Softwaresector blijft sterk binnen zwakke economie

Algemeen
Nieuws
07/11/2013

door Theo Besteman, Financiële Telegraaf – De Nederlandse softwaresector is nog niet uit de crisis, maar presteert net als vorig jaar in alle markten bovengemiddeld. Dat blijkt uit de tweede softwarelijst van Main Capital Partners in samenwerking met onderzoeksbureau Dialogic die woensdagmiddag werd gepresenteerd. Naar softwarebedrijven die op de lijst zijn wordt door investeerders steeds nadrukkelijker gekeken. Main Capital rangschikt onder andere naar rendement en groeipotentie.

Groei IASO, de winnaar vorig jaar als snelste groeier, werd bijvoorbeeld vrij snel erna verkocht aan het Amerikaanse cloudsoftware bedrijf GFI. Het bedrijf RES, dat software maakt voor werken op afstand geldt op alle terreinen in 2013 als best presterend bedrijf. Ortec volgde met zijn software om planning en bedrijfsprocessen te vergroten. Derde is TOPdesk met zijn bedrijfssoftware. Van de top 50 bedrijven door Main Capital gerangschikt was de totale omzet €749 miljoen, 8% meer dan in 2011. Gemiddeld groeiden de bedrijven van 2011 tot2012 met 16%.

Jonge bedrijven Jonge bedrijven tot vijf jaar oud groeien gemiddeld met 50% per jaar, ouder dan vijf jaar tellen ze 10% groei als gemiddelde. Vrijwel alle groeiers in deze lijst geven meer dan 10% van de omzet uit aan R&D. Na de succesvolle sluiting van zijn private equity fonds Main Capital III, zegt topman Charly Zwemstra rond 100 miljoen euro te investeren in voornamelijk Nederlandse softwarebedrijven.

Similar articles

MUIS Software en King Business Software bundelen krachten

Main Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Quadrant Automatisering BV, de onderneming achter...

12/11/2019
Marijn Plasse
Lees meer

Assessio en Main Capital bundelen krachten met HFMtalentindex om een toonaangevende Europese talentmanagementspeler te creëren

Assessio en Main Capital bundelen hun krachten met SaaS-leverancier HFMtalentindex om een ​​toon...

30/09/2019
Marijn Plasse
Lees meer

Enovation en Main Capital realiseren verdere uitbreiding in de zorgmarkt met de strategische acquisitie van POINT

Enovation en Main Capital realiseren verdere uitbreiding in de zorgmarkt met de strategische acquisi...

23/09/2019
Marijn Plasse
Lees meer

Houd mij op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media

Partners

De Main Software 50 is een initiatief van Main Capital Partners