MENU

De software sector in beeld


De Nederlandse economie is op stoom met een economische groei van 3.2% in 2018 en verwachte economische groei van 2.7% in 2019.

Een drijvende kracht achter deze groeicijfers is de Nederlandse software sector. Eind mei 2018 publiceerde ING haar bevindingen; Software is een groeisector, gedreven door cloud computing en digitalisering van de economie. In 2018 groeit de sector wederom bovengemiddeld met 4.5%. Het vinden van geschikt personeel remt nog snellere expansie van de sector zelfs iets af. Vier op de tien software ondernemers signaleert dit als belemmering voor groei.

Volgens Gartner groeit de globale Enterprise Software markt in 2018 met maar liefst 11.1%! Resultaten uit de Main Software 50 laten zien dat Nederlandse software bedrijven sterk groeien en niet onderdoen voor internationale competitie. De gemiddelde groei van deelnemende bedrijven aan de Main Software 50 is 13%. De helft van de deelnemende bedrijven aan de Main Software 50 groeit zelfs met meer dan 20% op jaarbasis.

De software industrie blijkt hiermee een belangrijke motor voor innovatie en groei van Nederlandse bedrijven. De grootste belemmering om nog meer groei te realiseren, naar onderzoek van ING, is het vinden van (geschikt) personeel. Net als in voorgaande jaren is het doel van de Main Software 50 dan ook om meer zichtbaarheid te geven aan de Nederlandse software industrie in het algemeen, en aan de 50 meest succesvolle Nederlandse software bedrijven in het bijzonder!


Bron: https://www.ing.nl/zakelijk/kennis-over-de-economie/uw-sector/outlook-2018/software-and-services-sector.html
Bron: https://www.gartner.com/newsroom/id/3871063
Bron: https://www.cpb.nl/publicatie/raming-cep-2018

Winnaars 2018

 

 

 

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners

Partner
Partner
Partner
Partner