Main faciliteert strategische stap van (semi-)overheidssoftwareprovider Exxellence Groep, in het onderwijsdomein door combinatie met Pronexus

Nieuws
22/02/2021

Hengelo, 22 februari 2021 – Pronexus, leverancier van software ter ondersteuning van de uitvoering van gemeentelijke onderwijstaken, sluit zich aan bij Exxellence Groep, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. Deze combinatie is na eerdere strategische stappen van Exxellence Groep de volgende stap in de buy-and-build strategie, teneinde strategische combinaties met vooraanstaande ondernemingen in de (semi-)overheidsmarkt te vormen om zo het productaanbod en de toegevoegde waarde voor publieke klanten te vergroten en een duurzaam tegenwicht te bieden aan de grotere spelers in de markt.

Over Pronexus
Pronexus levert software ter ondersteuning van de uitvoering van gemeentelijke onderwijstaken. Met de software kunnen vier onderwijstaken efficiënt worden uitgevoerd: leerplicht, voortijdig schoolverlaten, onderwijshuisvesting en leerlingenvervoer. Om het gemeentelijk beleid te ondersteunen rekent Pronexus ook demografische ontwikkelingen door en stelt het bevolkings- en leerlingenprognoses op. Tot de klanten van Pronexus horen zo’n 300 grote en kleine gemeenten, samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen. Voorbeelden van klanten zijn gemeente Den Haag, Rotterdam en de Dienst Gezondheid en Jeugd Zuid-Holland-Zuid.

Samenwerking Pronexus – Exxellence Groep
Samen hebben Pronexus en Exxellence Groep ruim 700 klanten en 250 medewerkers en mogen ze het grootste deel van de Nederlandse gemeenten en (semi-)publieke organisaties tot hun klantenkring rekenen. Met het aansluiten van Pronexus bij Exxellence Groep, zetten Exxellence Groep en Main Capital een grote stap om het product- en dienstenportfolio verder uit te bouwen en daarmee ook de toegevoegde waarde voor klanten te optimaliseren. Pronexus is voor Exxellence een zeer een strategische stap in het onderwijs domein. Recent werd nog een stap in het domein van de fysieke leefomgeving gezet met de combinatie met Tercera. Gesteund door Main Capital zal de gecombineerde onderneming blijven kijken naar verdere strategische combinaties met aanbieders van softwareproducten in de overheidsmarkt. Het is de ambitie van de groep om uit te groeien tot een leidende aanbieder van softwareoplossingen en aanpalende diensten binnen de (semi-)overheid, teneinde het productaanbod en de toegevoegde waarde richting haar klanten verder uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grotere spelers in de markt. De organisaties zullen elkaar functioneel versterken waarbij Excellente dienstverlening voor de klant het uitgangspunt zal zijn.

Manfred Lodder en Frank Hartgers (Management Pronexus): “De afgelopen jaren heeft Pronexus zich ontwikkeld tot een sterke speler binnen het gemeentelijk onderwijs.
Deze onderwijsexpertise voegen we nu toe aan de Exxellence Groep zodat dit domein in de toekomst verder kan worden uitgebouwd. De bundeling van krachten betekent een belangrijk schaalvoordeel voor Pronexus. De bedrijven in de Groep worden door een mooie synergie samen sterker. Daarmee wordt de Exxellence Groep een stevige partner richting de overheid met een mooi en compleet aanbod van producten. Wij dragen daarom graag bij aan de verdere ontwikkeling van Pronexus en de Groep en zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”

Michel Veenhuis (CEO Exxellence Groep): “Met de komst van Pronexus breiden wij strategisch uit naar het Onderwijs domein. De toevoeging van de oplossingen van Pronexus aan het Exxellence Portaal biedt veel kansen voor combinaties die samenhangen met zaakgericht werken en koppelingen met basisregistraties. We zijn blij dat Manfred en Frank met hun domeinexpertise actief verbonden blijven aan de onderneming en onze ambitie delen om samen de Nr1 Govtech van Nederland te worden.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main heeft een strategische focus en is met de Exxellence Groep een samenwerking voor de lange termijn aangegaan om de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van groei. Na eerdere combinaties is dit opnieuw een snelle, belangrijke stap op weg naar een leidende positie in de (semi-)publieke markt, door middel van een sterk product- en dienstenaanbod specifiek gericht op het strategisch ondersteunen van organisaties binnen het (semi-)publieke domein.”

Over Exxellence Groep
Exxellence Groep, gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Eindhoven, Zoeterwoude, Heerenveen en Kampen, bestaat uit Exxellence, SMQ, Zaaksysteem.nl, Koppel.app, Kune Campus, T&T, 4Value en Tercera. Exxellence Groep telt ca. 230 werknemers en bedient meer dan 600 klanten door heel Nederland, variërend van gemeenten, waterschappen en woningbouwcorporaties tot zorginstellingen, verzekeraars en pensioenfondsen. Voorbeelden van klanten zijn de gemeente Utrecht, gemeente Alkmaar, en het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente.

Exxellence Groep heeft een duidelijke focus op gemeenten en andere (semi-)publieke instanties. Middels haar zaaksystemen en selfservice CRM stelt Exxellence Groep haar klanten in staat verbindingen te leggen tussen overheden en inwoners, systemen en processen, met de inzet van experts en slimme tools. Daaraan gerelateerd is Exxellence Groep ook sterk actief in het real-time verbinden met de basisregistraties zoals de Basisregistratie Personen (BRP), het Handelsregister (HR), de Basisregistratie Adressen Gebouwen (BAG) en het pensioenregister. Naast software oplossingen voert de Exxellence Groep projecten en services uit op het gebied van WOZ, BAG en BRP door middel van consultancy, detachering en proces outsourcing. Het producten- en dienstenaanbod van de Exxellence Groep ondersteunt overheden optimaal in de DSO transitie.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal voor acquisities. Main heeft ca. € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Het huidige portfolio van Main Capital omvat snelgroeiende software- en SaaS-softwarebedrijven zoals Relyon (NL, fieldservice management), Perbility (DACH, HR-software), Pointsharp (SE, veiligheidssoftware),  MACH AG (DACH, overheidssoftware), Textkernel (NL, HR-software), Exxellence (NL, overheidssoftware), WoodWing (NL, ECM/DAM software), Alfa (SE, gezondheidszorg/overheidssoftware), Optimizers (NL, SCM-software), Assessio (SE, HR-software), GBTEC (DACH, BPM/GRC software), Onventis (DACH, procurement software), HYPE Innovation (DACH, innovatiemanagement software), cleversoft (DACH, RegTech), Enovation (NL, gezondheidszorg software), SDB Group (NL, HR-software voor gezondheidszorg), Jobrouter (DACH, BPM/WFM software), GOconnectIT (NL, GIS/FSM software), Inergy (NL, BI software), KING Software (NL, ERP/boekhoudsoftware), Artegic (DACH, marketing software), OBI4wan (NL, social media monitoring software), b + m Informatik (DACH financiële services software), ChainPoint (NL, SCM software) en Sofon (NL, CRM/CPQ software).  Succesvolle voormalige bedrijven die onder het leiderschap van Main aanzienlijk zijn gegroeid: Connexys (HR-software), Roxit (NL, overheidssoftware), Axxerion (NL, facilitaire beheersoftware), Ymor (NL, APM-software), Onguard (NL, kredietbeheersoftware), TPSC (NL, GRC-software voor de gezondheidszorg) en RVC (NL, gezondheidszorg software).

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
charly@main.nl
www.main.nl

Voor meer informatie over Exxellence Groep kunt u contact opnemen met:
Michel Veenhuis (CEO)
t. +31 6-21895968
m.veenhuis@exxellence.nl
www.exxellence.nl

Voor meer informatie over Pronexus kunt u contact opnemen met:
Manfred Lodder
mlodder@pronexus.nl
www.pronexus.nl

Similar articles

Main Capital acquires a majority stake in identity management software provider SIVIS

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Clinicbuddy joins Alfa eCare group facilitated by Main Capital

...

17/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

WoodWing versterkt zijn Enterprise Information Management positie door een strategische combinatie met Expansion, ondersteund door Main

...

15/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners