Netivity wordt onderdeel van de Optimizers Group, gefaciliteerd door Main Capital

Nieuws
23/12/2020

Optimizers en Netivity bundelen hun krachten om een internationale leider in e-commerce en Order-to-Delivery oplossingen te vormen.

Den Haag, 23 December 2020

Main Capital ondersteunt Optimizers met de acquisitie van Netivity, een toonaangevend e-commerce webwinkelplatform en leverancier van online verkoopconversie-optimalisatieoplossingen. Zowel Optimizers als Netivity hebben een complementair productaanbod, waardoor het vermogen om klanten te helpen met oplossingen in de gehele Order-to-Delivery keten wordt versterkt. De combinatie heeft een gezamenlijk omzetniveau van meer dan 16 miljoen euro in 2021 en groeit met een autonome omzetgroei van meer dan >20%.

Optimizers is een internationale leverancier van op SaaS gebaseerde software en mobiele apps voor de supply chain, logistiek en e-commerce markten. Vanuit kantoren in Nederland, Zweden en de VS heeft Optimizers 70 medewerkers in dienst en bedienen zij meer dan 1000 internationale groothandels en handelsbedrijven in 28 landen.

Netivity heeft een sterke en gediversifieerde klantenbasis bestaande uit honderden bedrijven die actief zijn in online FMCG, home deco en food retail, en die >25% van de Twinkle Top 250 webwinkels in de Benelux bedienen. Enkele voorbeelden zijn Fonq, SPAR en Intratuin.

Netivity heeft twee hoofdproducten, genaamd Netivity CORE en Tweakwise:

  • Netivity CORE is een toonaangevend e-commerce platform dat kan worden aangepast aan de behoeften van de klant, waardoor grotere high-volume B2B- en B2C- (e-) commerce webwinkels gefaciliteerd worden.
  • Tweakwise is een gespecialiseerde SaaS-suite gericht op het optimaliseren van de verkoopconversie op e-commerce websites. Tweakwise is een toonaangevende Europese speler in de markt voor online search, merchandising en personalisatie.

Samenwerking Netivity – Optimizers
Optimizers en Netivity kunnen samen hun positie in de Order-to-Delivery waardeketen versterken. De organisaties hebben gezamenlijk meer dan 130 medewerkers en delen een vergelijkbare organisatiecultuur. Het management van Netivity blijft aan boord en gaat door als aandeelhouder van de groep.

  • Stefan van Diggelen (CEO Optimizers): De acquisitie van Netivity is volledig in lijn met de strategie van Optimizers om klanten te bedienen met een volledig pakket aan producten en diensten in de gehele order-to-delivery keten. De sterke e-commerce oplossingen van Netivity zijn waardevolle en complementaire aanvullingen op het bestaande aanbod van Optimizers.
  • Stefan van Opstal (CEO Netivity): Wij zijn verheugd ons aan te sluiten bij Optimizers, omdat we verwachten dat hun sterke internationale aanwezigheid ons marktpotentieel zal vergroten. Ook hebben we een grote overlap in verticale focus, waarbij we verwachten onze e-commerce klanten te helpen met een all-in-one suite voor hun meest cruciale bedrijfsprocessen.

In juli 2019 werd er door Main Capital geïnvesteerd in Optimizers om de groei van het bedrijf in de komende jaren te versnellen. De strategische combinatie van Optimizers met Netivity is een solide tweede stap in deze strategie na de acquisitie van Eezeebee in juli 2020.

Over Optimizers
Optimizers is een snelgroeiende leverancier van softwareoplossingen, gespecialiseerd in handels- en productielogistiek om de logistieke processen van klanten te optimaliseren. Optimizers is de ontwikkelaar van App4Sales, een B2B-handelssuite voor verkopers, Warpspeed WMS, een next-generation Warehouse Management Systeem, en App2Track, de toonaangevende chauffeurs app voor transport en home delivery.

Over Main Capital Partners
Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal voor strategische overnames. Main Capital heeft ongeveer EUR 1 miljard onder beheer voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert de portefeuille van softwaregroepen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Perbility (HR software), Pointsharp (Security), Textkernel (HR & AI software), MACH AG (E-Government software), WoodWing (marketing automation), Alfa (healthcare), Exxellence Groep (government software), Optimizers (supply chain software), Assessio (HR & Talent management), GBTEC (process automation / workflow management/ GRC), Onventis (procurement & invoice management), HYPE Innovation (innovation management / collaboration), Cleversoft (GRC for financial services), Enovation (Healthcare), SDB Groep (Healthcare), Jobrouter (Process automation), GOconnectIT (GEO ICT), Inergy (data driven governmental solutions), MUIS Software (financial administrative), Artegic (marketing automation), OBI4wan (customer engagement & Chatbot platform), b + m Informatik (financial services) en ChainPoint (sustainable supply chain tracking). Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer: Connexys (HR software), Roxit (municipal software), Axxerion (facility management software), Ymor (APM software), Onguard (credit management), Denit (managed hosting provider) en RVC (Healthcare).


Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner) – NL
Main Capital Partners B.V., Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 5127 7805
charly@main.nl
www.main.nl

Similar articles

Main Capital backs Swedish financial software player Björn Lundén

...

07/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

cleversoft group and CDDS Join Forces with the Support of Main Capital

...

06/07/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Pointsharp and SecMaker join forces with the support of Main Capital

...

22/06/2021
Fenne Bijl
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners