de bijbehorende leveranciers, door het inzetten van monitoring. Het is een groeiende markt waarin ook op technisch vlak steeds meer mogelijk is. Met de ondersteuning van Main Capital kunnen we onze producten en diensten op de meest efficiënte wijze verder ontwikkelen zodat we klaar zijn voor de toekomst.” 

Samenwerking Ymor – Main Capital Ymor en Main Capital zien kansen om het bedrijf gezamenlijk verder uit te bouwen. Main Capital zal met sector-expertise een bijdrage leveren aan de realisatie van de groeiplannen van Ymor. Hierbij zal worden ingezet op de doorontwikkeling van Ymonitor als zelfstandige monitoring oplossing, ondersteuning bij partner/reseller strategieën, internationalisatie en eventueel het doen van aanvullende acquisities. Pieter van Bodegraven (Partner Main Capital): “Door zaken als de groei van cloudapplicaties en de toename in outsourcing van IT-beheer, zijn IT ketens steeds complexer om te managen. Monitoring wordt hierbij steeds belangrijker, wat leidt tot consistente hoge groei van ca. 16% per jaar in de APM-markt. Wij denken dat Ymor uitstekend in staat is haar positie op het gebied van kritische Ketenmonitoring verder uit te bouwen.”  

_________________________________________________________________________
Over Main Capital Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Recentelijk haalde Main met zijn vierde fonds EUR 85 miljoen op, waardoor Main nu ca. EUR 150 miljoen onder beheer heeft. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen. In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (Saas)software bedrijven als Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Recentelijk heeft Main Capital zijn meerderheidsbelang in Visionwaves verkocht aan de Zweedse beurgenoteerde onderneming IFS AB. Eerder dit jaar verkocht het Zetacom al aan Gilde Healthcare. Daarnaast realiseerde Main in 2013 een succesvolle exit van cloudstorage bedrijf IASO aan de US cloud provider GFI Software. In 2012 verkocht Main Capital Tedopres aan de Finse beursgenoteerde speler Etteplan en werd ook Actuera verkocht aan Waterland Private Equity. 

Voor meer kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

E-mail: charly@main.nl

 

Voor meer informatie over Ymor kunt u contact opnemen met:

Martin van den Berge (CEO)

t. + 31 (0) 30 602 1149 / +31 (0) 6 535 44 169

E-mail: mvdberge@ymor.nl

www.ymor.nl

 

Similar articles

Main Capital acquires a majority stake in identity management software provider SIVIS

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Clinicbuddy joins Alfa eCare group facilitated by Main Capital

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

WoodWing versterkt zijn Enterprise Information Management positie door een strategische combinatie met Expansion, ondersteund door Main

...

15/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners