Hoe komt de ranglijst tot stand?

De Main Software 50 Benelux is gericht op het versterken van de positie van niet-beursgenoteerde Independent Software Vendors (ISV's) uit de Benelux.

Criteria voor deelname Main Software 50 Benelux

  • Voor de Main Software 50 Benelux moet het bedrijf afkomstig zijn uit België, Nederland of Luxemburg en moet het hoofdkantoor gevestigd zijn in de Benelux.
  • Het bedrijf is onafhankelijk (geen dochteronderneming van een groter bedrijf) en geen beursgenoteerd bedrijf.
  • Het bedrijf is een productsoftwarebedrijf dat in het laatste boekjaar ten minste 15% van zijn totale omzet heeft gegenereerd uit licenties (en/of SaaS-inkomsten) en onderhoud/support, gebaseerd op eigen intellectuele eigendomsrechten.

Samenstelling van de ranglijst

De ranking is gebaseerd op harde bedrijfsgegevens en wordt gecontroleerd door de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Dialogic.

Zodra alle geinteresseerde bedrijven zich hebben aangemeld en alle bedrijfsgegevens hebben opgestuurd worden alle bedrijven beoordeeld op basis van hun prestaties. Er wordt een eenduidige meetsleutel gebruikt. Er wordt rekening gehouden met de volgende gegevens:

  • Omzet
  • Omzetgroei
  • Kwaliteit van de omzet (terugkerend vs. eenmalig)
  • Opbrengsten gegenereerd uit Cloud/SaaS
  • EBITDA
  • Internationale opbrengsten
  • Inkomsten uit partnerkanaal

Vervolgens worden de bedrijven geïndexeerd. De 50 hoogst genoteerde bedrijven vormen de Main Software 50.

De awards

Overall Champion Award 1, 2 & 3

De drie bedrijven die de top van de ranglijst behalen worden erkend met de Overall Champion Award.

Highest Growth Award

Daarnaast wordt het bedrijf dat de snelste groei van cloud/Saas-oplossingen mag de Highest Growth Award in ontvangst nemen.

Main Accelerator Award

We reiken ook de Main Accelerator Award uit, als beloning voor de meest succesvolle softwarebedrijven met een omzet van minder dan 1 miljoen euro.

We gaan vertrouwelijk en zorgvuldig om met uw bedrijfsgegevens

Om de registratie compleet te maken, vragen we je een vragenlijst in te vullen. Naast enkele vragen over omzet en FTE’s, wordt je ook gevraagd naar de sector waarin het softwarebedrijf actief is en de groeiambities. Alle bedrijfsgegevens worden met de grootst mogelijke zorg behandeld. De gegevens zullen nooit zichtbaar zijn voor derden, behalve voor de auditpartner die de juistheid van de lijst moet garanderen.

Als het bedrijf is opgenomen in de Main Software 50-ranglijst, wordt alleen het subsegment met een algemene beschrijving van het bedrijf gepubliceerd. De overige informatie, inclusief de financiële gegevens, wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Wanneer cijfers worden gepubliceerd, is dit altijd op geaggregeerde basis. Dit betekent dat er geen identificeerbare informatie over een individueel bedrijf kan worden afgeleid uit de communicatie (dus alleen gemiddelden, totalen, etc.).

Onafhankelijke audit

Softwarebedrijven zijn de motor van de digitale economie. De Main Software 50 Awards geven erkenning en verdiende waardering aan uitmuntende bedrijven in de sector. De ranking is gebaseerd op harde bedrijfsgegevens en wordt gecontroleerd door de onafhankelijke onderzoeksorganisaties Dialogic (Benelux) en Fraunhofer (Duitsland). De Main Software 50 Awards zijn een initiatief van Main Capital Partners, de toonaangevende Europese software-investeerder.

Meedoen aan de aankomende editie?

Meedoen aan de Main Software 50 Benelux brengen veel voordelen met zich mee. Het biedt de mogelijkheid om uw performance te vergelijken met andere software bedrijven, wereldwijde erkenning in de media en een deelname in een exclusieve award show. Bovendien verschaft het deelnemen aan de Main Software 50 Benelux u een kans om te profiteren van de netwerken die deze gerenommeerde competitie met zich meebrengt, waardoor u uw zichtbaarheid binnen de software industrie kunt verhogen en betere kansen kunt creëren.


 


Registratie opent binnenkort. 


Onze partners